Naturalny olej z pestek dyni

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 6,51 zł 6.51
Cena netto: 5,29 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI: Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil 

Olej ten otrzymuje się poprzez tłoczenie na zimno wyłuskanych pestek dyni i oczyszczany w procesie sedymentacji. 

 

Koncentracja w produkcie kosmetycznym 

Ze względu na ciemno-zielony kolor tego oleju a co za tym idzie możliwość farbowania skóry i ubrania stosuje się go w kosmetykach w ilości 10-20%.

Postać.

Tłoczone na zimno pestki dają ciemnozielono-brązowy olej o orzechowym intensywnym charakterystycznym zapachu. Jest olejem nie odpornym na ciepło. Nie podgrzewać!

Skład

Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym około 60% to wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe. Wyjątkowo bogaty w naturalne witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6, oraz potas, selen i cynk, bogaty w beta-karoten. Zawiera również takie substancje odżywcze jak: steroleroślinne, skwaleny (skwalen i jego pochodne przyspieszają przenikanie substancji lipofilowych przez warstwę rogową oraz przez mieszki włosowe i gruczoły łojowe). 

Zastosowanie.

Bogaty skład  oleju z pestek dyni zarówno w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT) jak i witaminy i mikroelementy sprawia, że stosowany może być przy każdym typie skóry. Wykazuje właściwości nawilżające, natłuszczające i wygładzające. Polecany jest dla skóry naczyniowej ze względu na zawartość naturalnych witamin (szczególnie C, K, A, E) a także dla skóry suchej, łuszczącej się, pękającej. Dla cery dojrzałej w celu wygładzenia  zmarszczek. Olej ma działanie  uelastyczniające, zapobiega powstawaniu rozstępów (regularne masaże skóry). Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie rozjaśniające blizny i przebarwienia. Działa także oczyszczająco.

Przechowywanie

Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (6)

24 maja 2012

Żałuję, że wzięłam najmniejszą buteleczkę. To, co robi z moją cerą to po prostu jakieś czary. Wchłania się do matu, więc można używać zamiast kremu na dzień, skóra jest napięta, miękka, ma wyrównany koloryt. Swoje robi też dieta z mnóstwem owoców i peelingi, ale i tak widzę efekty po nałożeniu tego oleju. Gdyby nie niechęć do chemii i strach przed zapychaniem, przez które na co dzień rezygnuję z kremów z filtrem, mogłabym teraz wyjść do ludzi bez makijażu. Cera wygląda tak ładnie, że podkładu mineralnego używam tylko jako minimalnej ochrony przed słońcem. Czy ktoś używał na włosy? Jakie daje efekty?

24 czerwca 2012

Olej jest wprost rewelacyjny. Idealny do cery przesuszonej i zmęczonej. Można nakładać prosto na skórę jak krem. Szybko przywraca cerze blask i zdrowy wygląd.

12 września 2012

Olejek ma charakterystyczny zapach, ale jego działanie jest rzeczywiście super. Z pewnością zamówię go ponownie.

22 stycznia 2014

Olejek ten jest super,nadaje się pod makijaż jak i zamiast kremu.Skora jest nawilżona i napięta,polecam go każdemu z przebarwieniami.

24 kwietnia 2014

Użyłam tego olejku dzisiaj pierwszy raz (z kwasem HA) i jestem w szoku. Zmarszczka, która już od kilku lat przecina moje czoło na pół prawie zniknęła! Ponadto skóra jest rozświetlona i gładka. Rzeczywiście rewelacja.

9 czerwca 2016

Zamówiłam ten olejek po przeczytaniu waszych opini i tego co on potrafi i faktycznie jest świetny.Mam skórę przesuszoną i trochę zwiotczałą a po użyciu tego olejku z domieszką innych skóra zrobiła się jedwabiście gładka a co najważniejsze olejek wchłania się zupełnie i nie pozostawia tłustej warstwy a dodanie 3 kropli olejku ylang ylang ma niesamowity zapach bardzo delikatny nie nachalny

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium