Promocje

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Elastyna

Peptydy
6.9
PLN
Elastyna
Elastyna 2 3.82456
in_stock
Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka w:
w następny dzień roboczy
Cena: 6,90 zł
Cena netto: 5,61 zł
szt.
* - Pole wymagane
Elastyna - substancja biologicznie czynna stosowana w kosmetykach do pielęgnacji zarówno skóry jak i włosów. Łatwo przenika w głąb skóry, wpływa na jej elastyczność. Wygładza zmarszczki, regeneruje i poprawia witalność skóry. Elastyna wpływa także korzystnie na włosy. Wykazuje dużą zdolność pobudzania wzrostu włosów, nadaje im miękkość, poprawia rozczesywalność. Elastyna przeciwdziała szkodliwemu odziaływaniu czynników środowiskowych.
10 % Elastyny w wodnym roztworze buforu cytrynianowego (sól kwasu cytrynowego i kwas cytrynowy) i glikolu propylenowego. Zawiera wolne aminokwasy i peptydy o masach cząsteczkowych od 400 do 40 000 daltonów oraz mukopolisacharydy - naturalne składniki tkanki łącznej (m.in. kwas hialuronowy).
INCI Hydrolyzed Elastin 
Wygląd i konsystencja:
Jednorodna, klarowna ciecz o barwie jasnożółtej.
Zapach - słaby, charakterystyczny.
pH wyrobu: 5,0- 6,0
gęstość 1.0 g/ml 

Zastosowanie:

Elastyna  jest białkiem występującym wspólnie z kolagenem w tkance łącznej. Dzięki  sprężystości swoich włókien, zapewnia skórze elastyczność. Skóra produkuje włókna elastynowe tylko do 25 roku życia, natomiast całkowity zanik następuje w wieku 40 – 50 lat.

Hydrolizaty elastyny łatwo wprowadzają się do wodnych preparatów oraz emulsji do pielęgnacji skóry. Są doskonałym dodatkiem do toników, płynów i balsamów nadając im własności wygładzające i kondycjonujące. Łatwo przenikają do skóry wpływając na jej uelastycznienie i wygładzenie zmarszczek oraz przyczyniają się do poprawy witalności skóry. 

Hydrolizaty elastyny dodane do odżywek do paznokci ochraniają paznokieć przed negatywnym oddziaływaniem detergentów i powodują zmniejszenie łamliwości paznokci, poprawiają elastyczność płytki paznokciowej.

Zalecane zastosowanie:

kosmetyki do pielęgnacji skóry 3-5%
kosmetyki do pielęgnacji włosów  2-4%
mydła w płynie 1-4%
Surowiec dodawany jest do gotowego kosmetyku, w temperaturze poniżej 34°C.
 
Przykładowe zastosowanie:

 
Serum do włosów z keratyną i elastyną
 
Przechowywanie 
Po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce. Produkt jest surowcem naturalnym, konserwowanym minimalną ilością mieszaniny konserwującej Isothiazolinone i Germalu 115 (0.5%).
Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (2)

Ola
19 lutego 2012

Świetny produkt ! Dodany do odżywki do włosów sprawdza się rewelacyjnie, włosy są gładkie, miękkie i lepiej się rozczesują.


Iwona Legas
29 kwietnia 2013

Jest swietna zarówno do wlosow jak i do cery. Na pewno kupie ponownie!


* - Pole wymagane

Kosmetyki mineralne

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl