zrobsobiekrem.pl

Wyciąg z owocu wanilii

Wyciąg z owocu wanilii
Wyciąg z owocu wanilii

 

Wyciąg z owocu wanilii

 

Wanilia wspomaga walkę z wolnymi rodnikami przeciwdziałając procesom starzenia się skóry. Dba o jędrność, gładkość, nawilżenie i odżywienie cery. Wyrównuje koloryt skóry. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry normalnej, mieszanej, dojrzałej, z oznakami zmęczenia.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 21,90 zł (netto: 17,80 zł )

Retinol 10%

Retinol 10%
Retinol 10%

Retinol 10%

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride, Phospholipids, Retinol

Retinol to pochodna witaminy A. Jeden z najskuteczniejszych składników przeciwzmarszczkowych, rozjaśniających przebarwienia i antytrądzikowych. Retinol złuszcza skórę, przenika do skóry właściwej wykazując silne działanie złuszczające, przez co zmniejsza zmarszczki, ujędrnia skórę, redukuje trądzik i rozjaśnia przebarwienia. Zapobiega powstawaniu zaskórników.
UWAGA!
Preparat, który oferujemy zawiera 10% czystego retinolu. Pod żadnym pozorem nie stosuj bezpośrednio na skórę, grozi to trwałym uszkodzeniem skóry. Nie stosuj w ciąży i podczas karmienia piersią.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 21,90 zł (netto: 17,80 zł )

Dwustronna szczoteczka do mycia twarzy

Dwustronna szczoteczka do mycia twarzy
Dwustronna szczoteczka do mycia twarzy
Delikatna szczoteczka do mycia twarzy.
Posiada z jednej strony bardzo gęste, delikatne włókno, z drugiej silikonową szczoteczkę.
 
Wymiary:
- 13x3x6 cm
 
 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,99 zł (netto: 17,07 zł )
szt.

Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza - naturalny samoopalacz
Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza jest naturalnym związkiem cukrowym, który może zastąpić DHA. W składzie chemicznym jest podobna do DHA i wykazuje podobne właściwości.Charakteryzuje się przy tym dużo większą stabilnością. Właściwość ta jest przez niektórych uważana za wadę tego związku, ponieważ na pierwsze efekty przebarwienia skóry trzeba czekać około doby. Jednakże dzięki wolniejszemu przenikaniu przez warstwę rogową naskórka możliwe jest równomierne rozprowadzenie preparatu i uzyskanie ładniejszej opalenizny niż w przypadku zastosowania DHA. Wolniejsze, łagodniejsze działanie erytrulozy pozwala na stosowanie jej w kosmetykach naturalnych.

INCI L-erythrulose

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,90 zł (netto: 16,99 zł )

Śluz ślimaka

Śluz ślimaka
Śluz ślimaka

 

Śluz ślimaka

 

INCI: Snail secretion filtrate, Phenoxyethanol

 

Naturalny ekstrakt z wydzieliny odnóży ślimaków hodowlanych.
W swoim składzie zawiera m.in. alantoinę, kwas glikolowi, witaminy A,C i E, mukopolisacharydy, kolagen, i elastynę.
Wykazuje działanie:
- złuszczające,
- przeciwtrądzikowe,

- stymuluje produkcję kolagenu i elastyny,
- ochronne przeciw promieniowaniu UV i wolnych rodników,

- poprawia elastyczność skóry.

Dzięki swojemu wielokierunkowemu działaniu znajduje zastosowanie w produktach przeciwzmarszczkowych, przeciwtrądzikowych, na przebarwienia, cellulit, blizny, rozstępy i utratę jędrności.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,90 zł (netto: 16,99 zł )
szt.

PEELING DO CIAŁA "zielona kawa i orzech włoski"

PEELING DO CIAŁA "zielona kawa i orzech włoski"
PEELING DO CIAŁA "zielona kawa i orzech włoski"

Zestaw do wykonania peelingu do ciała, który intensywnie złuszcza, odświeża, oczyszcza skórę. Sprawia, że składniki aktywne z kosmetyków pielęgnacyjnych, jak mleczka, kremy, czy balsamy wnikają głębiej. Doskonały również przed nałożeniem preparatów samoopalających. Posiada dużą ilość drobinek złuszczających, przez co poprawia krążenie. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry objętej cellulitem.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,90 zł (netto: 16,99 zł )
szt.

HYDROŻELOWA BAZA KOSMETYCZNA

HYDROŻELOWA BAZA KOSMETYCZNA
HYDROŻELOWA BAZA KOSMETYCZNA

 

HYDROŻELOWA BAZA KOSMETYCZNA

Skład:
Woda, Gliceryna, Hydroksyetyloceluloza, Kwas sorbinowy, Sorbinian potasu

Surowiec farmaceutyczny przeznaczony do sporządzania preparatów żelowych.
Jest lekki, nietłusty, daje przyjemne uczucie chłodu po nałożeniu. Wyjątkowo wygodny w aplikacji. PH zbliżone do fizjologicznego, dzięki czemu nie zaburza równowagi tkanek. Nie zawiera etanolu, ale jest możliwe jego wprowadzenie, dzięki czemu można osiągnąć wyjątkowy żel dezynfekujący, który zapobiega przesuszeniu i tworzy barierę ochronną na skórze chroniąc jeszcze skuteczniej. Dzięki zastosowaniu konserwantów można zużyć do 30 dni od przygotowania produktu. Po wyschnięciu pozostawia na skórze cienką, przepuszczalną ochronną warstewkę.

 

Dostępność: brak towaru

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,90 zł (netto: 16,99 zł )

Termometr szpilkowy sonda

Termometr szpilkowy sonda
Termometr szpilkowy sonda
Termometr sonda jest małym, kieszonkowych rozmiarów, przenośnym urządzeniem.
 
Dane techniczne:
  • Czytelny wyświetlacz LCD
  • Środki w stopniach Fahrenheita i Celsjusza
  • Zakres pomiarowy: -50 ° C do 300 ° C
  • Długość sondy: 11 cm
  • Ekran LED Wymiary: 2,2 x 1 cm
  • Lekkie plastikowa obudowa urządzenia, sonda z nierdzewnej stali
  • Zasilanie 1.5V bateria

BRAK BATERII W ZESTAWIE.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,90 zł (netto: 16,99 zł )
szt.

Foremka silikonowa żelki

Foremka silikonowa żelki
Foremka silikonowa żelki

Foremka silikonowa o wymiarach 18,5x13,5 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,59 zł (netto: 16,74 zł )
szt.

Foremka silikonowa 11 misiów

Foremka silikonowa 11 misiów
Foremka silikonowa 11 misiów

Foremka silikonowa o wymiarach 21,5 x 12 x 2 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,99 zł (netto: 16,25 zł )
szt.

MGS

MGS
MGS

Niejonowy emulgator O/W. Emulgator pochodzenia roślinnego, znajduje zastosowanie w produkcji kremów i lotionów. Daje czyste, białe emulsje. Zgodny z wieloma naturalnymi olejami, niewrażliwy na podwyższone stężenia elektrolitów. Trwałe emulsje przy pH 3.5 - 8.5 - idealnie nadaje się do kremów z kwasmi AHA.

Produkt organiczny. 

INCI Methyl Glucose Sesquistearate

HLB 12

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Kwas Laktobionowy

Kwas Laktobionowy
Kwas Laktobionowy

Naturalny kwas laktobionowy pozyskiwany jest z cukru mlecznego - laktozy. Posiada on wszystkie właściwości charakterystyczne dla kwasów PHA.

INCI Lactobionic Acid

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Olejek czarnuszka-migdał

Olejek czarnuszka-migdał
Olejek czarnuszka-migdał

Olejek zawiera  naturalny olej z czarnuszki siewnej, rafinowany olej ze słodkich migdalów i płynny emulgator SLP.   Przeznaczony do wszystkich rodzajów cery. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )
szt.

Olejek pachnotka-migdał

Olejek pachnotka-migdał
Olejek pachnotka-migdał

Olejek zawiera  olej z pachnotki, rafinowany olej ze słodkich migdałów i płynny emulgator SLP. Przeznaczony do wszystkich rodzajów cery.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )
szt.

Organiczny olejek pachnotka-słonecznik

Organiczny olejek pachnotka-słonecznik
Organiczny olejek pachnotka-słonecznik

Olejek zawiera  olej z pachnotki, organiczny olej ze słonecznika i płynny emulgator SLP. Przeznaczony do wszystkich rodzajów cery .

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )
szt.

Olej z zielonej kawy NATURALNY

Olej z zielonej kawy NATURALNY
Olej z zielonej kawy NATURALNY

Olej z zielonych ziaren kawy ceniony jest w kosmetyce ze względu na jego doskonałe właściwości nawilżające skórę (ponad 6 razy lepiej niż olej jojoba czy olej ze słodkich migdałów), zmiękczające  i wygładzające. Olej zapobiega fotostarzeniu się skóry, jest pomocny w kojeniu skóry po oparzeniach słonecznych.

INCI Coffea Arabica Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Antybakteryjny tonik normalizujący

Antybakteryjny tonik normalizujący
Antybakteryjny tonik normalizujący

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )
szt.

Bakuchiol - roślinny retinoid

Bakuchiol - roślinny retinoid
Bakuchiol - roślinny retinoid

 

Bakuchiol - roślinny retinoid

INCI: BAKUCHIOL

Bakuchiol jest pozyskiwany z liści i nasion rosnących w Azji, Afryce i w Środkowej Europie - Bakuchi (Psoralea) oraz Otholobium pubescens. Używany był od wieków w Chinach i Indiach do leczenia różnych chorób zapalnych skóry. Bakuchiol leczy trądzik, ujędrnia skórę i opóźnia procesy starzenia się skóry. Wykazuje właściwości normalizujące i lekko złuszczające. Poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia. Skutecznością dorównuje retinolowi, ale jest od niego zdecydowanie łagodniejszy. Nie ma też właściwości fotouczulających, a wręcz łagodzi szkodliwe działanie promieniowanie słonecznego na skórę.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium