zrobsobiekrem.pl

Olejek geraniowy NATURALNY

Olejek geraniowy NATURALNY
Olejek geraniowy NATURALNY

Zapach olejku geraniowego jest kwiatowo-ziołowy z nutą różaną i cytrusowo-miętową. Bogactwo zapachów, podobnie jak innych olejków eterycznych ujawnia się dopiero po rozcieńczeniu w oleju bazowym do masażu lub w wodzie w kominku zapachowym. Najliczniej występującymi składnikami olejku geraniowego są: geraniol i citronellol (w sumie około 70%). Olejek ten zalecany jest w surowcach kosmetycznych o działaniu oczyszczającym i antyseptycznym. Używany jako składnik w preparatach do pielęgnacji skóry wrażliwej z problemami naczynkowymi oraz w preparatach regenerujących dla skóry uszkodzonej, przesuszonej. Wzmacnia tkankę łączną i z tego powodu zalecany przy masażach zapobiegających  cellulitowi, rozstępom  i żylakom. Olejek geraniowy skuteczny jest także przy infekcjach grzybiczych i wirusowych (opryszczka, półpasiec).

INCI Pelargonium Graveolens Flower Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Hydrolat Oczarowy

Hydrolat Oczarowy
Hydrolat Oczarowy

Destylat z oczaru otrzymywany jest z pędów Hamamelis virginiana. Woda oczarowa działa przeciwzapalnie. Dlatego też często stosowana jest, w formie okładów, na nadwyrężenia mięśni, trądzik, schorzenia oczne, wrzody skórne czy do ochrony słonecznej. Jest ona również składnikiem wielu preparatów na hemoroidy, dezodorantów, mydeł, kremów, pianek do golenia i generalnie produktów o właściwościach ściągających. 

INCI Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Flower Water

 

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY
Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej żurawinowy jest jednym z najbardziej nienasyconych olei, ponadto wykazuje on bardzo silne właściwości nawilżające. Połączenie takich właściwości z dużą stabilnością oksydacyjną czyni ten olej niezwykle wyjątkowym. Olej żurawinowy jako jedyny posiada naturalny stosunek kwasów omega-6 do omega-3 wynoszący 1:1. Taki stosunek jest niezwykle istotny w przypadku absorpcji i wykorzystania niezbędnych kwasów przez skórę. 

INCI: Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY
Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Przejrzysty olej o bardzo rzadkiej konsystencji. Nadaje się dla każdego typu skóry, dobrze się rozprowadza jest doskonałym emolientem.

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Olejek pachnotka-migdał

Olejek pachnotka-migdał
Olejek pachnotka-migdał

Olejek zawiera  olej z pachnotki, rafinowany olej ze słodkich migdałów i płynny emulgator SLP. Przeznaczony do wszystkich rodzajów cery.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )
szt.

Olejek czarnuszka-migdał

Olejek czarnuszka-migdał
Olejek czarnuszka-migdał

Olejek zawiera  naturalny olej z czarnuszki siewnej, rafinowany olej ze słodkich migdalów i płynny emulgator SLP.   Przeznaczony do wszystkich rodzajów cery. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )
szt.

Hydrolat szałwiowy - bułgarski

Hydrolat szałwiowy - bułgarski
Hydrolat szałwiowy - bułgarski

Destylat wodny z liści szałwii

Odświeża, oczyszcza i działa przeciwzapalnie. Ma właściwości dezynfekujące, tonizujące, nawilża skórę, przygotowuje ją do lepszego wchłaniania substancji czynnych.

Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

INCI: Salvia Officinalis Water, Phenoxyethanol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

P-4C

P-4C
P-4C

Hydrofilowy emolient. Doskonałe właściwości solubilizujące. Nie zawiera PEG. Pozytywnie wpływa na strukturę skóry. Produkt organiczny.

HLB 14 

INCIPolyglyceryl-4-Caprate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Foremka silikonowa 5 ludzików LEGO

Foremka silikonowa 5 ludzików LEGO
Foremka silikonowa 5 ludzików LEGO

Foremka silikonowa o wymiarach 16x11 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,99 zł (netto: 12,19 zł )
szt.
  • nowość

Foremka silikonowa klocki

Foremka silikonowa klocki
Foremka silikonowa klocki

Foremka silikonowa o wymiarach 15x8,5 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,99 zł (netto: 12,19 zł )
szt.

Foremka silikonowa różyczki

Foremka silikonowa różyczki
Foremka silikonowa różyczki

Foremka silikonowa o wymiarach 10,5 cm x 20,5 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,49 zł (netto: 12,59 zł )
szt.

Foremka silikonowa kwiatuszki

Foremka silikonowa kwiatuszki
Foremka silikonowa kwiatuszki

Foremka silikonowa o wymiarach 20,5x10x2 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,49 zł (netto: 12,59 zł )
szt.

Foremka silikonowa zwierzaki

Foremka silikonowa zwierzaki
Foremka silikonowa zwierzaki

Foremka silikonowa o wymiarach 20,5x10x2 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,49 zł (netto: 12,59 zł )
szt.

Hydrolat lawendowy

Hydrolat lawendowy
Hydrolat lawendowy

INCI Lavandula Angustifolia Flower Water, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol

Lekko żółty płyn, o charakterystycznym zapachu z nutą kwiatową - lawendową,

Możliwy naturalny osad. 

Hydrolat z lawendy dzięki zawartości olejków eterycznych szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym, idealny także dla skóry wrażliwej i podrażnionej (kwas rozmarynowy). Działa lekko ściągająco, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie drobnych ran (taniny). Dzięki zawartości fenoli działa także przeciwstarzeniowo (antyoksydacyjnie), fotoochronnie. Używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych, powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,90 zł (netto: 12,93 zł )

Sok z liści aloesu

Sok z liści aloesu
Sok z liści aloesu

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnymi, zawartymi w produktach kosmetycznych. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe Vera Gel 1:1 Aloe Vera Barbadensis Leaf Juice

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,90 zł (netto: 12,93 zł )

Hydrolat lawendowy-bułgarski

Hydrolat lawendowy-bułgarski
Hydrolat lawendowy-bułgarski

Hydrolat lawendowy otrzymywany jest z kwiatów Lavandula angustifolia. Hydrolat z lawendy dzięki zawartości olejków eterycznych  szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym, idealny także dla skóry wrażliwej i podrażnionej (kwas rozmarynowy). Działa lekko ściągająco, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie drobnych ran (taniny). Dzięki zawartości fenoli działa także przeciwstarzeniowo (antyoksydacyjnie), fotoochronnie. Używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych, powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

INCI  Lavandula Angustifolia Flower Water,  Phenoxyethanol

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,90 zł (netto: 12,93 zł )

Algi morskie - spirulina

Algi morskie - spirulina
Algi morskie - spirulina

Spirulina - Spirulina Platensis to zielono-niebieska mikroalga, posiadająca formę spirali. Jest najbardziej niezwykłą rośliną odżywczą , jaka została odkryta przez człowieka. Do dnia dzisiejszego nie znaleziono na naszym globie żadnego organizmu, żadnej rośliny, ani też żadnego środka kosmetycznego, który zawierałby tak bogatą kombinację naturalnych, łatwo przyswajalnych i bezpiecznych dla człowieka substancji odżywczych.

INCI:Spirulina Platensis

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,90 zł (netto: 12,93 zł )

Foremka silikonowa literki

Foremka silikonowa literki
Foremka silikonowa literki

Foremka silikonowa o wymiarach 10,5 cm x 20,5 cm.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,99 zł (netto: 13,00 zł )
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium