Znaleziono produktów: 661

Hydrolat miętowy - bułgarski

Hydrolat miętowy - bułgarski
Hydrolat miętowy - bułgarski

Destylat wodny z liści mięty

Odświeża, tonizuje, reguluje, wzmacnia, ochładza i rozjaśnia wszystkie typy skóry. Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

INCI: Mentha Piperita Water, Phenoxyethanol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Hydrolat jałowcowy z jagód - bez konserwantów

Hydrolat  jałowcowy z jagód - bez konserwantów
Hydrolat jałowcowy z jagód - bez konserwantów

Hydrolat jałowcowy z jagód podobnie jak olejek eteryczny działa przeciwobrzękowo, bakteriobójczo i bakteriostatycznie, przeciwzapalnie, pobudza krążenie. Zalecany przy pielęgnacji cery tłustej, mieszanej skłonnej do wyprysków i podrażnień. Działa przeciwtrądzikowo - zawiera składniki antybiotyczne o działaniu przeciwbakteryjnym - fitoncydy. Reguluje działanie gruczołów łojowych.  

INCI: Juniperus Communis Berry Water

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej z wiesiołka ORGANICZNY
Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej stosowany zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność, a zaaplikowany bezpośrednio w skórę, odmładza ją. Ma również kolosalne znaczenie w pielęgnacji różnego rodzaju dolegliwości skórnych.

INCI: Oenothera Biennis Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Potrójny kwas hialuronowy 3 %
Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Mieszanina trzech kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej. Zawiera 1% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa, 1% małocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie poniżej 500 kDa oraz 1 ultraniskocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa.

INCI: Aqua and Hyaluronic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Woda micelarna dla cery wrażliwej 50ml.

Woda micelarna dla cery wrażliwej 50ml.
Woda micelarna dla cery wrażliwej 50ml.

Zestaw surowców do samodzielnego wykonania. Woda micelarna z 5 % zawartością ekocertowanego solubilizatora P-4C, bardzo dobrze zmywa wodoodporny makijaż. Zachowuje płaszcz hydrolipidowy skóry.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,99 zł (netto: 8,93 zł )
szt.

Kwas pirogronowy

Kwas pirogronowy
Kwas pirogronowy

Kwas naturalnie występujący w jabłkach, occie i sfermentowanych owocach. Posiada silne właściwości sebostatyczne, dermoplastyczne i antymikrobowe. Tym samym reguluje wydzielanie sebum, działa antybakteryjnie i stymuluje syntezę kolagenu. Polecany jest zatem zarówno do kuracji przeciwtrądzikowych, jak i odmładzających. 

INCI Pyruvic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,00 zł (netto: 8,94 zł )

Kwas alfa-liponowy

Kwas alfa-liponowy
Kwas alfa-liponowy

Kwas α-liponowy jest bardzo silnym antyoksydantem, około sto razy silniejszym niż kwas askorbinowy - witamina C. Skutecznie chroni przed wpływem promieniowania UV i przed działaniem wolnych rodników tlenowych, rozjaśnia skórę, działa przeciwzapalnie oraz przeciwzmarszczkowo. Ze względu na swoją budowę bardzo łatwo przenika do wnętrza skóry. Kwas α-liponowy znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej, cery trądzikowej, dla osób narażonych na działanie promieniowania UV. 

INCI Alpha Lipoic Acid 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,20 zł (netto: 9,11 zł )

SAP - Witamina C

SAP - Witamina C
SAP - Witamina C

Sól sodowa monofosforanu kwasu askorbinowego (SAP) - stabilna postać witaminy C, odporna na utlenianie i działanie promieni UV.  W porówaniu ze zwykłym kwasem askorbinowym jest trwała w roztworach obojętnych - pH powyżej 6. Pod wzgledem biologicznym w skórze działa tak samo jak zwykła witamina C.

Rozpuszczalna w wodzie.

