Znaleziono produktów: 654

Hydrolat rumiankowy-bułgarski

Hydrolat rumiankowy-bułgarski
Hydrolat rumiankowy-bułgarski

Hydrolat rumiankowy znajduje zastosowanie w produktach do skóry wrażliwej i podrażnionej, zarówno w formie kompresów czy do przemywania skóry działa bowiem przeciwzapalnie. Znany ze swoich właściwości rozluźniających, łagodzących i nawilżających skórę. Stosowany dla każdego rodzaju cery: wrażliwej, delikatnej, podrażnionej, naczynkowej, zaczerwienionej, trądzikowej a także zniszczonej. 

INCI Chamomilla Recutita Flower Water, Phenoxyethanol

 

Hydrolat o pojemności 200 ml obecnie jest w opakowaniu zastępczym - fioletowej plastikowej butelce.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z amarantusa o zapachu różanym

Olej z amarantusa o zapachu różanym
Olej z amarantusa o zapachu różanym

 

Olej z amarantusa o zapachu różanym

 

INCI: Amaranthus cruentus seed oil, Aniba Rosaeondora(Resewood) Oil

Olej z amarantusa powstaje w procesie tłoczenia w niskiej temperaturze, nie przekraczającej 40oC. Temperatura kontrolowana jest podczas całego procesu tłoczenia. .Jest to w pełni wegański odpowiednik oleju z wątroby rekina, cennego z uwagi na zawartość skwalenu. Biorąc pod uwagę, że rocznie miliony rekinów giną w celach przemysłowych ten produkt ma nie tylko wyjątkowy wymiar kosmetyczny, ale i etyczny. Dodatek naturalnego aromatu różanego który zmienia i znacznie wzbogaca jego właściwości zapachowe .

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Hydrolat miętowy - bułgarski

Hydrolat miętowy - bułgarski
Hydrolat miętowy - bułgarski

Destylat wodny z liści mięty

Odświeża, tonizuje, reguluje, wzmacnia, ochładza i rozjaśnia wszystkie typy skóry. Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

INCI: Mentha Piperita Water, Phenoxyethanol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Glinka niebieska w paście

Glinka niebieska w paście
Glinka niebieska w paście

Glinka niebieska

 

 INCI: Kaolin 100%.

 

Naturalna niebieska glinka kambryjska z „syberyjskiego Morza Martwego” dokładnie oczyszcza i mineralizuje skórę. To jedna z najrzadszych i najbardziej poszukiwanych leczniczych glinek kosmetycznych. Przeznaczona jest do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i mieszanej. Oczyszcza (absorbuje zanieczyszczenia z powierzchni skóry), mineralizuje i regeneruje skórę twarzy i ciała. Pozostawia skórę świeżą, promienną i gładszą. Dzięki zawartości mikrocząsteczek krzemionki delikatnie pilinguje skórę, usuwając martwy naskórek.

Nadaje się do zabiegów detoksykacyjnych. Jest jedną z najbardziej efektywnych glinek w oczyszczaniu organizmu, w związku z jej silnymi właściwościami absorpcyjnymi i adsorpcyjnymi. Posiada wysoką zawartość montmorylonitu (minerału z dużymi właściwościami sorpcyjnymi) i jest bardzo bogata w minerały, szczególnie te budujące ludzki organizm. Może być stosowana w monoterapii. 



 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii
Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii to aktywny składnik restrukturyzacyjny, umożliwia dojrzałej skórze zachowanie optymalnej bariery naskórkowej bez ekspozycji na promieniowanie UV. Posiada zbliżone działanie do witaminy D, a tym samym odbudowuje wewnętrzną zdolność komórek do przywrócenia funkcjonalności receptora witaminy D, odnowy bariery skórnej, aktywizacji genów kontrolujących proces podziału komórek naskórka oraz ich procesu keratynizacji.

INCI Cichorium intybus (Chicory) Root Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Glinka żółta w paście

Glinka żółta w paście
Glinka żółta w paście

 

Glinka żółta

 INCI: Illite 100%.

Naturalna żółta glinka kambryjska z „syberyjskiego Morza Martwego” wykazuje silne właściwości oczyszczające. Jest przeznaczona do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, z rozszerzonymi porami. Mikrocząsteczki krzemionki delikatnie pilingują skórę, usuwając martwe komórki naskórka. Mineralizuje i odmładza skórę.

Żółta glinka syberyjska należy do grupy peloidów pochodzących z „syberyjskiego Morza Martwego”, czyli słonego Jeziora Ostrovnoye. Peloidy są substancjami mineralnymi nie wzbogaconymi żadnymi konserwantami: wyjątkową trwałość zapewnia im nasycenie naturalną solanką występującą w jeziorze, z którego są wydobywane.  

Cechuje ją wysoki poziom witamin, minerałów, przeciwciał, kwasów organicznych i biostymulatorów. Posiada wysoką zawartość montmorylonitu (minerału z dużymi właściwościami sorpcyjnymi) i jest bardzo bogata w minerały, szczególnie te budujące ludzki organizm. Istnieje wiele terapeutycznych zastosowań Żółtej glinki syberyjskiej, większość bazująca na jej zdolności do ekspansji i absorpcji (np. zdolność do absorpcji szkodliwych substancji z ciała - efekt detoksu).

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Hydrolat lawendowy

Hydrolat lawendowy
Hydrolat lawendowy

INCI Lavandula Angustifolia Flower Water, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol

Lekko żółty płyn, o charakterystycznym zapachu z nutą kwiatową - lawendową,

Możliwy naturalny osad. 

Hydrolat z lawendy dzięki zawartości olejków eterycznych szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym, idealny także dla skóry wrażliwej i podrażnionej (kwas rozmarynowy). Działa lekko ściągająco, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie drobnych ran (taniny). Dzięki zawartości fenoli działa także przeciwstarzeniowo (antyoksydacyjnie), fotoochronnie. Używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych, powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Błoto iłowo-siarczkowe

Błoto iłowo-siarczkowe
Błoto iłowo-siarczkowe

Błoto iłowo-siarczkowe

INCI: Sulphide-Silt Mud 100%. 

Mineralne błoto iłowo-siarczkowe z „syberyjskiego Morza Martwego” pełne jest witamin, minerałów, peptydów, antyoksydantów oraz innych substancji biologicznie czynnych.. Zawiera 5 razy więcej przeciwutleniaczy niż produkty z arabskiego Morza Martwego, co sprawia, że jest od nich o wiele bardziej skuteczne.

Błoto iłowo-siarczkowe jest zalecane do stosowania w maskach / okładach na ciało, kompresach i kąpielach, w zabiegach detoksykacyjnych, antycellulitowych. Jako środek leczniczy Błoto syberyjskie używane jest w Rosji w leczeniu egzemy, łuszczycy, chronicznego zapalenie skóry, łojotoku, bólów głowy, chronicznego reumatyzmu, nerwobóli, artetyzmu, napięcia i bólu mięśni, stresu. W kosmetyce pomaga w głębokim oczyszczaniu skóry minimalizując pojawianie się zmarszczek i kompleksowo rewitalizując. Błoto głęboko oczyszcza i przywraca skórze blask.

Rewitalizująca maska (okład) na ciało z Błota iłowo-siarczkowego jest niezwykle skutecznym zabiegiem. Dodanie czynnika termicznego (ciepła masa błotna, szczelne okrycie ciała lub zastosowanie kapsuły parowej) powoduje przyspieszenie metabolizmu oraz eliminację toksyn z organizmu i absorbowanie składników odżywczych. Ciało przechodzi przez proces regeneracji i zaczyna pracować na pełnych obrotach.

Maski na ciało z błota są doskonałe w kuracjach wyszczuplających. Maski mogą być zabiegiem samodzielnym lub elementem doskonale uzupełniającym dowolny ceremoniał bądź zestaw zabiegów na ciało.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej z wiesiołka ORGANICZNY
Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej stosowany zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność, a zaaplikowany bezpośrednio w skórę, odmładza ją. Ma również kolosalne znaczenie w pielęgnacji różnego rodzaju dolegliwości skórnych.

INCI: Oenothera Biennis Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Suszone kwiaty chabra bławatka

Suszone kwiaty chabra bławatka
Suszone kwiaty chabra bławatka

Suszone kwiaty chabra bławatka  - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych, woreczków zapachowych do szaf.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Hydrolat oczarowy z organicznych pędów oczaru wirgilijskiego

Hydrolat oczarowy z organicznych pędów oczaru wirgilijskiego
Hydrolat oczarowy z organicznych pędów oczaru wirgilijskiego

Hydrolat oczarowy z organicznych pędów oczaru wirgilijskiego

 

INCI: HAMAMELIS VIRGINIANA WATER, METHYLPARABEN

 

Hydrolat z organicznych pędów oczaru wirgilijskiego o działaniu antyoksydacyjnym, dzięki czemu doskonale nadaje się do kosmetyków odmładzających. Redukuje świąd i zaczerwienienia, łagodzi stany zapalne skóry. Świetnie sprawdza się przy problemach skórnych, takich jak trądzik, egzema, teleangiektazje.
Hydrolat konserwowany metylparabenem - konserwantem będącym chemiczną substancją syntetyczną naturalnie występującą w pestkach z owocu grapefruita i w borówce amerykańskiej. Jest to konserwant bardzo dobrze przebadany i uznawany za bezpieczny. Wielokrotnie potwierdził to Komitet Naukowy ds. Produktów Konsumenckich wielokrotnie. Opinię tę potwierdziła także Amerykańska Agencja FDA.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
  • nowość

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY
Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej żurawinowy jest jednym z najbardziej nienasyconych olei, ponadto wykazuje on bardzo silne właściwości nawilżające. Połączenie takich właściwości z dużą stabilnością oksydacyjną czyni ten olej niezwykle wyjątkowym. Olej żurawinowy jako jedyny posiada naturalny stosunek kwasów omega-6 do omega-3 wynoszący 1:1. Taki stosunek jest niezwykle istotny w przypadku absorpcji i wykorzystania niezbędnych kwasów przez skórę. 

INCI: Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY

Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY
Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY

Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Hydrolat jałowcowy z jagód - bez konserwantów

Hydrolat  jałowcowy z jagód - bez konserwantów
Hydrolat jałowcowy z jagód - bez konserwantów

Hydrolat jałowcowy z jagód podobnie jak olejek eteryczny działa przeciwobrzękowo, bakteriobójczo i bakteriostatycznie, przeciwzapalnie, pobudza krążenie. Zalecany przy pielęgnacji cery tłustej, mieszanej skłonnej do wyprysków i podrażnień. Działa przeciwtrądzikowo - zawiera składniki antybiotyczne o działaniu przeciwbakteryjnym - fitoncydy. Reguluje działanie gruczołów łojowych.  

INCI: Juniperus Communis Berry Water

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Migdałowy lifting roślinny

Migdałowy lifting roślinny
Migdałowy lifting roślinny

Wyciąg ze słodkich migdałów to składnik pochodzenia naturalnego o działaniu liftingującym, ujędrniającym i podtrzymującym skórę. Biopolimery ze słodkich migdałów sprawiają, że skóra staje się odczuwalnie bardziej napięta, rozświetlona i gładsza, a zmarszczki stają się mniej widoczne. 

INCI: Water and Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almonds) Seed Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olejek jałowcowy z jagód NATURALNY

Olejek jałowcowy z jagód NATURALNY
Olejek jałowcowy z jagód NATURALNY

Jałowiec pospolity Juniperus communis jest zimozielonym, iglastym krzewem dorastającym do ok 3 metrów. Cała roślina ma żywiczo – balsamiczny bardzo przyjemny zapach. Olejek eteryczny może być otrzymywany z igieł bądź owoców - jagód. Jagody zbierane są ręcznie, następnie są suszone i dopiero w takiej postaci poddawane destylacji z parą wodną w celu uzyskania oferowanego przez nas sklep olejku eterycznego.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Hydrolat lawendowy-bułgarski

Hydrolat lawendowy-bułgarski
Hydrolat lawendowy-bułgarski

Hydrolat lawendowy otrzymywany jest z kwiatów Lavandula angustifolia. Hydrolat z lawendy dzięki zawartości olejków eterycznych  szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym, idealny także dla skóry wrażliwej i podrażnionej (kwas rozmarynowy). Działa lekko ściągająco, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie drobnych ran (taniny). Dzięki zawartości fenoli działa także przeciwstarzeniowo (antyoksydacyjnie), fotoochronnie. Używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych, powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

INCI  Lavandula Angustifolia Flower Water,  Phenoxyethanol

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium