Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Wyciągi roślinne

Filtruj/Sortuj

Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego

Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego
Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID821
Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego

 

Wyciąg z kwiatu fiołka trójbarwnego

INCI: Glycerin, Aqua, Viola Tricolor Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

Fiołek trójbarwny zawiera m.in:, duże ilości śluzów, soli mineralnych i garbników, kwas salicylowy i salicylan metylu, witaminę C, kwasy organiczne, karotenoidy, cukry, niewielkie ilości olejku eterycznego, dzięki czemu jest bardzo ceniony w kosmetologii i medycynie. Łagodzi objawy trądziku i innych chorób skórnych. Herbatka z bratka działa oczyszczająco i moczopędnie, uszczelnia ściany naczyń włosowatych i działa napotnie.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z owocu brzoskwini

Wyciąg z owocu brzoskwini
Wyciąg z owocu brzoskwini
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID820
Wyciąg z owocu brzoskwini

 

Wyciąg z owocu brzoskwini

INCI: Glycerin, Aqua, Prunus Persica, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

Brzoskwinie są bogate w kwasy AHA, szereg witamin, np.: A, C, E, witaminy z grupy B i PP, sole mineralne: potas, żelazo, magnez, wapń i cynk. Owoce wykazują właściwości wzmacniające, odżywcze, nawilżające i energizujace. Przyczyniają się do poprawy struktury i ogólnego wyglądu cery. 

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z owocu figi

Wyciąg z owocu figi
Wyciąg z owocu figi
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID819
Wyciąg z owocu figi

 

Wyciąg z owocu figi

INCI: Glycerin, Aqua, Ficus Carica Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o żółtopomarańczowej barwie

Owoc figi jest bogaty w kwasy organiczne, cukry, witaminy z grupy B, witaminę C, wapń, magnez, potas, fosfor i żelazo. Wykazuje właściwości przeciwnowotworowe, odtruwające,antybakteryjne, przyspiesza gojenie ran, wzmacnia naczynia krwioniścne.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z kurkumy

Wyciąg z kurkumy
Wyciąg z kurkumy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID817
Wyciąg z kurkumy

 

Wyciąg z kurkumy

INCI: Glycerin, Aqua, Curcuma Longa Rhizome Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

W kosmetyce kurkumę stosuje się do barwienia produktów a olejek kurkuminowy stanowi składnik perfum o orientalnej nucie. Hinduski przygotowują z kurkumy maski o działaniu odżywczym, wygładzającym i ujednolicającym koloryt skóry, a w tradycyjnej medycynie indyjskiej wykorzystuje się właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne przyprawy do wspomagania terapii trądziku, egzemy i innych chorób.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z zielonej herbaty

Wyciąg z zielonej herbaty
Wyciąg z zielonej herbaty
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID816
Wyciąg z zielonej herbaty

 

Wyciąg z zielonej herbaty

INCI: Glycerin, Aqua, Camelia Sinensis Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o brązowej barwie

Zielona herbata jest bogata w polifenole, szereg witamin: z grupy B, K, PP, prowitaminę A, żelazo potas, teintę, ksantyny. Jest bardzo silnym antyoksydantem, ułatwia też spalanie tłuszczu, działa odmładzająco.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z grejpfruta

Wyciąg z grejpfruta
Wyciąg z grejpfruta
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID815
Wyciąg z grejpfruta

 

Wyciąg z grejpfruta

INCI: Glycerin, Aqua, Citrus Grandis Exctract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

Postać: wyciąg wodno-glicerynowy o żółtej barwie

Grejpfrut bogaty jest m.in. w antyoksydanty, jak witamina C i E, karoteny, bioflawonoidy, potas, magnez, żelazo, jod i inne. Działa oczyszczająco na skórę, zwężą rozszerzone pory, działa antyoksydacyjnie, wzmacnia naczynia krwionośne, ułatwia spalania tkanki tłuszczowej, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną i detoksykuje.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z owocu mango

Wyciąg z owocu mango
Wyciąg z owocu mango
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID814
Wyciąg z owocu mango

 

Wyciąg z owocu mango

INCI: Glycerin, Aqua, Mangifera Indica Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

 

Owoce mango zawierają cukry, potas, fosfor, wapń, magnez, sód, witaminy C i E; karotenoidy; polifenole. Charakteryzują się działaniem odżywczym, rewitalizującym, łagodzącym, nawilżającym, antyoksydacyjnym, przeciwzapalnym i poprawiającym koloryt skóry.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z owocu mandarynki

Wyciąg z owocu mandarynki
Wyciąg z owocu mandarynki
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID813
Wyciąg z owocu mandarynki

 

Wyciąg z owocu mandarynki

Owoc mandarynki jest bogaty w kwas cytrynowy, wiele witamin, m.in. C, B1 i prowitaminę A, pektyny, glikozydy, sole mineralne. Wykazuje działanie antyseptyczne, odmładzające, rozjaśniające i ujędrniające.

INCI: Glycerin, Aqua, Citrus Nobilis Fruit Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z wąkroty azjatyckiej (Cica)

Wyciąg z wąkroty azjatyckiej (Cica)
Wyciąg z wąkroty azjatyckiej (Cica)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID805
Wyciąg z wąkroty azjatyckiej (Cica)

Wyciąg z wąkroty azjatyckiej

INCI: Glycerin, Aqua, Centella Asiatica Extract, benzyl alcohol,
ethylhexylglycerin

Wyciąg wodno-glicerynowy z wąkroty azjatyckiej (centelli azjatyckiej)  pozyskiwany jest  z zielonych liści rośliny, z uprawy ekologicznej.  Wąkrota wpływa pozytywnie na naczynia krwionośne zwiększając ich wytrzymałość, poprawia mikrokrążenie, stymuluje produkcję kolagenu, łagodzi stany zapalne, jest źródłem antyoksydantów.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie

Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie
Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS259
Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnymi, zawartymi w produktach kosmetycznych. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe vera

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z oczaru wirginijskiego

Wyciąg z oczaru wirginijskiego
Wyciąg z oczaru wirginijskiego
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS256
Wyciąg z oczaru wirginijskiego

Wodno-glicerynowy wyciąg z liści oczaru wirginijskiego (Hamamelis virginiana) polecany jest do zastosowania w kosmetykach antyseptycznych (przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe działanie tanin) oraz wzmacniających naczynia krwionośne. Zalecany do zastosowania w produktach do pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, naczynkowej.

INCI Glycerin, Water, Hamamaelis Virginiana Leaf Extract,benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Wyciąg z kocanki

Wyciąg z kocanki
Wyciąg z kocanki
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS254
Wyciąg z kocanki

Ekstrakt z kwiatów kocanki piaskowej Helichrysum stoechas, otrzymywany w wyniku ekstrakcji z rozpuszczalnikami pochodzenia naturalnego (roślinna gliceryna i woda, 50:50). Ekstrakt standaryzowany na zawartość m.in. 0,2% polifenoli.

INCI: Glycerin, Aqua, Helichrysum Stoechas Extract, benzyl alcohol, ethylhexylglycerin

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Sok z liści aloesu

Sok z liści aloesu
Sok z liści aloesu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: pso100
Sok z liści aloesu

Aloes (Aloe vera) jest prawdopodobnie najczęściej stosowanym dodatkiem roślinnym o działaniu kojącym na skórę. Aloes jest składnikiem kremów, toników, balsamów i maseczek, wnika głęboko w skórę wraz z innymi substancjami czynnymi, zawartymi w produktach kosmetycznych. Regeneruje i ujędrnia skórę, łagodzi jej podrażnienia, dlatego wskazany jest dla cery suchej, trądzikowej dojrzałej i z problemami dermatologicznymi. Nawilża, uelastycznia i wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu, likwiduje łupież. Posiada właściwości filtrujące promienie słoneczne.

INCI:  Aloe Vera Gel 1:1 Aloe Vera Barbadensis Leaf Juice

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

HYDROMANIL

HYDROMANIL
HYDROMANIL
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS255
HYDROMANIL

Hydromanil, specjalnie wyselekcjonowana substancja naturalnego pochodzenia jest doskonałym środkiem nawilżającym. Naturalne cząsteczki nawilżające – galaktomannany, są ekstrahowane z endospermy nasion peruwiańskiej rośliny Tara (Caesalpinia spinosa), bardzo odpornej na ekstremalnie suchy klimat rejonu Andów. Surowiec nie zawiera w swoim składzie glikolu propylenowego.

INCI: Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Migdałowy lifting roślinny

Migdałowy lifting roślinny
Migdałowy lifting roślinny
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 2018110616
Migdałowy lifting roślinny

Wyciąg ze słodkich migdałów to składnik pochodzenia naturalnego o działaniu liftingującym, ujędrniającym i podtrzymującym skórę. Biopolimery ze słodkich migdałów sprawiają, że skóra staje się odczuwalnie bardziej napięta, rozświetlona i gładsza, a zmarszczki stają się mniej widoczne. 

INCI: Water and Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almonds) Seed Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,90 zł (netto: 12,93 zł )

Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)

Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)
Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: owal10
Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)

 

INCI: Simmondsia chinensis Seed Extract

Szyja i dekolt od bardzo dawna są jednym z symboli kobiecości. Obszar ten jest wyjątkowo narażony na upływ czasu, grawitację i czynniki zewnętrzne. W związku z tym często dochodzi do przedwczesnych oznak starzenia. Warto zatroszczyć się również o ten obszar podczas codziennej pielęgnacji.

Matrisom skórny jest złożonym i heterogonicznym zbiorem macierzy pozakomórkowej i białek z nią związanych, odgrywa istotną funkcję w rozwoju tkanek i utrzymania homeostazy. . Kompozycja do skóry zwiotczałej zawiera aktywny składnik, który skupia się na niekorzystnych modyfikacjach funkcjonalnych i molekularnych wpływających na skórę właściwą oraz połączenie skórno-naskórkowe (DEJ), zachodzących w zwiotczałej skórze. Pomaga przywrócić gęstość i jędrność skóry. Jest szczególnie zalecany do kosmetyków ujędrniających na okolicę szyi, dekoltu i konturu twarzy.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS453
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )

BioPeptide HOI

BioPeptide HOI
BioPeptide HOI
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 6445-18799
BioPeptide HOI

BioPeptide HOI pomaga przywrócić równowagę flory bakteryjnej skóry dojrzałej, dzięki zjawisku Nectarobiota® – naturalnej zdolności kwiatów do regulacji mikrobioty nektaru kwiatowego. jest bogaty w peptydy z drożdży Metschnikowia reukaufii wyizolowanych z nektaru „porcelanowych kwiatów” hoi (Hoya carnosa). Ze względu na swoje działanie równoważące i chroniące mikrobiotę naskórkową  jest polecany do wszystkich kosmetyków stworzonych z myślą o zdrowej i pięknej dojrzałej cerze.

INCI Yeast Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Retinol roślinny BIO

Retinol roślinny BIO
Retinol roślinny BIO
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS258
Retinol roślinny BIO

Ekstrakt z lucerny stymuluje metabolizm komórek skóry, wydajnie niweluje zmarszczki, podobnie jak retinol bierze udział w utrzymaniu funkcji macierzy pozakomórkowej. Wzmaga syntezę kolagenu I oraz hamuje działanie metaloproteinaz odpowiedzialnych za degradację kolagenu. Odżywiona skóra staje się promienna a zmarszczki się spłycają. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium