Włókna pomarańczy ORGANICZNE

Włókna pomarańczy ORGANICZNE
Włókna pomarańczy ORGANICZNE

Sproszkowane, suszone włókna pomarańczy są naturalnym surowcem zabezpieczającym przed rozwarstwieniem emulsji. Przy stężeniach powyżej 3% nadają także gęstość kosmetykom. Włókna pomarańczy nie są emulgatorem (nie zawierają części rozpuszczalnej w tłuszczach) dzięki czemu można na ich bazie tworzyć kremy, mleczka bez emulgatorów.

INCI Citrus Aurantium Sinensis (Orange) Fiber

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z opuncji figowej

Olej z opuncji figowej
Olej z opuncji figowej

 

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil 

 

Nierafinowany olej z opuncji figowej, nazywany naturalnym botoksem to jeden z najbardziej ekskluzywnych olei na świecie. Jest bardzo ceniony za wyjątkowe działanie przeciwstarzeniowe- w swoim składzie zawiera m.in. dużą dawkę witaminy E, jak i 13 pierwiastków, których nie znajdziemy nigdzie indziej. To cały „pakiet” aminokwasów, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 34,90 zł (netto: 28,37 zł )

Maseczka oczyszczająca dla każdego rodzaju cery

  Maseczka oczyszczająca dla każdego rodzaju cery
Maseczka oczyszczająca dla każdego rodzaju cery

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 26,90 zł (netto: 21,87 zł )
szt.

Ampułka U (ujędrniająca) z bakuchiolem 2% 25ml

 Ampułka U (ujędrniająca) z bakuchiolem 2% 25ml
Ampułka U (ujędrniająca) z bakuchiolem 2% 25ml

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 38,90 zł (netto: 31,63 zł )
szt.

AMPUŁKA O (na okolice oczu)

AMPUŁKA O (na okolice oczu)
AMPUŁKA O (na okolice oczu)

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 25,90 zł (netto: 21,06 zł )
szt.

Ampułka R (regulująca wydzielanie sebum)

Ampułka R (regulująca wydzielanie sebum)
Ampułka R (regulująca wydzielanie sebum)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 25,90 zł (netto: 21,06 zł )
szt.

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Bakuchiol - roślinny retinoid

Bakuchiol - roślinny retinoid
Bakuchiol - roślinny retinoid

 

Bakuchiol - roślinny retinoid

INCI: BAKUCHIOL

Bakuchiol jest pozyskiwany z liści i nasion rosnących w Azji, Afryce i w Środkowej Europie - Bakuchi (Psoralea) oraz Otholobium pubescens. Używany był od wieków w Chinach i Indiach do leczenia różnych chorób zapalnych skóry. Bakuchiol leczy trądzik, ujędrnia skórę i opóźnia procesy starzenia się skóry. Wykazuje właściwości normalizujące i lekko złuszczające. Poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia. Skutecznością dorównuje retinolowi, ale jest od niego zdecydowanie łagodniejszy. Nie ma też właściwości fotouczulających, a wręcz łagodzi szkodliwe działanie promieniowanie słonecznego na skórę.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

BALSAM DO DEMAKIJAŻU 100g

BALSAM DO DEMAKIJAŻU 100g
BALSAM DO DEMAKIJAŻU 100g

Właściwy demakijaż, oczyszczanie skóry to podstawowy aspekt pielęgnacji. Jeśli codziennie nakładasz makijaż (również kremy BB), filtry przeciwsłoneczne, tym bardziej jeśli Twoja skóra jest tłusta/mieszana/trądzikowa warto wykonać dwuetapowe oczyszczanie: pierwszym razem oczyść skórę olejkiem hydrofilnym lub naszym nowym balsamem do masażu i demakijażu twarzy, a następnie żelem/emulsją do mycia. Receptura na balsam to składniki o działaniu nawilżającym, odżywczym i rewitalizującym. Na uwagę zasługują szczególnie olej z rokitnika z ogromną zawartością witaminy C oraz witamina E- cudowny antyoksydant, spowalniający procesy starzenia się skóry. Dzięki delikatnym emulgatorom produkt doskonale się spłukuje nie pozostawiając tłustej warstwy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 29,00 zł (netto: 23,58 zł )
szt.

Baza kremowa 1-1-3

Baza kremowa 1-1-3
Baza kremowa 1-1-3

Już prościej się nie da stworzyć własnego kremu dostosowanego do Twoich potrzeb. Na prośbę Naszych klientów stworzyliśmy bazę kremową do szybkiego i łatwego stosowania. Nowoczesna baza kremowa oparta na ekologicznym emulgatorze i farmaceutycznych surowcach, pozbawiona wszelkich dodatków aktywnych i zapachowych. Zawiera niezbędne składniki do stworzenia stabilnych emulsji O/W (kremów i mleczek nawilżających). Bardzo prosta w użyciu - umożliwia bezproblemowe zrobienie kremu.

INCI Aqua, Glycerin, Sorbitan laurate, Polyglyceryl-4 laurate, Dilauryl citrate, Hydroxyethyl acrylate, Sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, Trilaureth-4 phosphate, Lauryl glucoside, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli

Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli
Baza samoemulgująca z oleju z pestek moreli

Samoemulgujaca baza z oleju z pestek moreli jest w pełni naturalnym produktem pochodzenia roślinnego. Zastosowanie bazy w recepturach znacznie ułatwia tworzenie własnych kremów, pozwala na uproszczenie samej receptury i zrobienie kremu w jednym naczyniu. Powstałe emulsje są bardzo lekkie, jedwabiste w odczuciu.

INCI Glyceryl stearate citrate (and) sucrose stearate (and) sucrose distearate (and) polyglyceryl-4 cocoate (and) cetyl alcohol (and) sodium ricinoleate

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium