Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Hydrolizowane białka jedwabiu

Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 9,90 zł
Cena netto: 8,05 zł
szt.

Białka jedwabiu w postaci rozpuszczalnej w wodzie - biologicznie aktywna substancja kosmetyczna. Wodna dyspersja naturalnych bialek  jedwabiu - czystej fibroiny. Rozpuszczlne białka jedwabiu tworzą na powieszchni skóry i włosów film ochronny, zmniejszają szorstkość naskórka i włosów, wygładzają je i nawilżają.

INCI  Hydrolyzed Silk 

 
Wygląd i konsystencja:
Jednorodna, klarowna ciecz lekko opalizująca o barwie od żółtej do bursztynowej.
Zapach - słaby, charakterystyczny.
pH wyrobu: 5,0 - 7,5
gęstość 1.0 g/ml 

Zastosowanie:
Hydrolizowane białka jedwabiu stosowane są do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Stosowany w produktach do włosów przywraca włosom odpowiednie nawilżenie, wygładza je, poprawia ich podatność na układanie, zapobiega elektryzowaniu i nadaje im elastyczność, zdrowy wygląd i miękkość oraz jedwabisty połysk.
Stosowany w produktach do pielęgnacji skóry surowiec uelastycznia, wygładza i doskonale nawilża tworząc na skórze film hamujący transepidermalną utratę wody. Daje efekt lekkiego liftingu. Zhydrolizowane białko jedwabiu sprawia, że skóra staje się przyjemna w dotyku i jedwabiście gładka. Aminokwasy o mniejszej masie cząsteczkowej wchodzące w skład fibroiny, wnikają do wnętrza  włosów lub do wnętrza naskórka skóry, zwiększając efekt głębokiego nawilżenia. Polipeptydy o długim łańcuchu i wysokiej masie cząsteczkowej wchodzące w skład fibroiny, posiadają silne właściwości błonotwórcze, dzięki czemu są szczególnie polecane do pielęgnacyjnego  skóry i włosów nadmiernie przesuszonych. Stosowany także w odżywkach do paznokci słabych, łamliwych i wolno rosnących. 
 
Zalecane zastosowanie:
2,0 do 5,0% w preparatach do włosów i paznokci, tonikach do twarzy, balsamach po goleniu, kremach do rąk, twarzy i szyi oraz balsamów do ciała.
Do 2,0% w tuszach do rzęs. 
Surowiec dodawany jest do gotowego kosmetyku, w temperaturze poniżej 70°C.
 


Przechowywanie 
Po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce. Produkt jest surowcem naturalnym, konserwowanym minimalną ilością mieszaniny konserwującej Isothiazolinone i Germalu 115 (0.5%).

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl