|
Olej kokosowy FRAKCJONOWANY
INCI: Caprylic/Capric Triglyceride Frakcjonowany kokosowy olej roślinny zawiera tylko średniej długości trójglicerydy oleju kokosowego co sprawia, że jest on przejrzystym olejem o bardzo rzadkiej konsystencji. Jest otrzymywany w procesie hydrolizy oleju kokosowego i następnie delikatnie wyodrębniane w destylacji z parą wodną. Frakcjonowany olej kokosowy ma bardzo długą przydatność do użycia jest lekki, nie tłusty, nie plamiący. Jest doskonałym olejem do masażu, pielęgnacji skóry i do mydeł. Frakcjonowany olej kokosowy jest przydatny jako nośnik dla olejków aromaterapeutycznych i pomaga im wniknąć do skóry. Wchodzi w skład formulacji tworzących kremy do twarzy, balsamy oleje kąpielowe, sole kąpielowe i mydła.
Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Liczba zmydlania: 221-257 mg NaOH/ g oleju Przykładowe receptury:
Krem z mocznikiem 15% i kwasem mlekowym 5%
Serum witaminowo - nawilżające. Kremy na emulgatorze GSC. SLP - krem na zimno. Przechowywanie Okres trwałości oleju 24 miesięce w zależności od warunków w jakim jest przechowywany (w chłodnym miejscu, z dala od słońca). Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce. Opinie o produkcie (1) |
|


Ola
Olej jest fajny, szkoda tylko, że nie pachnie. Stosowałam z korundem i na włosy przy olejowaniu - trochę przeszkadza mi dość rzadka konsystencja, jednak olej nawilża, natłuszcza, ułatwia rozrobienie kosmetyków.