Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Frakcja olejowa masła shea

Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 9,70 zł
Cena netto: 7,89 zł
szt.
INCI Butyrospermum Parkii Oil

Olej ten otrzymuje się z masła shea - odziela sie z niego frakcje stałą. Masło otrzymuje się z owoców - orzeszków drzewa masłowego Butyrospermum parkii, rosnącego w Afryce w środowisku naturalnym. Zbierane ręcznie orzeszki charakteryzują się bardzo wysoką zawartością tłuszczu. Drzewo owocuje dopiero po 30 latach, a najobficiej po ok. 50 latach.

Koncentracja w kosmetyku
Do 100%
Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Postać
Olej z masła shea posiada naturalny, bardzo łagodny zapach. Kolor biały do jasnożóltego. W temperaturze pokojowej jest płynny, zestala się w lodówce. 

Skład
- naturalna allantoina;
- prowitamina A;
- witaminy F i E;
- nienasycone kwasy tłuszczowe;


Zastosowanie
Wykazuje ogromne działanie pielęgnacyjne, natłuszcza i nawilża. Dzięki niemu skóra jest gładka i miękka. Substancje zawarte w oleju karite przyspiesza gojenie się ran, podrażnień i stanów zapalnych poparzeń słonecznych. Jest naturalnym filtrem UV lecz o niskim współczynniku ok. 2-3. Nie alergizuje, może być stosowany na wszystkie partie skóry nawet te najbardziej wrażliwe. Można stosować do każdego rodzaju cery. Cera sucha zostanie wspaniale nawilżona i natłuszczona, olej karite tworzy delikatny film na skórze i chroni przed słońcem, mrozem, wiatrem. Chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry. Olej shea działa także korzystnie na cerę tłustą, nie powoduje zaczopowania ujść mieszków włosowych. Działa łagodząco odżywczo. Przy cerze tłustej polecane do stosowania na noc. Pomocne jest także w niektórych chorobach skóry jak trądzik, łuszczyca i dermatozy.
W Afryce masło jest używane bez domieszek jako maść przeciw rozstępom, oraz do pielęgnowania niemowlaków i starszych dzieci. Do masażu bolących mięśni, leczeniu reumatyzmu, podrażnień skóry. Masło jest też naturalną odżywką do włosów suchych, łamliwych, rozdwajających się. 

Przechowywanie
W lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl