Olejek szałwiowy NATURALNY

Olejek szałwiowy NATURALNY
Olejek szałwiowy NATURALNY

Szałwia lekarska (Salvia officinalis L.) jest odmianą szałwii pochodzącą z Hiszpanii i południa Francji. Nazwa szałwii pochodzi od łacińskiego słowa salvus oznaczającego zdrowie - roślina ta od wieków jest uprawiana przez człowieka i wykorzystywana w zielarstwie i jako przyprawa.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olejek jałowcowy z jagód NATURALNY

Olejek jałowcowy z jagód NATURALNY
Olejek jałowcowy z jagód NATURALNY

Jałowiec pospolity Juniperus communis jest zimozielonym, iglastym krzewem dorastającym do ok 3 metrów. Cała roślina ma żywiczo – balsamiczny bardzo przyjemny zapach. Olejek eteryczny może być otrzymywany z igieł bądź owoców - jagód. Jagody zbierane są ręcznie, następnie są suszone i dopiero w takiej postaci poddawane destylacji z parą wodną w celu uzyskania oferowanego przez nas sklep olejku eterycznego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olejek paczulowy NATURALNY

Olejek paczulowy NATURALNY
Olejek paczulowy NATURALNY
Olejek ma głęboki ziemisto - drzewny zapach. Stosowany w kompresach, masażach lub kosmetykach wspomaga gojenie się rany. Dzięki właściwościom antyseptycznym pomocny przy infekcjach skórnych i grzybiczych. Używany w pielęgnacji  trądziku, pęknięć i zranień skóry, infekcji grzybiczych, łupieżu, łuszczycy. Jest skuteczny także przy opryszce. Może być stosowany do każdego typu cery i włosów szczególnie pomocny przy skórze dojrzałej, zmęczonej, szarej, popękanej i spierzchniętej. Przy stanach zapalnych, alergicznych zmianach skórnych i zmarszczkach. W kominkach zapachowych do odstraszania owadów, także przeciw molom. 
Olejek paczulowy jest często stosowany w przemyśle perfumeryjnym, ponieważ jest utrwalaczem zapachów. Nadaje mieszankom zapachowym orientalną nutę. Użyty w kompozycjach: Diorella (Dior), Cristalle (Chanel), Opium (St. Laurent) i wielu innych. 
INCI Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olejek sosnowy NATURALNY

Olejek sosnowy NATURALNY
Olejek sosnowy NATURALNY

Olej sosnowy ma silne działanie antyseptyczne najczęściej olejek sosnowy stosowany przy infekcji górnych dróg oddechowych i zatok. Kąpiele i inhalacje parowe stosowane są przy przeziębieniach, katarach i bólach gardła zastosowany samodzielnie lub w mieszaninie z olejkiem eukaliptusowym (skutecznie udrażnia kanały nosowe).

 INCI: Pinus silvestris

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Olejek imbirowy NATURALNY

Olejek imbirowy NATURALNY
Olejek imbirowy NATURALNY

Imbir jest przyprawą znaną od wieków używaną szczególnie w kuchni chińskiej i indyjskiej. Olejek imbirowy ma ostry, intensywny zapach korzenny, ze słodką nutą balsamiczną nieco cytrynową i palący smak. Ma działanie rozgrzewające; zastosowany w zbyt dużym stężeniu może wywołać podrażnienie skóry. Działa odkażająco, bakteriobójczo i odświeżająco. W masażach stosowany przy pielęgnacji cellulitu oraz zmian żylakowych ponieważ zapobiega nadmiernej krzepliwości krwi. Także przy urazach, bólach reumatycznych, zakwasach - rozgrzewa, poprawia ukrwienie i łagodzi ból. Przeciwzapalne, antyseptyczne  właściwości tego olejku wykorzystuje się przy kaszlu, grypie, zapaleniu oskrzeli, katarze. Jest przeciwutleniaczem. 

INCI: Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olejek miętowy ORGANICZNY

Olejek miętowy ORGANICZNY
Olejek miętowy ORGANICZNY

Mięta pieprzowa Mentha Piperita  jest byliną o charakterystycznym silnym zapachu. Rośnie na bagnistych łąkach, rowach i polach. Łodygę ma silnie owłosioną, liście są o bardzo zmiennym wyglądzie jajowate, eliptyczne lub podługowate owłosione, kwiaty barwy różowej. Roślina kwitnie od lipca do września. W Polsce jest gatunkiem pospolitym. Nazwa rodzajowa pochodzi od imienia greckiej nimfy Mintho, która została zamieniona w roślinę - miętę. Mięta jest rośliną przyprawową. Dawniej dodawano ją do mleka, powstrzymując jego kwaśnienie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olejek miętowy NATURALNY

Olejek miętowy NATURALNY
Olejek miętowy NATURALNY

Mięta pieprzowa Mentha Piperita jest byliną o charakterystycznym silnym zapachu. Rośnie na bagnistych łąkach, rowach i polach. Łodygę ma silnie owłosioną, liście są o bardzo zmiennym wyglądzie jajowate, eliptyczne lub podługowate owłosione, kwiaty barwy różowej. Roślina kwitnie od lipca do września. W Polsce jest gatunkiem pospolitym. Nazwa rodzajowa pochodzi od imienia greckiej nimfy Mintho, która została zamieniona w roślinę - miętę. Mięta jest rośliną przyprawową. Dawniej dodawano ją do mleka, powstrzymując jego kwaśnienie.

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olejek melisowy (indicum) NATURALNY

Olejek melisowy (indicum) NATURALNY
Olejek melisowy (indicum) NATURALNY

Olejek z palczatki szczetnej ma zapach słodki, świeży, cytrusowo-kwiatowy z nutą drzewną. Zawiera przede wszystkim cytronellal, geraniol, cytronellol. Olejek z palczatki szczetnej działa silnie antyseptycznie leczy stany zapalne skóry, wrzody, rany, dermatozy, egzemy. Ma działanie pobudzające, oczyszczające. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olejek różany bułgarski NATURALNY

Olejek różany bułgarski NATURALNY
Olejek różany bułgarski NATURALNY

Opis stosowania preparatów pielęgnacyjnych opartych na olejku różanym można znaleść w medycynie chińskiej, sumeryjskiej, greckiej, egipskiej, indyjskiej. Olejek różany jest doskonały do do pielęgnacji skóry, przede wszystkim suchej, wrażliwej, dojrzałej. Działa tonizująco, usuwa zaczerwienienia związane z rozszerzonymi naczynkami. Działa odkażająco, pomocny w pielęgnacji trądziku i zapalenia mieszków włosowych. W kompresach i surowcach kosmetycznych stosowany przy rozstępach, starzeniu się skóry, przesuszeniu skóry, podrażnieniach, poparzeniach, dermatozach różnego pochodzenia.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 119,00 zł (netto: 96,75 zł )
szt.

Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY

Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY
Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY

Pomarańcza słodka Citrus aurantium dulcis, jest nisko rozgałęziającym się, zimozielonym drzewem (do 15 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Owoce to pomarańczowe jagody. Okrywa jest gruczołkowato-kropkowana, w stanie dojrzałym zielona, żółta lub pomarańczowa. Olejek pomarańczowy uzyskuje się przez wyciskanie (tłoczenie) skórek pomarańczy, jest żółto-czerwoną lub pomarańczowo-brązową cieczą o silnym powszechnie znanym zapachu skórki pomarańczy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY

Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY
Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY

Pomarańcza słodka Citrus aurantium dulcis, jest nisko rozgałęziającym się, zimozielonym drzewem (do 15 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Owoce to pomarańczowe jagody. Okrywa jest gruczołkowato-kropkowana, w stanie dojrzałym zielona, żółta lub pomarańczowa. Olejek pomarańczowy uzyskuje się przez wyciskanie (tłoczenie) skórek pomarańczy, jest żółto-czerwoną lub pomarańczowo-brązową cieczą o silnym powszechnie znanym zapachu skórki pomarańczy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Hydrolat z Drzewa Herbacianego

Hydrolat z Drzewa Herbacianego
Hydrolat z Drzewa Herbacianego

Ma bardzo podobne  właściwości jak olejek eteryczny z drzewa herbacianego. Zastosowana jako tonik albo mgiełka doskonale odświeża skórę. Szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym.  Wskazany jest do stosowaniu przy trądziku, łojotoku, łupieżu.  Polecany do sporządzania preparatów oczyszczających skórę. Ogranicza powstawanie nowych wykwitów poprzez normalizację pracy gruczołów łojowych. Hydrolat działa również przeciwbólowo, przeciwświądowo, ściągająco na pory skóry i ogólnie regenerująco. Zapobiega zakażeniom i równocześnie przyśpiesza procesy regeneracji.

INCI Melaleuca alternifolia (Tea Tree Water),Phenoxyethanol

Hydrolat o pojemności 200 ml obecnie jest w opakowaniu zastępczym - fioletowej plastikowej butelce.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium