Znaleziono produktów: 135

Olej laurowy

Olej laurowy
Olej laurowy

Olej laurowy

INCI: Laurel Oil

Olej laurowy wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i antygrzybiczne . Jest bardzo pomocny w walce z takimi problemami skóry, jak trądzik, łuszczyca, czy egzema. Polecany jest również do włosów ze skłonnością do nadmiernego wypadania, słabych, przetłuszczających się, jak i w przypadku zanieczyszczonej skóry głowy, czy łupieżu. Przyspiesza gojenie ran, podrażnień i stanów zapalnych skóry. Olej laurowy sprawdza się przy pielęgnacji słabych, kruchych i rozdwajających się paznokci. Stosowany systematycznie wzmacnia płytę paznokcia, poprawia jej wygląd i ogólną kondycję. Przynosi ulgę w schorzeniach reumatycznych, gdyż wykazuje także działanie rozgrzewające.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej MONOI

Olej MONOI
Olej MONOI

Olej Monoi przez wzgląd na swoje dobroczynne właściwości znajduje szereg zastosowań w kosmetyce. Wspaniale nawilża i odżywia skórę i włosy nadając im egzotyczny zapach. Może być stosowany  w czystej postaci jako krem do twarzy, balsam do ciała oraz do masażu. Ekstrakt z kwiatów gardenii nadaje olejowi właściwości łagodzących i przeciwzapalnych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej Buriti NATURALNY

Olej Buriti NATURALNY
Olej Buriti NATURALNY

Zimnotłoczony olej Buriti wytworzony poprzez tłoczenie pulpy owoców amazońskiej palmy Mauritia Flexuosa. Ten biozgodny olej chroni skórę przed podrażnieniami spowodowanymi działaniem promieniowania UV, reguluje wydzielanie sebum, ze względu na antyoksydacyjne właściwości opóźnia efekty starzenia się skóry. Olej polecany jest do cery dojrzałej, cery narażonej na działanie czynników stresujących, skóry zniszczonej, suchej, z atopowym zapaleniem skóry AZS.

INCI Mauritia Flexuosa (Buriti) Fruit Oil 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 17,90 zł (netto: 14,55 zł )

Olej Moringa NATURALNY

Olej Moringa NATURALNY
Olej Moringa NATURALNY

Olej z nasion "drzewa cudu" wysokoceniony w kosmetyce ze względu na swoje unikalne właściwości. Jest to bardzo lekki olej, doskonale rozprowadzający się na skórze, idealnie nadający się do masażu. Olej Moringa można stosować między innymi w produktach antyaging, kosmetykach do włosów, do produkcji mydeł oraz w olejkach aromaterapeutycznych.

INCI Moringa Oleifera Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej rycynowy ORGANICZNY

Olej rycynowy ORGANICZNY
Olej rycynowy ORGANICZNY

Zastosowany zewnętrznie wykazuje działanie natłuszczające i ochronne. Zapobiega utracie wilgotności naskórka. Stosowany jako środek pielęgnujący do włosów Działa pozytywnie na skórę i tkankę podskórną. Olej rycynowy jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym, dlatego jest głównym składnikiem szminek i błyszczyków. 

INCI: Ricinus Communis

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,99 zł (netto: 4,87 zł )

Olej sojowy ORGANICZNY

Olej sojowy ORGANICZNY
Olej sojowy ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnościami do łojotoku, zanieczyszczonej i wrażliwej. Stosowany jako olejek do kąpieli, olejkach do ciała i w emulsjach. Dobrze wchłaniany przez skórę, chroni przed utratą wilgoci. 

INCI
: Glycine Soja (Soybean) Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Olej lanolinowy NATURALNY

Olej lanolinowy NATURALNY
Olej lanolinowy NATURALNY

Olej lanolinowy jest pochodną lanoliny, o lepszych właściwościach kosmetycznychUzyskuje się go w procesie krystalizacji tłuszczów wełnianych. Frakcja płynna bogata jest w estry niskocząsteczkowe rozgałęzionych kwasów i alkoholi tłuszczowych.Olej lanolinowy ma bardzo dobre własności pielęgnacyjne, ze względu na podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej. Dobrze przenika w głąb skóry reguluje gospodarkę wodną, zmiękcza naskórek oraz zmniejsza szorstkość skóry, wygładza i natłuszcza.

INCI Lanolin Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej Tamanu NATURALNY

Olej Tamanu NATURALNY
Olej Tamanu NATURALNY

Olej Tamanu (Kamani, olej z gumiaka) wywiera działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwreumatyczne, pobudzające regenerację tkanek. W literaturze opisano przypadki wyleczenia gangreny, łuszczycy, przewlekłych trądzików, owrzodzeń, trudno gojących się oparzeń, wyprysków, dermatoz - za pomocą tego oleju. 

INCI: Calophyllum Inophyllum  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,99 zł (netto: 9,75 zł )

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY
Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Przejrzysty olej o bardzo rzadkiej konsystencji. Nadaje się dla każdego typu skóry, dobrze się rozprowadza jest doskonałym emolientem.

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej arganowy ORGANICZNY

Olej arganowy ORGANICZNY
Olej arganowy ORGANICZNY

Olej wykazuje działanie odkażające, ujędrniające i wygładzające. Przeciwdziała procesom starzenia się skóry, poprawia elastyczność, jędrność działa rewitalizująco – wspomaga odnowę komórek. Regeneruje naskórek przy egzemach, zmianach trądzikowych, bliznach. Uspokaja podrażnioną, wrażliwą alergiczną skórę także poparzoną słońcem. Działa przeciwzapalnie łagodzi przebieg trądziku młodzieńczego.

INCI Argania Spinosa Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej konopny ORGANICZNY

Olej konopny ORGANICZNY
Olej konopny ORGANICZNY

Niezwykle cenny olej roślinny zawiera wyważony stosunek cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,47 zł (netto: 4,45 zł )

Olej abisyński NATURALNY

Olej abisyński NATURALNY
Olej abisyński NATURALNY

Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego. Ten kwas tłuszczowy stanowi ponad 50% całkowitej ilości kwasów tłuszczowych wchodzący w skład oleju abisyńskiego i to właśnie kwas erukowy decyduje o dobroczynnych właściwościach tego oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Olej ten wykazuje wysoką stabilność oksydacyjną i nie jest wrażliwy na podgrzewanie. 

INCI Crambe Abyssinica Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium