Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 7,40 zł 7.40
Cena netto: 6,02 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil.  


Otrzymywany w wyniku tłoczenia orzeszków makadamii (Macadamia Integrifolia). Olej oferowany przez nas pochodzi z południowej Afryki. Produkt posiada certyfikat organizacji Soil Association.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 
Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

 

Postać
Olej tłusty, żółty do brązowego o znikomym charakterystycznym orzechowym zapachu. Odporny na ciepło.


Skład
zawiera 

- kwasy nienasycone: 57% kwasu olejowego, 25% kwasu oleopalmitynowy, 
-15% nasyconych kwasów tłuszczowych, 
-bogaty w witaminy A, B, E 
- składniki mineralne.

Zastosowanie
O dużej przydatności w kosmetyce oleju Makadamia decydują zawarte w jego składzie nienasycone kwasy tłuszczowe. Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Jest odpowiedni dla wszystkich typów skóry ale w szczególności polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

Olej dobrze się wmasowuje, szybko wchłania, działa regenerująco, odżywczo, wygładzająco, poprawia wygląd skóry. 

Liczba zmydlania: 133-142 mg NaOH/ g oleju

Przykładowe receptury:

Delikatny, uspokajający krem na noc 

Przechowywanie

Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium