Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Linianka siewna (Gold of pleasure) NATURALNY

Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 5,67 zł
Cena netto: 4,61 zł
szt.

INCI Camelina Sativa Seed Oil

 Otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno nasion Linianki siewnej. 

Koncentracja w kosmetyku
Do 100%
Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę.
Postać
Olej z Linianki to z wyglądu klarowny, przejrzysty, oleisty płyn z niewielką ilością osadu na dnie. Jego barwa waha się od złocistej (słomkowej) do czerwono-brunatnej. Barwa oleju zależy od stosowanej jarej lub ozimej odmiany lnianki (Camelina sativa). Olej ten charakteryzuje przyjemnym mocny soczysty aromat. Jest olejem nie odpornym na ciepło nie podgrzewać powyżej 38o Celsjusza
Skład
Zawartość kwasów nasyconych jest niewielka i wynosi 10-11%, zaś kwasów nienasyconych w granicach 90% w tym: jednonienasyconych (monoenowych) jest około 36%, a kwasów wielonienasyconych (polienowych) jest około 55% w tym kwasów omega 3 – ok. 40% i omega 6 – ok. 15%.Jest bardzo bogaty w naturalne antyoksydanty z grupy tokoferoli (wit. E) 17-18 g/ kg oleju. 
Zastosowanie
O znakomitej przydatności oleju z Linianki siewnej decyduje wyjątkowo wysoka zawartość NNKT (dochodząca do 90%). Olej ten ma właściwości odżywcze i pomaga przy schorzeniach skórnych takich jak egzema i łuszczyca. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w oleju z Linianki siewnej pomagają w naprawie uszkodzonych komórek, dzięki temu skóra nabiera elastyczności. Polecamy stosowanie oleju z linianki w produktach przeznaczonych dla skóry dojrzałej i delikatnej. Ponieważ olej ten ochrania mieszki włosowe - stosowany jest również w produktach do pielęgnacji włosów. 
Ze względu na wysoka zawartość naturalnych tokoferoli jest bardzo skutecznym wymiataczem wolnych rodników i zaliczany do środków ''anti-aging'', zwiększa barierową funkcje skóry, zmniejsza utratę wody przez naskórek oraz zwiększa elastyczność skóry. Tak jak i inne oleje może być stosowany jako emolient zmiękczający skórę i chroniący ja przez wpływem zewnętrznego środowiska.
Krem pod oczy 
Do produkcji mydeł tylko przy procesie uszlachetniania – ze względu na niską odporność na temperaturę. 
Przechowywanie

Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

 

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl