Hydrolat z rumianku pospolitego bez konserwantów

rumianek pospolity.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 11,90 zł 11.90
Cena netto: 9,67 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI Chamomilla German Flower Water, 

Słomkowy, przezroczysty płyn. Zapach lekko kwiatowy, delikatny.

Możliwy naturalny osad. 

Rumianek pospolity - Chamomilla German, jest aromatyczną byliną z rodziny astrowatych (Astraceae). Rozpowszechniona praktycznie w całej Europie. Cała roślina wydziela charakterystyczny, przyjemny aromat. Wykorzystywana częścią rośliny są koszyczki kwiatowe.

Hydrolat z rumianku pospolitego znajduje zastosowanie w produktach do skóry wrażliwej i podrażnionej, zarówno w formie kompresów czy do przemywania skóry działa bowiem przeciwzapalnie. Znany ze swoich właściwości rozluźniających, łagodzących i nawilżających skórę. Stosowany dla każdego rodzaju cery: wrażliwej, delikatnej, podrażnionej, naczynkowej, zaczerwienionej, trądzikowej a także zniszczonej. Jako tonik czy kompresy dla skóry podrażnionej i wrażliwej, ponieważ hydrolat rumiankowy działa przeciwzapalnie. Także skuteczny w pielęgnacji skóry tłustej i z trądzikiem ponieważ ma właściwości antyseptyczne. Może być stosowany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą. Z racji aktywności antymikrobiologicznej rumianu używa się również do produktów o charakterze antyseptycznym, skierowanych do skóry zakażonej przez bakterie (np. trądzik). Produkty zawierające w swym składzie wyciąg z rumianku pospolitego nadają się również do pielęgnacji włosów jasnych, jak również do produktów przyśpieszających gojenie i regenerację naskórka. 

pH 5,2-6,9

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium