Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Substancje czynne w kosmetykach

Filtruj/Sortuj

CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY

CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY
CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: BBDE-86952
CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY

CHLOREK MAGNEZU SZEŚCIOWODNY

INCI: Magnesium chloride

Czym jest?

Chlorek magnezu jest łatwo przyswajalną formą magnezu wpływającą na wiele funkcji w organizmie. Niedobór magnezu dotyka większości ludzi. Skutecznym sposobem na jego uzupełnienie jest nie tylko suplementacja, ale i kąpiele magnezowe. Chlorek magnezu sześciowodny to świetne źródło tego pierwiastka, bardzo często jest wykorzystywany w gabinetach spa, sanatoriach podczas relaksacyjnych kąpieli. Wpływa bowiem pozytywnie na stan skóry.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 14,90 zł (netto: 12,11 zł )

Biosiarka

Biosiarka
Biosiarka
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: bio10
Biosiarka

Siarka stosowana jest w produktach do pielęgnacji cery trądzikowej (zarówno przy trądziku pospolitym jak i różowatym), do regulacji pracy gruczołów łojowych, do pielęgnacji włosów o skłonnościach do przetłuszczania się i do włosów z łupieżem. Siarka rozmiękcza zrogowaciały naskórek (rozpuszcza się w płynie tkankowym i następnie reaguje z keratyną rozpuszczając ją), działa bakterio i grzybobójczo. 

INCI Sulfur, Agar, Acacia Senegal Gum  

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

BioPeptide HOI

BioPeptide HOI
BioPeptide HOI
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 6445-18799
BioPeptide HOI

BioPeptide HOI pomaga przywrócić równowagę flory bakteryjnej skóry dojrzałej, dzięki zjawisku Nectarobiota® – naturalnej zdolności kwiatów do regulacji mikrobioty nektaru kwiatowego. jest bogaty w peptydy z drożdży Metschnikowia reukaufii wyizolowanych z nektaru „porcelanowych kwiatów” hoi (Hoya carnosa). Ze względu na swoje działanie równoważące i chroniące mikrobiotę naskórkową  jest polecany do wszystkich kosmetyków stworzonych z myślą o zdrowej i pięknej dojrzałej cerze.

INCI Yeast Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Bioferment z pomidora

Bioferment z pomidora
Bioferment z pomidora
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 9F7B-845D8
Bioferment z pomidora

Bioferment z pomidora

INCI: Lactobacillus/Tomato Fruit Ferment Extract

Pomidory zawierają węglowodany, kwasy: jabłkowy, cytrynowy, mrówkowy oraz mlekowy. Pomidor jest także głównym źródłem minerałów, takich jak potas i magnez i witamin: witamina C, tiamina (witamina B1) i kwas nikotynowy (witamina B3). Podstawowym jego składnikiem są karotenoidy (likopen) oraz flawonoidy i polifenole (kwercetyna i naringenina). Likopen chroni kolor włosów, dlatego świetnie nada się do szamponów i odżywek do farbowanych, rozjaśnianych włosów. Bioferment z pomidora wykazuje właściwości przeciwstarzeniowe (anti-aging), kojące, przeciwzapalne, rewitalizujące, kondycjonujące, redukujące łojotok, silnie antyoksydacyjne (wymiata wolne rodniki), dlatego doskonale sprawdzi się przy: pielęgnacji skóry trądzikowej, mieszanej, tłustej, z oznakami starzenia, poszarzałej, zmęczonej, przy workach i cieniach pod oczami, przy problematycznej-tłustej/łojotokowej skórze głowy i do pielęgnacji włosów.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )

Bioferment z Aceroli

Bioferment z Aceroli
Bioferment z Aceroli
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS453
Bioferment z Aceroli

Acerola, znana również pod nazwą wiśni z Barbados, wiśni antylskiej (Barbados Cherries, Wild Crype Myrtles), jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżajaco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

INCI Lacobacillus / Acerola Cherry Ferment

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 16,90 zł (netto: 13,74 zł )

Bakuchiol - roślinny retinoid

Bakuchiol - roślinny retinoid
Bakuchiol - roślinny retinoid
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: baku1
Bakuchiol - roślinny retinoid

 

Bakuchiol - roślinny retinoid

INCI: BAKUCHIOL

Bakuchiol jest pozyskiwany z liści i nasion rosnących w Azji, Afryce i w Środkowej Europie - Bakuchi (Psoralea) oraz Otholobium pubescens. Używany był od wieków w Chinach i Indiach do leczenia różnych chorób zapalnych skóry. Bakuchiol leczy trądzik, ujędrnia skórę i opóźnia procesy starzenia się skóry. Wykazuje właściwości normalizujące i lekko złuszczające. Poprawia koloryt skóry, redukuje przebarwienia. Skutecznością dorównuje retinolowi, ale jest od niego zdecydowanie łagodniejszy. Nie ma też właściwości fotouczulających, a wręcz łagodzi szkodliwe działanie promieniowanie słonecznego na skórę.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Azeloglicyna

Azeloglicyna
Azeloglicyna
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: Azeloglicyna
Azeloglicyna

Azeloglicyna posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Pochodna kwasu azelainowego stosowana jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym.  Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Potassium Azeloyl Diglycinate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Arbutyna

Arbutyna
Arbutyna
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: arbutyna5
Arbutyna

Arbutyna jest głównym składnikiem aktywnym zawartym w Mącznicy lekarskiej (Arctostaphylos uva ursi), działa rozjaśniająco na skórę poprzez inhibicję enzymu tyrozynazy melanosomów. Pod wzgledem chemicznym jest to glukozyd hydrochinonu.

INCI: Arbutin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

AQUA-TOUCH

AQUA-TOUCH
AQUA-TOUCH
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID664
AQUA-TOUCH

Aqua-Touch to produkt złożony z estrów poliglicerolu oraz zawierający sól PCA (sól sodową kwasu piroglutaminowego – występuje jako jeden ze składników  NMF – naturalnego czynnika nawilżającego skórę). Naturalna alternatywa dla silikonów. Produkt rewelacyjnie sprawdza się w kosmetykach do pielegniacji twarzy, ciała, ust, włosów i rzęs. 

INCI: Polyglyceryl – 3 PCA

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Ałun potasowy

Ałun potasowy
Ałun potasowy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: alun50
Ałun potasowy

 

Ałun potasowy

INCI: Potassium Alum

Ałun to minerał pozyskiwany z kryształu formującego się na skutek wietrzenia skał granitowych w ciepłym i wilgotnym klimacie.Mimo, iż jest związkiem glinu to w przeciwieństwie do związków glinu wykorzystywanych w antyperspirantach (np. Aluminum Chloride, Aluminum Zirconium Tricholorohydrex Glycine, Aluminum Chlorohydrate) nie przenika przez ściany komórek w gruczołach, a działa na powierzchni skóry. Wykazuje działanie dezodorujące, zapobiegając rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za powstawanie przykrego zapachu. Tworzy na powierzchni skóry niewodoczny "film" chroniący przed rozwojem bakterii.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Alfa-bisabolol

Alfa-bisabolol
Alfa-bisabolol
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS213
Alfa-bisabolol

Bisabolol jest naturalnym składnikiem ekstraktu z rumianku rzymskiego. Bisabolol jest główną substancją czynną w kwiecie rumianku rzymskiego odpowiedzialną za działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i łagodzące podrażnienia. Składnik ten jest polecany do stosowania w kosmetykach przeznaczonych dla niemowląt, osób o cerze wrażliwej, alergicznej, łuszczycy. 

INCI Bisabolol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,90 zł (netto: 12,93 zł )

Alantoina

Alantoina
Alantoina
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ALAEKO
Alantoina

Alantoina jest pochodną mocznika. Działa regenerująco, ułatwia gojenie i odnowę uszkodzonego naskórka. Zmniejsza pieczenie, łagodzi, zaczerwienienie skóry wrażliwej. Ma także działanie nawilżające, wygładza i zmiękcza skórę. Kosmetyki z alantoiną znajdują zastosowanie w pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do uczuleń, podrażnionej. Poleca się ją także w preparatach przeciw trądzikowych, po opalaniu w zasypkach i pudrach kosmetycznych.

INCI Allantoin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

75% D-pantenol w roztworze wodnym

75% D-pantenol w roztworze wodnym
75% D-pantenol w roztworze wodnym
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS231
75% D-pantenol w roztworze wodnym

Dexpantenol - jest składnikiem skóry i włosów. Działa nawilżająco i łagodzi podrażnienia.  D-pantenol (D-panthenol) jest prowitaminą B5. D-pantenol bardzo łatwo wnika w głąb skóry, włosów i paznokci. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. 

INCI Panthenol, Water

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium