|
Ekstrakt z nasion winogron
Standaryzowany ekstrakt z nasion winogron o minimalnej zawartości proantycyjanidyn powyżej 95%. Ekstrakt z pestek winorośli Vitis vinifera zawiera głównie polifenole, spośród nich należy wymienić grupę proantycyjanidyn, które są jednymi z najskuteczniej działających antyoksydantów. INCI Vitis Vinifera Seed ExtractEkstrakt w postaci czerwonobrązowego drobnego proszku łatwo rozpuszczalnego w wodzie z alkoholem etylowym. Po rozpuszczeniu w wodzie powstaje zawiesina. Zalecamy wstępne rozpuszczenie w alkoholu etylowym (spirytusie) i dodanie, w takiej postaci, do fazy wodnej, dzięki temu otrzymujemy klarowny roztwór.
Gęstość nasypowa około 0.5 g / ml (płaska łyżeczka 5.0 ml wazy około 2.5 g). Zalecane zastosowanie w kosmetykach (w produktach typu kremy, toniki, maseczki, żele) do 2%. Ekstrakt z pestek winogron zawiera polifenole: flawonoidy, taniny, stylberyny (np resweratrol) oraz oligomeryczne proantycyjanidy (OPC) stanowiące 65% polifenoli w pierwotnym ekstrakcie. Oferowany ekstrakt został oczyszczony i standaryzowany tak by zawierał przynajmniej 95% OPC - są to połączenia katechiny, epikatechiny i ich estrów z kwasem galusowym. Ekstrakt stosowany jest w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów ze względu na następujące właściwości:
Ekstrakt z nasion winogron zalecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, naczynkowej a także przy narażeniu na działanie czynników promieniowania UV. Przechowywanie Opinie o produkcie (0) |
|