INCI Sodium Ascorbyl Phosphate

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,40 zł (netto: 9,27 zł )

BTMS

BTMS
BTMS

BTMS

INCI: Behentrimonium Methosulfate, Cetyl Alcohol

Wysokiej jakości emulgator będący jednocześnie doskonałym surowcem sprawdzającym się pielęgnacji włosów. Zawiera surfaktant Behentrimonium Methosulfate, otrzymywany z oleju rzepakowego. Jako, że jest wyjątkowo łagodny, doskonale nadaje się do produktów przeznaczonych nawet dla dzieci. Stosuje się go do takich produktów, jak: kremy, mleczka do demakijażu, odżywki do włosów itd. Bardzo często wykorzystywany do wysokiej jakości, ekskluzywnych odżywek do włosów zarówno do spłukiwania, jak i bez spłukiwania. Daje uczucie wyjątkowej jedwabistości i gładkości. Doskonały nawet dla osób początkujących, bardzo prosty w obsłudze.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )
  • nowość

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z nasion brokuła NATURALNY
Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z pestek brokuła jest unikalny ze względu na profil kwasów tłuszczowych. Łatwo się wchłania i pozostawia na skórze/włosach film. Olej zalecany jest w produktach do pielęgnacji włosów i kosmetykach przeznaczonych cery suchej, normalnej.
Opakowania 15 ml

INCI: Brassica oleraceae italica (Broccoli) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Fitoskin

Fitoskin
Fitoskin

Fitoskin to biomimetyczny składnik aktywny pochodzenia naturalnego. Zawiera glukopolimery otrzymane z galaktomannanów z drzewa Tara i galaktanów siarczanowych z czerwonej algi. Dzięki przenikającej się nawzajem sieci naturalnych biopolimerów, tworzy na skórze cienki, nieokluzyjny, elastyczny film ochronny, przypominający „drugą skórę”. Naśladuje jej właściwości. Ponadto wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, liftingujące.

INCI Kappaphycus Alvarezii Extract, Caesalpinia Spinosa Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Olej makadamia ORGANICZNY

Olej makadamia ORGANICZNY
Olej makadamia ORGANICZNY

Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Sól z morza martwego

Sól z morza martwego
Sól z morza martwego

Sól z Morza Martwego jest produktem naturalnym o właściwościach pielęgnacyjnych. Zawiera ok. 40 minerałów i pierwiastków śladowych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ciepłe kąpiele powodują otwarcie się porów skóry i stymulują proces wymiany jonowej podczas którego organizm opuszczają produkty przemiany materii a wchłaniane są woda wraz ze znajdującymi się w niej minerałami.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Balsam Copaiba NATURALNY

Balsam  Copaiba  NATURALNY
Balsam Copaiba NATURALNY

Balsam Copaiba ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze. Wskazany jest do stosowaniu przy trądziku, łojotoku, łupieżu. Polecany do sporządzania preparatów oczyszczających skórę. Olejek działa również  przeciwbólowo, przeciwświądowo, ściągająco na pory skóry i ogólnie regenerująco.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Hydrolat szałwiowy - bułgarski

Hydrolat szałwiowy - bułgarski
Hydrolat szałwiowy - bułgarski

Destylat wodny z liści szałwii

Odświeża, oczyszcza i działa przeciwzapalnie. Ma właściwości dezynfekujące, tonizujące, nawilża skórę, przygotowuje ją do lepszego wchłaniania substancji czynnych.

Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

INCI: Salvia Officinalis Water, Phenoxyethanol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów

Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów
Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów

INCI Chamomilla Roman Flower Water

Słomkowy, przezroczysty płyn. Zapach lekko kwiatowy, delikatny.

Możliwy naturalny osad. 

Rumian rzymski - Chamomilla Roman, jest aromatyczną byliną z rodziny astrowatych (Astraceae). Rozpowszechniona praktycznie w całej Europie. Cała roślina wydziela charakterystyczny, przyjemny aromat. Wykorzystywana częścią rośliny są koszyczki kwiatowe.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Arbutyna

Arbutyna
Arbutyna

Arbutyna jest głównym składnikiem aktywnym zawartym w Mącznicy lekarskiej (Arctostaphylos uva ursi), działa rozjaśniająco na skórę poprzez inhibicję enzymu tyrozynazy melanosomów. Pod wzgledem chemicznym jest to glukozyd hydrochinonu.

INCI: Arbutin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium