Betaina kokosowa

Betaina kokosowa
Betaina kokosowa

INCI:  Cocamidopropyl Betaine

Betaina kokamidopropylowa  jest detergentem amfoterycznym stosowanym do produkcji kosmetyków myjących, jak szampony, żele do mycia ciała i higieny intymnej. Należy do łagodnych detergentów i nie narusza warstwy lipidowej tak, jak robią to inne detergenty. Może być stosowany w szerokim zakresie pH.
Jest kompatybilna z innymi surfaktantami i trwale się z nimi łączy.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )
  • nowość

Olej kokosowy SUROWY

Olej kokosowy SUROWY
Olej kokosowy SUROWY

INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Olej otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie twardej kopry z orzechów palmy kokosowej. Kopra jest wysuszonym jądrem nasienia Cocos Nucifera. Palma kokosowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji lub z północno-zachodniej Ameryki Południowej. Obecnie jest najczęściej występującą palmą, gdyż rośnie jedynie wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
  • nowość

Glukonian cynku

Glukonian cynku
Glukonian cynku

 

Glukonian cynku

 

INCI: Zinco Gluconato 

 

 

Glukonian cynku wykazuje pozytywny wpływ na skórę- oczyszcza ją, zapobiega nieprzyjemnym zapachom i hamuje rozwój drobnoustrojów -  idealny składnik dla cery tłustej i trądzikowej. Odblokowuje pory, matuje i reguluje wydzielanie sebum. Znajduje zastosowanie w preparatach pielęgnacyjnych, jak serum, kremy, jak i myjących: żele oczyszczające, szampony przeznaczonych do skóry z nadmiernym wydzielaniem sebum, problemami z trądzikiem i podrażnieniami. Świetnie sprawdza się w kombinacjach z innymi składnikami aktywnymi, np. kwasem azelainowym i salicylowym.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
  • nowość

Surowy olej z pachnotki

Surowy olej z pachnotki
Surowy olej z pachnotki
INCI: Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil

Pachnotka zwyczajna znana jeszcze pod nazwą pachnotka uprawna, Perilla frutescens (Perilla ocimoides), jest jednoroczną rośliną oleistą, z rodziny jasnotowatych (wargowych). W Polsce uprawiana jako roślina ozdobna z liści. Pochodzi i jest głównie uprawiana w południowej Azji dla owoców — rozłupek (zawierających ok. 50% tłuszczu), z których otrzymuje się olej. Olej dostępny w naszym sklepie jest tłoczony na zimno i nierafinowany. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
  • nowość

NATURALNY OLEJ Z ŁUBINU

NATURALNY OLEJ Z ŁUBINU
NATURALNY OLEJ Z ŁUBINU

OLEJ Z ŁUBINU

 

INCI Lupine seed Oil



 

Dzięki bogatemu składowi substancji czynnych biologicznie olej z łubinu wykorzystywany jest przede wszystkich w przemyśle kosmetycznym- zwłaszcza jako przeciwutleniacz, a także środka chroniącego przed UVA i / lub B, środka chroniącego skórę przed uszkodzeniem , szczególnie uszkodzeniem oksydacyjnym. Sprzyja temu korzystny układ kwasów tłuszczowych 18:1 > 18:2  > 18:3  >  16:0  > 20:1  > 22:1  > 22:0  > 18:0 > 24:0  > 20:0.
Olej łubinowy, rozjaśnia i wybiela skórę, eliminuje piegi i plamy pigmentowe. Uspokaja podrażnioną skórę, wygładza zmarszczki i nawilża. Stosowany jest jako produkt do ochrony przed promieniowaniem UV i promieniowaniem podczerwonym. Używa się go również jako składnika kremów odżywczych, przeciwzmarszczkowych i ochronnych. Jak również jako kremu pod oczy i składnik pomadek do ust.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
  • nowość

NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA

NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA
NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA

OLEJ Z PESTEK JABŁKA

 

INCI: Pyrus Malus (Apple) Seed Oil

 

Olej z pestek jabłka charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, fitosteroli, fosfolipidów, tokoferoli i witaminy E. Jest bogatym źródłem siarki, co czyni go skutecznym w redukcji zmian skórnych, łuszczycy i innych problemów dermatologicznych. Jego działanie poprawiadetoksykację skóry i zwiększa produkcję kolagenu. Posiada silne właściwości przeciwutleniające i przeciwbakteryjne.
Olej z pestek jabłek hamuje procesy degeneracyjne i jednocześnie promuje syntezę kolagenu,
co prowadzi do poprawy wyglądu skóry. Zmiękcza, chroni, nawilża i odżywia skórę oraz
cebulki włosowe. Jest więc doskonałym składnikiem kosmetyków nawilżających i
przeciwstarzeniowych. Zatrzymuje wypadanie włosów, wzmacnia je, nadaje im miękkość,
blask i sprawia, że stają się bardziej puszyste. Z tego powodu używany jest w odżywkach i
szamponach do włosów.
Może być dodawany jako składnik aktywny do kremów, olejków, szamponów, odżywek.
Najczęściej stosowany jest w preparatach nawilżających i przeciwstarzeniowych do skóry
twarzy i ciała, w olejkach do masażu, w balsamach do ust, w produktach do pielęgnacji
włosów.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,50 zł (netto: 6,10 zł )
  • nowość

Butelka airless 150 ml

Butelka airless 150 ml
Butelka airless 150 ml

Butelka typu Airless, napełniana od góry o pojemności 150 ml. Zastosowanie tego opakowania umożliwia higieniczne pobieranie produktu. Opakowanie wielokrotnego użytku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )
  • nowość

Glinka niebieska w paście

Glinka niebieska w paście
Glinka niebieska w paście

Glinka niebieska

 

 INCI: Kaolin 100%.

 

Naturalna niebieska glinka kambryjska z „syberyjskiego Morza Martwego” dokładnie oczyszcza i mineralizuje skórę. To jedna z najrzadszych i najbardziej poszukiwanych leczniczych glinek kosmetycznych. Przeznaczona jest do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i mieszanej. Oczyszcza (absorbuje zanieczyszczenia z powierzchni skóry), mineralizuje i regeneruje skórę twarzy i ciała. Pozostawia skórę świeżą, promienną i gładszą. Dzięki zawartości mikrocząsteczek krzemionki delikatnie pilinguje skórę, usuwając martwy naskórek.

Nadaje się do zabiegów detoksykacyjnych. Jest jedną z najbardziej efektywnych glinek w oczyszczaniu organizmu, w związku z jej silnymi właściwościami absorpcyjnymi i adsorpcyjnymi. Posiada wysoką zawartość montmorylonitu (minerału z dużymi właściwościami sorpcyjnymi) i jest bardzo bogata w minerały, szczególnie te budujące ludzki organizm. Może być stosowana w monoterapii. 



 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
  • nowość

Glinka żółta w paście

Glinka żółta w paście
Glinka żółta w paście

 

Glinka żółta

 INCI: Illite 100%.

Naturalna żółta glinka kambryjska z „syberyjskiego Morza Martwego” wykazuje silne właściwości oczyszczające. Jest przeznaczona do pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, z rozszerzonymi porami. Mikrocząsteczki krzemionki delikatnie pilingują skórę, usuwając martwe komórki naskórka. Mineralizuje i odmładza skórę.

Żółta glinka syberyjska należy do grupy peloidów pochodzących z „syberyjskiego Morza Martwego”, czyli słonego Jeziora Ostrovnoye. Peloidy są substancjami mineralnymi nie wzbogaconymi żadnymi konserwantami: wyjątkową trwałość zapewnia im nasycenie naturalną solanką występującą w jeziorze, z którego są wydobywane.  

Cechuje ją wysoki poziom witamin, minerałów, przeciwciał, kwasów organicznych i biostymulatorów. Posiada wysoką zawartość montmorylonitu (minerału z dużymi właściwościami sorpcyjnymi) i jest bardzo bogata w minerały, szczególnie te budujące ludzki organizm. Istnieje wiele terapeutycznych zastosowań Żółtej glinki syberyjskiej, większość bazująca na jej zdolności do ekspansji i absorpcji (np. zdolność do absorpcji szkodliwych substancji z ciała - efekt detoksu).

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
  • nowość

Błoto iłowo-siarczkowe

Błoto iłowo-siarczkowe
Błoto iłowo-siarczkowe

Błoto iłowo-siarczkowe

INCI: Sulphide-Silt Mud 100%. 

Mineralne błoto iłowo-siarczkowe z „syberyjskiego Morza Martwego” pełne jest witamin, minerałów, peptydów, antyoksydantów oraz innych substancji biologicznie czynnych.. Zawiera 5 razy więcej przeciwutleniaczy niż produkty z arabskiego Morza Martwego, co sprawia, że jest od nich o wiele bardziej skuteczne.

Błoto iłowo-siarczkowe jest zalecane do stosowania w maskach / okładach na ciało, kompresach i kąpielach, w zabiegach detoksykacyjnych, antycellulitowych. Jako środek leczniczy Błoto syberyjskie używane jest w Rosji w leczeniu egzemy, łuszczycy, chronicznego zapalenie skóry, łojotoku, bólów głowy, chronicznego reumatyzmu, nerwobóli, artetyzmu, napięcia i bólu mięśni, stresu. W kosmetyce pomaga w głębokim oczyszczaniu skóry minimalizując pojawianie się zmarszczek i kompleksowo rewitalizując. Błoto głęboko oczyszcza i przywraca skórze blask.

Rewitalizująca maska (okład) na ciało z Błota iłowo-siarczkowego jest niezwykle skutecznym zabiegiem. Dodanie czynnika termicznego (ciepła masa błotna, szczelne okrycie ciała lub zastosowanie kapsuły parowej) powoduje przyspieszenie metabolizmu oraz eliminację toksyn z organizmu i absorbowanie składników odżywczych. Ciało przechodzi przez proces regeneracji i zaczyna pracować na pełnych obrotach.

Maski na ciało z błota są doskonałe w kuracjach wyszczuplających. Maski mogą być zabiegiem samodzielnym lub elementem doskonale uzupełniającym dowolny ceremoniał bądź zestaw zabiegów na ciało.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
  • nowość

Hydrolat lawendowy bez konserwantów

Hydrolat lawendowy bez konserwantów
Hydrolat lawendowy bez konserwantów

INCI Lavandula Angustifolia Flower Water

Lekko żółty płyn, o charakterystycznym zapachu z nutą kwiatową - lawendową,

Możliwy naturalny osad. 

Hydrolat z lawendy dzięki zawartości olejków eterycznych szczególnie zalecany jest jako składnik kosmetyków o działaniu antyseptycznym, idealny także dla skóry wrażliwej i podrażnionej (kwas rozmarynowy). Działa lekko ściągająco, reguluje wydzielanie sebum, wspomaga gojenie drobnych ran (taniny). Dzięki zawartości fenoli działa także przeciwstarzeniowo (antyoksydacyjnie), fotoochronnie. Używany jest jako składnik produktów kosmetycznych przeznaczonych do włosów farbowanych, powodując dłuższe utrzymanie się barwnika we włosach.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )
  • nowość

Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów

Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów
Hydrolat z rumianu rzymskiego bez konserwantów

INCI Chamomilla Roman Flower Water

Słomkowy, przezroczysty płyn. Zapach lekko kwiatowy, delikatny.

Możliwy naturalny osad. 

Rumian rzymski - Chamomilla Roman, jest aromatyczną byliną z rodziny astrowatych (Astraceae). Rozpowszechniona praktycznie w całej Europie. Cała roślina wydziela charakterystyczny, przyjemny aromat. Wykorzystywana częścią rośliny są koszyczki kwiatowe.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )
  • nowość

Hydrolat z rumianku pospolitego bez konserwantów

Hydrolat z rumianku pospolitego bez konserwantów
Hydrolat z rumianku pospolitego bez konserwantów

INCI Chamomilla German Flower Water, 

Słomkowy, przezroczysty płyn. Zapach lekko kwiatowy, delikatny.

Możliwy naturalny osad. 

Rumianek pospolity - Chamomilla German, jest aromatyczną byliną z rodziny astrowatych (Astraceae). Rozpowszechniona praktycznie w całej Europie. Cała roślina wydziela charakterystyczny, przyjemny aromat. Wykorzystywana częścią rośliny są koszyczki kwiatowe.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )
  • nowość

Hydrolat melisowy bez konserwantów

Hydrolat melisowy bez konserwantów
Hydrolat melisowy bez konserwantów

Destylat wodny z liści melisy

INCI: Mellisa Officinalis Distillate

Wspaniały jako tonik i odświeżacz do twarzy. Łagodzi i nawilża wszystkie typy skóry. Stosowany też jako kompres przeciwzapalny dla skóry podrażnionej. Może być używany do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą.

Postać: bezbarwny, przezroczysty płyn. Zapach charakterystyczny dla melisy.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )
  • nowość

Hydrolat z róży damasceńskiej bez konserwantów

Hydrolat z róży damasceńskiej bez konserwantów
Hydrolat z róży damasceńskiej bez konserwantów

Destylat wodny z płatków róży

INCI: Rosa Damascena Flower Water

Działa łagodząco, relaksująco i przeciwzapalnie. Zastosowana jako tonik albo mgiełka doskonale odświeża skórę. Wspomaga jej ukrwienie, przywraca kwaśny odczyn skóry, łagodzi podrażnienia i doskonale nawilża. Cera po jej zastosowaniu uzyskuje różaną świeżość. Może być stosowana do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą. Kompresy z wody różanej zmniejszają zaczerwienienie twarzy i zmęczenie oczu. Z tego względu woda różana jest cennym składnikiem płynów do demakijażu oczu.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )
  • nowość

Hydrolat z róży białej bez konserwantów

Hydrolat z róży białej bez konserwantów
Hydrolat z róży białej bez konserwantów

Destylat wodny z płatków róży

INCI: Rosa Alba Flower Water

Działa łagodząco, relaksująco i przeciwzapalnie. Zastosowana jako tonik albo mgiełka doskonale odświeża skórę. Wspomaga jej ukrwienie, przywraca kwaśny odczyn skóry, łagodzi podrażnienia i doskonale nawilża. Cera po jej zastosowaniu uzyskuje różaną świeżość. Może być stosowana do całodziennego nawilżania cery i odświeżania makijażu zarówno latem jak i zimą. Kompresy z wody różanej zmniejszają zaczerwienienie twarzy i zmęczenie oczu. Z tego względu woda różana jest cennym składnikiem płynów do demakijażu oczu.

Używana jako składnik w preparatach do pielęgnacji skóry wrażliwej z problemami naczynkowymi, z nadmiernym wydzielaniem sebum; regenerujących dla uszkodzonej, przesuszonej.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )
  • nowość

Syberyjska sól jeziorowa

Syberyjska sól jeziorowa
Syberyjska sól jeziorowa

 

Syberyjska sól jeziorowa

 

INCI: Magnesium Chloride, Potassium Chloride ( Natural Lake Salt)

Sól jeziorowa jest syberyjskim minerałem, który w swoich kryształkach zamyka cenne właściwości zdrowotne a także upiększające. Zawiera liczne pierwiastki m.in Na, K, Mg, Ca, N oraz mikroelementy, krzemionkę, witaminy i biostymulatory. Pochodzi z dziewiczych zakątków Syberii.
Polecana jest jako dodatek do toników przeznaczonych dla cery wrażliwej, tłustej, mieszanej, trądzikowej, gdyż wykazuje działanie:

  • Normalizujące wydzielanie sebum,

  • Łagodzące stany zapalne skóry

  • Odświeżające, zmiękczające, rewitalizujące i mineralizujące.



 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 21,45 zł (netto: 17,44 zł )
  • nowość

Foremka silikonowa kaktusy

Foremka silikonowa kaktusy
Foremka silikonowa kaktusy

Foremka silikonowa o wymiarach: 29x17x3,2 cm.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 24,90 zł (netto: 20,24 zł )
szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium