Znaleziono produktów: 621

Macerat aloesowy

Macerat aloesowy
Macerat aloesowy

 

Aloes już od wieków był wykorzystywany w tradycyjnej medycynie ludowej. W kosmetyce produkty z aloesu (hydrolaty, soki oraz olejowe maceraty) są cenione głównie ze względu na działanie przeciwutleniające, regenerujące i nawilżające. Oferowany macerat bazuje na hipoalergicznej bazie parafinowej. 

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Extract, Paraffinum Liquidum

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Paradol

Paradol
Paradol

1 % roztwór paradolu identycznego z naturalnym w oleju neutralnym. Paradol w naturze występuje, m.in. w nasionach aframonu, zwanego rajskimi ziarnami. Wpływa na smak tej przyprawy z rodziny imbirowatych. Jest wysoce skutecznym antyoksydantem, potencjalnie bardziej aktywnym od tokoferolu. Działa także przeciwzapalnie i antybiotycznie. 

INCI Caprylic/Capric Triglyceride, Hydroxymethoxyphenyl Decanone 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej MONOI

Olej MONOI
Olej MONOI

Olej Monoi przez wzgląd na swoje dobroczynne właściwości znajduje szereg zastosowań w kosmetyce. Wspaniale nawilża i odżywia skórę i włosy nadając im egzotyczny zapach. Może być stosowany  w czystej postaci jako krem do twarzy, balsam do ciała oraz do masażu. Ekstrakt z kwiatów gardenii nadaje olejowi właściwości łagodzących i przeciwzapalnych.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olejek imbirowy NATURALNY

Olejek imbirowy NATURALNY
Olejek imbirowy NATURALNY

Imbir jest przyprawą znaną od wieków używaną szczególnie w kuchni chińskiej i indyjskiej. Olejek imbirowy ma ostry, intensywny zapach korzenny, ze słodką nutą balsamiczną nieco cytrynową i palący smak. Ma działanie rozgrzewające; zastosowany w zbyt dużym stężeniu może wywołać podrażnienie skóry. Działa odkażająco, bakteriobójczo i odświeżająco. W masażach stosowany przy pielęgnacji cellulitu oraz zmian żylakowych ponieważ zapobiega nadmiernej krzepliwości krwi. Także przy urazach, bólach reumatycznych, zakwasach - rozgrzewa, poprawia ukrwienie i łagodzi ból. Przeciwzapalne, antyseptyczne  właściwości tego olejku wykorzystuje się przy kaszlu, grypie, zapaleniu oskrzeli, katarze. Jest przeciwutleniaczem. 

INCI: Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olejek grejpfrutowy NATURALNY

Olejek grejpfrutowy NATURALNY
Olejek grejpfrutowy NATURALNY

Grejpfrut zwyczajny Citrus grandis jest drzewem osiągającym do 12 m. wysokości. Olejek wytłaczany ze skórki owoców hamuje wydzielanie łoju, normalizuje procesy rogowacenia, zapobiega zaburzeniom rogowacenia mieszków włosowych. Oczyszcza pory skórne, zapobiega zaskórnikom, likwiduje plamy, chroni przed cellulitem i rozstępami skóry. Wymiata wolne rodniki, hamuje procesy starzenia i degeneracji. Olejek grejpfrutowy polecany przy ukąszeniach owadów, opryszczce i trądziku. Pomocny przy łuszczycy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Masło Shea Nilotica ORGANICZNE

Masło Shea Nilotica ORGANICZNE
Masło Shea Nilotica ORGANICZNE

Wykazuje ogromne działanie pielęgnacyjne, natłuszcza i nawilża. Dzięki niemu skóra jest gładka i miękka. Substancje zawarte w maśle Nilotica przyspieszają gojenie ran, podrażnień i stanów zapalnych, poparzeń słonecznych. Masło Nilotica otrzymuje się z nasion odmiany masłosza Nilotica, jest to tłuszcz o konsystencji masła. Substancje niezmydlające  mają duże powinowactwo do warstwy lipidowej naskórka, chronią i wzmacniają cement międzykomórkowy warstwy rogowej. Masło zmiękcza i natłuszcza skórę, działa ochronnie, zawiera alantoinę, przyspiesza procesy gojenia. Masło Nilotica jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.


INCI Butyrospermum Parkii var. Nilotica

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olejek paczulowy NATURALNY

Olejek paczulowy NATURALNY
Olejek paczulowy NATURALNY
Olejek ma głęboki ziemisto - drzewny zapach. Stosowany w kompresach, masażach lub kosmetykach wspomaga gojenie się rany. Dzięki właściwościom antyseptycznym pomocny przy infekcjach skórnych i grzybiczych. Używany w pielęgnacji  trądziku, pęknięć i zranień skóry, infekcji grzybiczych, łupieżu, łuszczycy. Jest skuteczny także przy opryszce. Może być stosowany do każdego typu cery i włosów szczególnie pomocny przy skórze dojrzałej, zmęczonej, szarej, popękanej i spierzchniętej. Przy stanach zapalnych, alergicznych zmianach skórnych i zmarszczkach. W kominkach zapachowych do odstraszania owadów, także przeciw molom. 
Olejek paczulowy jest często stosowany w przemyśle perfumeryjnym, ponieważ jest utrwalaczem zapachów. Nadaje mieszankom zapachowym orientalną nutę. Użyty w kompozycjach: Diorella (Dior), Cristalle (Chanel), Opium (St. Laurent) i wielu innych. 
INCI Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

LBF naturalny konserwant (Leucidal)

LBF naturalny konserwant (Leucidal)
LBF naturalny konserwant (Leucidal)

LBF – naturalny konserwant o szerokim spectrum działania
Lactobacillus Ferment jest rodzajem bakterii, który naturalnie stosuje się do fermentacji takich produktów, jak jogurty, kefiry, czy kiszona kapusta. W kosmetyce działa jako naturalny środek przeciwdrobnoustrojowy zapewniając szerokie spektrum działania przeciwbakteryjnego. Jest bezpieczną alternatywną dla innych kontrowersyjnych konserwantów. Konserwant ten wykazuje również działanie nawilżające.

Zakres pH 3-8
Stabilny w temperaturze poniżej 70°C
Zalecane stężenie 2-4%

INCI: Lactobacillus Ferment

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Pentavitin

Pentavitin
Pentavitin

 

Pentavitin

 

INCI: Saccharide Isomerate, Aqua, Citric Acid & Sodium Citrate

 

Substancja naturalna, pochodzenia roślinnego. Powoduje zwiększenie nawilżenia warstwy rogowej naskórka i hydratacji skóry. Dzięki temu doskonale radzi sobie z odwodnieniem, świądem, łuszczeniem się skóry. Poprawia jej sprężystość, elastyczność i gładkość.
Efekt nawilżający jest natychmiastowy, a utrzymuje się przez 72 godziny.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z nasion truskawki NATURALNY

Olej z nasion truskawki NATURALNY
Olej z nasion truskawki NATURALNY

Olej z nasion truskawki jest znaczącym źródłem anty-oksydantów i gamma-tokoferolu, jest cennym źródłem podstawowych nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, alfa-linolenowego i kwasu oleinowego. Olej z pestek truskawki stosowany jest w pielęgnacji skóry suchej uszkodzonej i dojrzałej. Także polecany w preparatach Anti-Aging. Jest łatwo wchłaniany przez skórę, działa nawilżająco, ochronnie i odżywczo i lekko ściągająco.

INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,97 zł (netto: 8,11 zł )

Olej Jojoba RAFINOWANY

Olej Jojoba RAFINOWANY
Olej Jojoba RAFINOWANY

Olej Jojoba - tłoczony na zimno, rafinowany, bezzapachowy produkt.

INCI: Simmondsia Chinensis 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Migdałowy lifting roślinny

Migdałowy lifting roślinny
Migdałowy lifting roślinny

Wyciąg ze słodkich migdałów to składnik pochodzenia naturalnego o działaniu liftingującym, ujędrniającym i podtrzymującym skórę. Biopolimery ze słodkich migdałów sprawiają, że skóra staje się odczuwalnie bardziej napięta, rozświetlona i gładsza, a zmarszczki stają się mniej widoczne. 

INCI: Water and Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almonds) Seed Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z amarantusa o zapachu różanym

Olej z amarantusa o zapachu różanym
Olej z amarantusa o zapachu różanym

 

Olej z amarantusa o zapachu różanym

 

INCI: Amaranthus cruentus seed oil, Aniba Rosaeondora(Resewood) Oil

Olej z amarantusa powstaje w procesie tłoczenia w niskiej temperaturze, nie przekraczającej 40oC. Temperatura kontrolowana jest podczas całego procesu tłoczenia. .Jest to w pełni wegański odpowiednik oleju z wątroby rekina, cennego z uwagi na zawartość skwalenu. Biorąc pod uwagę, że rocznie miliony rekinów giną w celach przemysłowych ten produkt ma nie tylko wyjątkowy wymiar kosmetyczny, ale i etyczny. Dodatek naturalnego aromatu różanego który zmienia i znacznie wzbogaca jego właściwości zapachowe .

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
  • nowość

Suszone kwiaty chabra bławatka

Suszone kwiaty chabra bławatka
Suszone kwiaty chabra bławatka

Suszone kwiaty chabra bławatka  - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych, woreczków zapachowych do szaf.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
  • nowość

Hydrolat rumiankowy-bułgarski

Hydrolat rumiankowy-bułgarski
Hydrolat rumiankowy-bułgarski

Hydrolat rumiankowy znajduje zastosowanie w produktach do skóry wrażliwej i podrażnionej, zarówno w formie kompresów czy do przemywania skóry działa bowiem przeciwzapalnie. Znany ze swoich właściwości rozluźniających, łagodzących i nawilżających skórę. Stosowany dla każdego rodzaju cery: wrażliwej, delikatnej, podrażnionej, naczynkowej, zaczerwienionej, trądzikowej a także zniszczonej. 

INCI Chamomilla Recutita Flower Water, Phenoxyethanol

 

Hydrolat o pojemności 200 ml obecnie jest w opakowaniu zastępczym - fioletowej plastikowej butelce.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Potrójny kwas hialuronowy 3 %
Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Mieszanina trzech kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej. Zawiera 1% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa, 1% małocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie poniżej 500 kDa oraz 1 ultraniskocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa.

INCI: Aqua and Hyaluronic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Hydrolat miętowy - bułgarski

Hydrolat miętowy - bułgarski
Hydrolat miętowy - bułgarski

Destylat wodny z liści mięty

Odświeża, tonizuje, reguluje, wzmacnia, ochładza i rozjaśnia wszystkie typy skóry. Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

INCI: Mentha Piperita Water, Phenoxyethanol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej z wiesiołka ORGANICZNY
Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej stosowany zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność, a zaaplikowany bezpośrednio w skórę, odmładza ją. Ma również kolosalne znaczenie w pielęgnacji różnego rodzaju dolegliwości skórnych.

INCI: Oenothera Biennis Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium