Monostearynian glicerolu SAMOEMULGUJĄCY SE

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena brutto: 7,90 zł 7.90
Cena netto: 6,42 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI Glyceryl Monostearate SE

HLB 3-4

 Emulgator pochodzenia roślinnego składający się głównie z monoglicerydów, tworzy trwałe emulsje. Pozwala otrzymać nietłuste kremy z zawartością fazy tłuszczowej na poziomie już od 20%. Można także otrzymać kremy tłuste i półtłuste - przy większej zawartości olejów i maseł. Traci swoje właściwości emulgujące przy kremach z kwaśną fazą wodną. Działa przy pH w granicach 6.8 - 8.5. Stosowany także jako stabilizator emulsji przy emulsjach O/W.

Wygląd
proszek lub płatki, barwy kremowej. Temperatura topnienia ok. 55ºC.


Rozpuszczalność
Rozpuszczalny w tłuszczach, nierozpuszczalny w wodzie.

Stężenie w kosmetykach
Najczęściej używa się GMS-u w stężeniu 2-12 %

Przechowywanie

W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium