Hydrolat lawendowy bez konserwantów

lawenda bez kons.jpg
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: w następny dzień roboczy
Cena: 10,90 zł 10.90
Cena netto: 8,86 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

INCI Lavandula Angustifolia Flower Water,  

Lekko żółty płyn, o charakterystycznym zapachu z nutą kwiatową - lawendową,

Możliwy naturalny osad. 

Hydrolat z lawendy dzięki zawartości olejków eterycznych szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym, idealny także dla skóry wrażliwej i podrażnionej (kwas rozmarynowy). Działa lekko ściągająco, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie drobnych ran (taniny). Dzięki zawartości fenoli działa także przeciwstarzeniowo (antyoksydacyjnie), fotoochronnie. Używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych, powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach. 

Właściwości hydrolatu lawendowego:

  • działanie antyseptyczne
  • właściwości ściągające, uśmierzające, przeciwpodrażnieniowe
  • reguluje pracę gruczołów łojowych 
  • działanie antyoksydacyjne, polecany dla cery suchej i dojrzałej

Zalecane dozowanie do 95%. 

pH 5,8-7,1

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium