Wosk Candelilla

Wosk Candelilla
Wosk Candelilla

Dobrze natłuszcza, pielęgnuje skórę, wygładza. W recepturach kosmetycznych może być stosowany zamiast wosku pszczelego jako regulator konsystencji. Wosk Candelilla szczególnie nadaje się do balsamów pielęgnacyjnych do ust, ponieważ jest najbardziej błyszczącym z wosków.

 INCI: Euphorbia Cerifa (Candelilla) Wax.  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wosk pszczeli żółty

Wosk pszczeli żółty
Wosk pszczeli żółty

Wosk pszczeli uelastycznia i zmiękcza skórę. Ponieważ emulguje się bardzo łatwo, nadaje kremom ładny, jedwabisty połysk oraz sprawia, że wyroby zawierające go w swoim składzie dobrze się rozsmarowują.

 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Wosk pszczeli biały

Wosk pszczeli biały
Wosk pszczeli biały

Wosk pszczeli uelastycznia i zmiękcza skórę. Ponieważ emulguje się bardzo łatwo, nadaje kremom ładny, jedwabisty połysk oraz sprawia, że wyroby zawierające go w swoim składzie dobrze się rozsmarowują.

 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Wosk pszczeli bielony 100%

Wosk pszczeli bielony 100%
Wosk pszczeli bielony 100%

Wosk biały Cera alba jest to wybielony  za pomocą substancji utleniających wosk żółty. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )
  • nowość

Zapas do wyrobu świec

Zapas do wyrobu świec
Zapas do wyrobu świec

Zapas do wyrobu 1 dużej świeczki - 1 kg stearyny oraz  bawełniany knot (30 cm).

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 40,00 zł (netto: 32,52 zł )

Mydło z wosku pszczelego i oliwy z oliwek

Mydło z wosku pszczelego i oliwy z oliwek
Mydło z wosku pszczelego i oliwy z oliwek

Zestaw surowców składa sie z oliwy z oliwek, oleju palmowego, wosku pszczelego w ilości odpowiedniej dla 100 g wodorotlenku sodu (brak w zestawie). 
Przeznaczone do skóry wrażliwej i normalnej.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena: 57,90 zł (netto: 47,07 zł )
szt.

Mydło podstawowe - oliwkowo-palmowe

Mydło podstawowe - oliwkowo-palmowe
Mydło podstawowe - oliwkowo-palmowe

Zestaw surowców składa sie z oliwy z oliwek (tłoczonej na zimno), oleju palmowego, wosku pszczelego w ilości odpowiedniej dla 100 g wodorotlenku sodu (brak w zestawie).

Przeznaczone do skóry wrażliwej i normalnej.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena: 49,90 zł (netto: 40,57 zł )
szt.

Mydło z olejem awokado

Mydło z olejem awokado
Mydło z olejem awokado

Zestaw surowców składa się z oleju kokosowego, masła shea, wosku pszczelego, oleju awokado w ilości odpowiedniej dla 100 g wodorotlenku sodu (brak w zestawie). 
Mydło przeznaczone do skóry tłustej i normalnej.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena: 59,90 zł (netto: 48,70 zł )
szt.

BTMS

BTMS
BTMS

BTMS

INCI: Behentrimonium Methosulfate, Cetyl Alcohol

Wysokiej jakości emulgator będący jednocześnie doskonałym surowcem sprawdzającym się pielęgnacji włosów. Zawiera surfaktant Behentrimonium Methosulfate, otrzymywany z oleju rzepakowego. Jako, że jest wyjątkowo łagodny, doskonale nadaje się do produktów przeznaczonych nawet dla dzieci. Stosuje się go do takich produktów, jak: kremy, mleczka do demakijażu, odżywki do włosów itd. Bardzo często wykorzystywany do wysokiej jakości, ekskluzywnych odżywek do włosów zarówno do spłukiwania, jak i bez spłukiwania. Daje uczucie wyjątkowej jedwabistości i gładkości. Doskonały nawet dla osób początkujących, bardzo prosty w obsłudze.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Lanolina

Lanolina
Lanolina

Działanie lanoliny na skórę:
- powoduje gładkość i zmniejszenie szorstkości skóry, naprawiając uszkodzoną barierę lipidową skóry
- tworzy na powierzchni skóry film, zmniejsza się odparowywanie wody z naskórka o około 20% 
- zatrzymuje wodę w pobliżu powierzchni skóry w postaci zemulgowanej
- dobrze przenika w głąb naskórka.

HLB ok. 1 
INCI:  Lanolin

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Olej Jojoba RAFINOWANY

Olej Jojoba RAFINOWANY
Olej Jojoba RAFINOWANY

Olej Jojoba - tłoczony na zimno, rafinowany, bezzapachowy produkt.

INCI: Simmondsia Chinensis 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej jojoba złoty NATURALNY

Olej jojoba złoty NATURALNY
Olej jojoba złoty NATURALNY

Złoty Olej Jojoba - tłoczony na zimno, nierafinowany. Płynny wosk, zawiera alkohole i kwasy tłuszczowe, nie zawiera gliceryny. Działa natłuszczająco, zmiękczająco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Stosowany jest jako olej bazowy jak i składnik aktywny, wykazuje duże powinowactwo do skóry, jest szybko absorbowany.

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium