Hydrolat z Drzewa Herbacianego

Hydrolat z Drzewa Herbacianego
Hydrolat z Drzewa Herbacianego

Ma bardzo podobne  właściwości jak olejek eteryczny z drzewa herbacianego. Zastosowana jako tonik albo mgiełka doskonale odświeża skórę. Szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym.  Wskazany jest do stosowaniu przy trądziku, łojotoku, łupieżu.  Polecany do sporządzania preparatów oczyszczających skórę. Ogranicza powstawanie nowych wykwitów poprzez normalizację pracy gruczołów łojowych. Hydrolat działa również przeciwbólowo, przeciwświądowo, ściągająco na pory skóry i ogólnie regenerująco. Zapobiega zakażeniom i równocześnie przyśpiesza procesy regeneracji.

INCI Melaleuca alternifolia (Tea Tree Water),Phenoxyethanol

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Hydrolat jałowcowy z jagód - bez konserwantów

Hydrolat  jałowcowy z jagód - bez konserwantów
Hydrolat jałowcowy z jagód - bez konserwantów

Hydrolat jałowcowy z jagód podobnie jak olejek eteryczny działa przeciwobrzękowo, bakteriobójczo i bakteriostatycznie, przeciwzapalnie, pobudza krążenie. Zalecany przy pielęgnacji cery tłustej, mieszanej skłonnej do wyprysków i podrażnień. Działa przeciwtrądzikowo - zawiera składniki antybiotyczne o działaniu przeciwbakteryjnym - fitoncydy. Reguluje działanie gruczołów łojowych.  

INCI: Juniperus Communis Berry Water

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Wyciąg z oczaru wirginijskiego

Wyciąg z oczaru wirginijskiego
Wyciąg z oczaru wirginijskiego

Wodno-glicerynowy wyciąg z liści oczaru wirginijskiego (Hamamelis virginiana) polecany jest do zastosowania w kosmetykach antyseptycznych (przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe działanie tanin) oraz wzmacniających naczynia krwionośne. Zalecany do zastosowania w produktach do pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, naczynkowej.

INCI Glycerin, Water, Hamamaelis Virginiana Leaf Extract

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Regulujący żel do mycia twarzy

Regulujący żel do mycia twarzy
Regulujący żel do mycia twarzy

Zestaw surowców do przygotowania regulującego żelu do mycia twarzy. Dzięki delikatnym detergentom żel dokładnie, a przy tym delikatnie oczyszcza skórę z wszelkich zanieczyszczeń, w tym sebum. Glukonian cynku normalizuje wydzielanie sebum i odblokowuje pory skórne, a wyciągi roślinne zapobiegają przesuszeniu skóry, koją ją i odświeżają. Doskonały dla każdego typu cery, w szczególności normalnej, mieszanej, tłustej i trądzikowej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 28,90 zł (netto: 23,50 zł )
szt.

Alfa-bisabolol

Alfa-bisabolol
Alfa-bisabolol

Oferowany α-bisabolol jest naturalnym składnikiem ekstraktu z rumianku rzymskiego. Bisabolol jest główną substancją czynną w kwiecie rumianku rzymskiego odpowiedzialną za działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące podrażnienia. Składnik ten jest polecany do stosowania w kosmetykach przeznaczonych dla niemowląt, osób o cerze wrażliwej, alergicznej, łuszczycy. 

INCI Bisabolol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,40 zł (netto: 7,64 zł )

Suszone liście melisy

Suszone liście melisy
Suszone liście melisy

Napar z liści melisy pomaga przy ukąszeniu owadów, polecany  do pielęgnacji skóry tłustej i zanieczyszczonej, pomocny w likwidowaniu stanów zapalnych. Stosowany w formie toników i aromaterapeutycznych kąpieli może także służyć jako faza wodna przy produkcji domowych kremów. Melisa jest także skuteczna przy problemach z przetłuszczaniem się skóry głowy i łupieżu. 

INCI Melissa Officinalis

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 2,99 zł (netto: 2,43 zł )

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Macerat z kwiatów arniki ORGANICZNY

Macerat z kwiatów arniki ORGANICZNY
Macerat z kwiatów arniki ORGANICZNY

Stosowany przy cerze tłustej i zanieczyszczonej. Skuteczne wzmacnia i uszczelnia ścianki naczyń włosowatych wspomagając walkę z rozszerzonymi naczynkami. Działa antyseptycznie, kojąco. Przyśpiesza gojenie się stłuczeń, siniaków, opryszczek.

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Arnica Montana Extract

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,82 zł (netto: 5,54 zł )

Hydrolat z Pomarańczy Słodkiej

Hydrolat z Pomarańczy Słodkiej
Hydrolat z Pomarańczy Słodkiej

Substancje aktywne zawarte w pomarańczy, które podczas destylacji przechodzą do wody podestylacyjnej, takie jak węglowodany, kwasy owocowe AHA, sole mineralne, flawonoidy są odpowiedzialne za działanie nawilżające i wzmacniające naczynia kapilarne.

INCI Citrus Aurantium Dulcis Distillate (Orange Water)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Macerat z marchwi

Macerat z marchwi
Macerat z marchwi

Preparaty z tym wyciągiem zwiększają (uaktywniają) fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Brązuje skórę. Olej z marchwi możemy polecić też w przypadku łagodzenia skutków poparzeń słonecznych. Wykazuje działanie przeciwrodnikowe, zapobiega szorstkości naskórka, zwiększa stopień jego nawodnienia, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek.

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Daucus carota sativa

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY
Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne: nigellon i tymochinon odpowiedzialne za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwzapalne tego surowca. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Macerat z nagietka lekarskiego NATURALNY

Macerat z nagietka lekarskiego NATURALNY
Macerat z nagietka lekarskiego NATURALNY

Olejem z nagietka można przemywać i oczyszczać skórę znakomicie zastępuje mleczka i śmietanki kosmetyczne; pielęgnuje, odżywia, wygładza, regeneruje, natłuszcza, odkaża skórę, działa przeciwzapalnie i przeciwropnie.Polecamy do pielęgnacji spierzchniętych ust. Doskonały do maseczek przy suchej, zmęczonej, zwiodczałej skórze oraz przy trądziku (hamuje zapalenia skóry i oczyszcza).

INCI: Helianthus Annuus seed oil & Calendula Officinalis Flower Extract

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,67 zł (netto: 3,80 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium