Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Olej z nasion papai RAFINOWANY

Oleje zimnotłoczone
7.5
PLN
Olej z nasion papai RAFINOWANY
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 7,50 zł
Cena netto: 6,10 zł
szt.

INCI: Carica papaya (Papaya) Seed Oil 


Otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion owocu papai. 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

 

Postać

Jest olejem odpornym na ciepło.

Skład
- mononienasycony kwas oleinowy do 74%,
- kwas palmitynowy do16%
- kwas stearynowy do 5.5% 

Zastosowanie
Olej z papai jest bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe. Dobrze się wchłania, wygladza, uelastycznia, zapobiega nadmiernej utracie wody przez skórę. 

Liczba zmydlania: 128 - 142 mg NaOH/ g oleju 

Przechowywanie
Okres trwałości oleju do 18 miesięcy od daty tłoczenia. Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl