Znaleziono produktów: 654

Proteiny ryżu

Proteiny ryżu
Proteiny ryżu

Proteiny ryżu działają na skórę wyjątkowo odżywczo, dbają o zachowanie bariery naskórkowej wykazując działanie ochronne. Aktywują również mechanizmy obronne, aby poradzić sobie ze stresem oksydacyjnym.
Dzięki poprawie funkcjonowania bariery naskórkowej ogólna kondycja skóry ulega poprawie, oznaki starzenia są zredukowane, cera staje się bardziej jędrna, promienna i ukojona.

INCI Hydrolyzed Rice Protein

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Hydrolat tymiankowy

Hydrolat tymiankowy
Hydrolat tymiankowy

 

INCI: Thymus Vulgaris leaf water, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

 

Postać: płyn o charakterystycznym zapachu.

 

Hydrolat tymiankowy o działaniu przeciwbakteryjnym, gojącym i oczyszczającym. Wykazuje również działanie grzybobójcze. Wspomaga gojenie się zmian trądzikowych. Doskonały składnik preparatów na łupież, czy odświeżających i grzybobójczych do stóp i dłoni. Łagodzi skórę po ukąszeniu owadów. Sprawdza się u mężczyzn jako płyn po goleniu ze względu na działanie i specyficzny ziołowy zapach.

pH: 4,5-6,0

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Czarne mydło afrykańskie

Czarne mydło afrykańskie
Czarne mydło afrykańskie

Czarne mydło afrykańskie - Black African Soap jest naturalnym źródłem witaminy A, witaminy E oraz żelaza. Produkt otrzymywany jest ręcznie z oleju kokosowego, palmowego i masła shea oraz popiołu ze strąków kakaowca. 

INCI Butyrospermum Parkii Butter; Elaeis Guineensis Oil; Cocos Nucifera Oil; Theobroma Cacao Ash

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )
szt.

Olejek z Drzewa Różanego NATURALNY

Olejek z Drzewa Różanego NATURALNY
Olejek z Drzewa Różanego NATURALNY

Olejek ma kwiatowy słodki zapach z drzewną i korzenną nutą. Jest olejkiem bardzo delikatnym, jest dobrze tolerowany i polecany do każdego typu skóry i włosów. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej mieszanej i zanieczyszczonej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Naturalne masło Kombo

Naturalne masło Kombo
Naturalne masło Kombo

Oryginalne, ciemno-brązowe masło Kombo - nierafinowane, tłoczone na zimno z orzechów drzewa Kombo - Pycnanthus Angolensis. Masło znajduje zastosowanie w kremach, balsamach, produktach do ochrony przed działaniem promieniowania UV, środkach przeciwzapalnych i kremach stosowanych przy uśmierzaniu bólu stawów. Masło Kombo stosowane jest w surowcach kosmetycznych przeciwzmarszczkowych i uelastyczniających - produktach anty-aging. 

INCI Pycnanthus Angolensis (Kombo) Seed Butter

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Olejek Palmaroza NATURALNY

Olejek Palmaroza NATURALNY
Olejek Palmaroza NATURALNY

Olejek palmaroza otrzymuje się z liści palczatki imbirowej Cymbopogon martini Schult. Palczatka imbirowa jest rośliną trawiastą, posiada liście długości do jednego metra. Głównymi składnikami chemicznymi oleju z palczatki imbirowej są: myrcen, linalool, geraniol, octan geranylu, dipenten i limonen. Pachnie podobnie do olejku różanego i często zastępuje go w tańszych kompozycjach zapachowych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Wyciąg z owocu wanilii

Wyciąg z owocu wanilii
Wyciąg z owocu wanilii

 

Wyciąg z owocu wanilii

 

Wanilia wspomaga walkę z wolnymi rodnikami przeciwdziałając procesom starzenia się skóry. Dba o jędrność, gładkość, nawilżenie i odżywienie cery. Wyrównuje koloryt skóry. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry normalnej, mieszanej, dojrzałej, z oznakami zmęczenia.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Olej z rokitnika NATURALNY

Olej z rokitnika NATURALNY
Olej z rokitnika NATURALNY

Ciemno pomarańczowy olej z rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z pomarańczowych owoców i filtracji. Jest olejem tłustym wykorzystywanym w gojeniu oparzeń, odmrożeń i stanów zapalnych. Ma właściwości regenerujące, przeciwstarzeniowe, ochronne. Uśmierza ból. Jest cenionym naturalnym surowcem kosmetycznym znajdującym zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej oraz włosów. Olej wspomaga gojenie się  blizn pourazowych potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry.

 
INCI Hippophaë rhamnoides fruit oil (Seabuckthorn Oil)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Sodium Cocoyl Isethionate

Sodium Cocoyl Isethionate
Sodium Cocoyl Isethionate

Sodium Cocoyl Isethionate - SCI (do tworzenia szamponów w kostce itp.)


INCI: Sodium Cocoyl Isethionate

Anionowy środek powierzchniowo czynny, biodegradowalny, przyjazny dla środowiska. Jest bardzo łagodny dla skóry i włosów. Daje przyjemną, gęstą pianę. Doskonale, ale i delikatnie oczyszcza skórę i włosy dając przyjemne uczucie wygładzenia, nie powoduje uczucia ściągnięcia, podrażnień i przesuszenia. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )
  • nowość

Kwas traneksamowy

Kwas traneksamowy
Kwas traneksamowy

 Kwas traneksamowy

INCI:
Tranexamic Acid

Kwas traneksamowy to innowacyjny, wyjątkowy kwas, który łączy skuteczne, intensywne działanie, daje szybkie efekty będąc jednocześnie delikatnym dla skóry.
Zmniejsza aktywność tyrozynazy w melanocytach oraz hamuje melanogenezę. Wykazuje działanie na różnych etapach melanogenezy. Będzie rozjaśniał nie tylko istniejące przebarwienia, ale także zapobiegał nawrotom po stosowaniu innych metod usuwania przebarwień. Kwas ten wykazuje także działanie właściwości redukujące świąd, łagodzące stany zapalne skóry, czy też alergiczne pokrzywki. Sprawdzi się w przypadku skór naczynkowych i z trądzikiem różowatym. Wykazuje też działanie nawilżające. Daje efekt zdrowo wyglądającej, wypoczętej cery.

 

Jest bardzo pożądanym składnikiem preparatów kosmetycznych i zabiegów w gabinetach kosmetycznych.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Hydrolat z Drzewa Herbacianego

Hydrolat z Drzewa Herbacianego
Hydrolat z Drzewa Herbacianego

Ma bardzo podobne  właściwości jak olejek eteryczny z drzewa herbacianego. Zastosowana jako tonik albo mgiełka doskonale odświeża skórę. Szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym.  Wskazany jest do stosowaniu przy trądziku, łojotoku, łupieżu.  Polecany do sporządzania preparatów oczyszczających skórę. Ogranicza powstawanie nowych wykwitów poprzez normalizację pracy gruczołów łojowych. Hydrolat działa również przeciwbólowo, przeciwświądowo, ściągająco na pory skóry i ogólnie regenerująco. Zapobiega zakażeniom i równocześnie przyśpiesza procesy regeneracji.

INCI Melaleuca alternifolia (Tea Tree Water),Phenoxyethanol

Hydrolat o pojemności 200 ml obecnie jest w opakowaniu zastępczym - fioletowej plastikowej butelce.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Kwas szikimowy

Kwas szikimowy
Kwas szikimowy

Kwas szikimowy jest cenionym składnikiem kosmetyków dla cery problematycznej, trądzikowej, tłustej ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwtrądzikowe i przeciwgrzybiczne. Hamuje rozwój bakterii, powodującej trądzik – Propionibacterium acnes. Reguluje wydzielanie sebum. Jest pomocny przy odblokowywaniu zaczopowanych ujść gruczołów łojowych, dzięki czemu liczba wyprysków zostaje zredukowana. W przypadku suchej skóry jego pozytywne działanie polega na nawilżeniu. Dzięki temu skóra staje się gładsza, bardziej jędrna i elastyczna. Działa złuszczająco, dlatego sprawdza się w przypadku zgrubiałej skóry, z przebarwieniami, zniszczonej opalaniem.

INCI Shikimic Acid

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,40 zł (netto: 10,89 zł )

L.H.A. - Kwas lipohydroksylowy

L.H.A. - Kwas lipohydroksylowy
L.H.A. - Kwas lipohydroksylowy

Kwas 5-Kapriolowosalicylowy - Kwas 2-hydroksy-5-(1-oksooktylo)benzoesowy - Lipid Hydroxy Acid

Nowa pochodna kwasu salicylowego tzw. lipohydroksykwas. Jego innowacja polega na tym, że oprócz wszystkich cech charakterystycznych dla kwasu salicylowego, ma większe powinowactwo do naskórka, dzięki czemu działa jeszcze łagodniej. Lipohydroksykwas stymuluje odbudowę naskórka, działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie, przeciwzaskórnikowo, dlatego wykorzystywane jest  do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej a także zanieczyszczonej cery wrażliwej. Dzięki działaniu tej substancji następuje lepsze wchłanianie substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Kwas ten został zastosowany w kosmetykach firm należących do koncernu L'Oreal np. La Roche-Posay czy L'Oreal. 

INCI Capryloyl Salicylic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,40 zł (netto: 10,89 zł )

Hydrolat z werbeny cytrynowej

Hydrolat z werbeny cytrynowej
Hydrolat z werbeny cytrynowej

 

INCI: Lippia Citriodora leaf water, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

 

Hydrolat o działaniu antyseptycznym, odświeżającym, tonizującym , oczyszczającym i ściągającym. Zwężą pory, reguluje praacę gruczołów łojowych, wymiata wolne rodniki, redukuje opuchliznę i oznaki zmęczenia, ujędrnia.

Postać: płyn o charakterystycznym zapachu.

pH: ok. 4,5-5,5

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Hydrolat z chabra bławatka

Hydrolat z chabra bławatka
Hydrolat z chabra bławatka

Hydrolat z chabra bławatka


INCI: Centaurea Cyanus flower water, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Postać: płyn o charakterystycznym zapachu.

Hydrolat z chabra bławatka o działaniu łagodzącym, przeciwzapalnym, przeciwobrzękowym. Działa również kojąco i antyoksydacyjnie.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
  • nowość

Hydrolat z Pomarańczy Słodkiej

Hydrolat z Pomarańczy Słodkiej
Hydrolat z Pomarańczy Słodkiej

Substancje aktywne zawarte w pomarańczy, które podczas destylacji przechodzą do wody podestylacyjnej, takie jak węglowodany, kwasy owocowe AHA, sole mineralne, flawonoidy są odpowiedzialne za działanie nawilżające i wzmacniające naczynia kapilarne.

INCI Citrus Aurantium Dulcis Distillate (Orange Water)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Hydrolat ze świetlika lekarskiego

Hydrolat ze świetlika lekarskiego
Hydrolat ze świetlika lekarskiego

 

INCI: EUPHRASIA OFFICINALIS FLOWER/LEAF/STEM WATER, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Hydrolat o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym i kojącym. Świetlik jest znany ze swoich właściwości leczniczych na oczy, stosowany np. przy zapaleniu spojówek, przy oczach zmęczonych np. długotrwałą pracą przed komputerem.

 

Postać: płyn o charakterystycznym zapachu.

pH: ok. 4,5-6,0

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Hydrolat z lipy

Hydrolat z lipy
Hydrolat z lipy

Hydrolat z lipy

 

INCI:Tiglia Cordata flower water , Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Postać: płyn o charakterystycznym zapachu.

Hydrolat lipowy wykazuje działanie łagodzące, intensywnie kojące i nawilżające. Łagodzi stany zapalne, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy cerach problematycznych- naczynkowych, trądzikowych, atopowych. Doskonały także po goleniu, opalaniu, depilacji.

pH: 4,5-5,5

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium