Suszone liście melisy

Suszone liście melisy
Suszone liście melisy

Napar z liści melisy pomaga przy ukąszeniu owadów, polecany  do pielęgnacji skóry tłustej i zanieczyszczonej, pomocny w likwidowaniu stanów zapalnych. Stosowany w formie toników i aromaterapeutycznych kąpieli może także służyć jako faza wodna przy produkcji domowych kremów. Melisa jest także skuteczna przy problemach z przetłuszczaniem się skóry głowy i łupieżu. 

INCI Melissa Officinalis

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 2,99 zł (netto: 2,43 zł )

Olejek sosnowy NATURALNY

Olejek sosnowy NATURALNY
Olejek sosnowy NATURALNY

Olej sosnowy ma silne działanie antyseptyczne najczęściej olejek sosnowy stosowany przy infekcji górnych dróg oddechowych i zatok. Kąpiele i inhalacje parowe stosowane są przy przeziębieniach, katarach i bólach gardła zastosowany samodzielnie lub w mieszaninie z olejkiem eukaliptusowym (skutecznie udrażnia kanały nosowe).

 INCI: Pinus silvestris

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,60 zł (netto: 3,74 zł )

Macerat z nagietka lekarskiego NATURALNY

Macerat z nagietka lekarskiego NATURALNY
Macerat z nagietka lekarskiego NATURALNY

Olejem z nagietka można przemywać i oczyszczać skórę znakomicie zastępuje mleczka i śmietanki kosmetyczne; pielęgnuje, odżywia, wygładza, regeneruje, natłuszcza, odkaża skórę, działa przeciwzapalnie i przeciwropnie.Polecamy do pielęgnacji spierzchniętych ust. Doskonały do maseczek przy suchej, zmęczonej, zwiodczałej skórze oraz przy trądziku (hamuje zapalenia skóry i oczyszcza).

INCI: Helianthus Annuus seed oil & Calendula Officinalis Flower Extract

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,67 zł (netto: 3,80 zł )

Macerat z marchwi

Macerat z marchwi
Macerat z marchwi

Preparaty z tym wyciągiem zwiększają (uaktywniają) fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Brązuje skórę. Olej z marchwi możemy polecić też w przypadku łagodzenia skutków poparzeń słonecznych. Wykazuje działanie przeciwrodnikowe, zapobiega szorstkości naskórka, zwiększa stopień jego nawodnienia, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek.

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Daucus carota sativa

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Olejek cedrowy (z kory jałowca) NATURALNY

Olejek cedrowy (z kory jałowca) NATURALNY
Olejek cedrowy (z kory jałowca) NATURALNY

Polecany w walce z cellulitem, otyłością, przy stanach zapalnych skóry, łupieżu, trądziku, oparzeniach i owrzodzeniach. Używany w kominkach zapachowych dezynfekuje powietrze. Podobnie jak inne olejki z drzew iglastych stosowany w infekcji górnych dróg oddechowych i zatok. Kąpiele i inhalacje parowe przydatne są przy przeziębieniach, katarach i bólach gardła.

Dostępność: brak towaru

Cena: 4,97 zł (netto: 4,04 zł )

Macerat z dziurawca zwyczajnego

Macerat z dziurawca zwyczajnego
Macerat z dziurawca zwyczajnego

Wyciąg olejowy ze świeżego kwitnącego ziela o działaniu gojącym i regenerującym. Działa na skórę ściągająco i przeciwzapalnie lekko antyseptycznie. Zmieszany z olejem marchwiowym używany jako środek regenerujący skórę i jako tzw. samoopalacz.

INCI: Hypericum Perforatum in Helianthus Annuus Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,79 zł (netto: 4,71 zł )

Wyciąg z kocanki EKOLOGICZNY

Wyciąg z kocanki EKOLOGICZNY
Wyciąg z kocanki EKOLOGICZNY

Ekologiczny, certyfikowany przez ECOCERT ekstrakt z kwiatów kocanki piaskowej Helichrysum stoechas, otrzymywany w wyniku ekstrakcji z rozpuszczalnikami pochodzenia naturalnego (roślinna gliceryna i woda, 50:50). Ekstrakt standaryzowany na zawartość m.in. 0,2% polifenoli.

INCI: Glycerin, Aqua, Helichrysum Stoechas Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Wyciąg z oczaru wirginijskiego

Wyciąg z oczaru wirginijskiego
Wyciąg z oczaru wirginijskiego

Wodno-glicerynowy wyciąg z liści oczaru wirginijskiego (Hamamelis virginiana) polecany jest do zastosowania w kosmetykach antyseptycznych (przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe działanie tanin) oraz wzmacniających naczynia krwionośne. Zalecany do zastosowania w produktach do pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, naczynkowej.

INCI Glycerin, Water, Hamamaelis Virginiana Leaf Extract

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY

Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY
Olejek z pomarańczy słodkiej NATURALNY

Pomarańcza słodka Citrus aurantium dulcis, jest nisko rozgałęziającym się, zimozielonym drzewem (do 15 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Owoce to pomarańczowe jagody. Okrywa jest gruczołkowato-kropkowana, w stanie dojrzałym zielona, żółta lub pomarańczowa. Olejek pomarańczowy uzyskuje się przez wyciskanie (tłoczenie) skórek pomarańczy, jest żółto-czerwoną lub pomarańczowo-brązową cieczą o silnym powszechnie znanym zapachu skórki pomarańczy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY

Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY
Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY

Pomarańcza słodka Citrus aurantium dulcis, jest nisko rozgałęziającym się, zimozielonym drzewem (do 15 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Owoce to pomarańczowe jagody. Okrywa jest gruczołkowato-kropkowana, w stanie dojrzałym zielona, żółta lub pomarańczowa. Olejek pomarańczowy uzyskuje się przez wyciskanie (tłoczenie) skórek pomarańczy, jest żółto-czerwoną lub pomarańczowo-brązową cieczą o silnym powszechnie znanym zapachu skórki pomarańczy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,39 zł (netto: 5,20 zł )

Macerat z kwiatów arniki ORGANICZNY

Macerat z kwiatów arniki ORGANICZNY
Macerat z kwiatów arniki ORGANICZNY

Stosowany przy cerze tłustej i zanieczyszczonej. Skuteczne wzmacnia i uszczelnia ścianki naczyń włosowatych wspomagając walkę z rozszerzonymi naczynkami. Działa antyseptycznie, kojąco. Przyśpiesza gojenie się stłuczeń, siniaków, opryszczek.

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil & Arnica Montana Extract

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,82 zł (netto: 5,54 zł )

Olejek miętowy NATURALNY

Olejek miętowy NATURALNY
Olejek miętowy NATURALNY

Mięta pieprzowa Mentha Piperita jest byliną o charakterystycznym silnym zapachu. Rośnie na bagnistych łąkach, rowach i polach. Łodygę ma silnie owłosioną, liście są o bardzo zmiennym wyglądzie jajowate, eliptyczne lub podługowate owłosione, kwiaty barwy różowej. Roślina kwitnie od lipca do września. W Polsce jest gatunkiem pospolitym. Nazwa rodzajowa pochodzi od imienia greckiej nimfy Mintho, która została zamieniona w roślinę - miętę. Mięta jest rośliną przyprawową. Dawniej dodawano ją do mleka, powstrzymując jego kwaśnienie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium