Kwas ferulowy

Kwas ferulowy
Kwas ferulowy

Kwas ferulowy jest naturalnym składnikiem wielu roślin, znajduje się np. w nasionach kawy, ryżu, pszenicy, owsa. Nazwa pochodzi od kopru olbrzymiego - Ferula communis. Kwas ferulowy jest odpowiedzialny za eliminowanie wolnych rodników, chroni komórkę przed wpływem aktywnych form tlenowych, przeciwdziała starzeniu się komórek na skutek uszkodzenia przez rodniki. Znajduje zastosowanie w kosmetykach anty-aging i chroniących przed działaniem promieniowania UV.

INCI Ferulic Acid

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,50 zł (netto: 7,72 zł )

Kwas azelainowy

Kwas azelainowy
Kwas azelainowy

Kwas azelainowy posiada wielokierunkowe działanie, które może być wykorzystywane w zwalczaniu różnych dysfukcji skórnych. Kwas azelainowy stosowany jest przy: rozjaśnieniu przebarwień, w kosmetykach o działaniu przeciwtrądzikowym, regulacjacych procesy keratynizacji. Zaletą kwasu azelainowego jest możliwość stosowania w przypadku trądziku różowatego.   

INCI Azelaic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )

Kwas askorbinowy - Witamina C

Kwas askorbinowy - Witamina C
Kwas askorbinowy - Witamina C

Podstawowa, biologicznie czynna postać witaminy C - kwas askorbinowy.  Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbic Acid 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,40 zł (netto: 3,58 zł )

Kwas alfa-liponowy

Kwas alfa-liponowy
Kwas alfa-liponowy

Kwas α-liponowy jest bardzo silnym antyoksydantem, około sto razy silniejszym niż kwas askorbinowy - witamina C. Skutecznie chroni przed wpływem promieniowania UV i przed działaniem wolnych rodników tlenowych, rozjaśnia skórę, działa przeciwzapalnie oraz przeciwzmarszczkowo. Ze względu na swoją budowę bardzo łatwo przenika do wnętrza skóry. Kwas α-liponowy znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej, cery trądzikowej, dla osób narażonych na działanie promieniowania UV. 

INCI Alpha Lipoic Acid 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,20 zł (netto: 9,11 zł )

Kompozycja Witaminowa All-in-one

Kompozycja Witaminowa All-in-one
Kompozycja Witaminowa All-in-one

Gotowa kompozycja, łatwa do zastosowania. Optymalne połączenie aktywnych składników  witamina E, witamina C,witamina B3, witamina B5, witamina B6. Bez konserwantów. Pomaga chronić i dotlenić skórę, zapewnia dodatkowy efekt zmiękczający i nawilżający, stymuluje wzrost komórkowy i regenerację tkanki, zapobiega stanom zapalnym skóry i wspomaga odbudowę uszkodzonej tkanki, zapewnia delikatne działanie przeciwbakteryjne. Przy każdym aktywnym składniku podana jest orientacyjna zawartość witaminy w kompozycji. Nie możemy podać dokładnego składu gdyż jest zastrzeżony.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )

Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)

Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)
Kompozycja do skóry zwiotczałej (szyja, dekolt, owal twarzy)

 

INCI: Simmondsia chinensis Seed Extract

Szyja i dekolt od bardzo dawna są jednym z symboli kobiecości. Obszar ten jest wyjątkowo narażony na upływ czasu, grawitację i czynniki zewnętrzne. W związku z tym często dochodzi do przedwczesnych oznak starzenia. Warto zatroszczyć się również o ten obszar podczas codziennej pielęgnacji.

Matrisom skórny jest złożonym i heterogonicznym zbiorem macierzy pozakomórkowej i białek z nią związanych, odgrywa istotną funkcję w rozwoju tkanek i utrzymania homeostazy. . Kompozycja do skóry zwiotczałej zawiera aktywny składnik, który skupia się na niekorzystnych modyfikacjach funkcjonalnych i molekularnych wpływających na skórę właściwą oraz połączenie skórno-naskórkowe (DEJ), zachodzących w zwiotczałej skórze. Pomaga przywrócić gęstość i jędrność skóry. Jest szczególnie zalecany do kosmetyków ujędrniających na okolicę szyi, dekoltu i konturu twarzy.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej

Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej
Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej

Oferowany surowiec powstał na bazie jeżówki Echinacea Angustifolia, której komórki macierzyste wyprodukowane w warunkach in vivo zawierają substancje aktywne, mają działanie antyoksydacyjne i zwalczają wolne rodniki. Echinacea pomaga zwalczać stany zapalne i infekcje. Wzmacnia wygładzające, nawilżające i ochronne właściwości kremów i emulsji. Zawarte w produkcie fitosterole, aminokwasy i polisacharydy nawilżają, chronią i odżywiają skórę. Komórki macierzyste z jeżówki wąskolistnej stymulują produkcję nowych włókien kolagenowych w komórkach skóry – fibroblastach, dzięki czemu znacząco poprawia się elastyczność skóry.

INCIGlycerin, Aqua, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Echinacea Angustifolia meristem cell culture

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,50 zł (netto: 4,47 zł )

Kombucha

Kombucha
Kombucha

Kombucha

INCI: Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment

Kombucha to fermentowany napój z czarnej herbaty, który zawiera kwasy organiczne oraz wiele witamin, szczególnie z grupy B, probiotyki oraz enzymy. To prawdziwy “eliksir” i probiotyczny i detoksykujący dla skóry.
Wykazuje silne właściwości przeciwutleniające (“wymiata” wolne rodniki) i przeciwzapalne. Jest doskonała w pielęgnacji każdego rodzaju skóry i nadaje się do uniwersalnych kosmetyków. Właściwości antyoksydacyjne sprawiają, że z dobroczynnych właściwości skorzysta dosłownie każda cera, zaś właściwości przeciwzapalne sprawią, że wpłynie ona pozytywnie na skóry problematyczne- trądzikowe, z rozszerzonymi naczynkami, atopią, ŁZS itd.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )
  • nowość

Kofeina farmaceutyczna

Kofeina farmaceutyczna
Kofeina farmaceutyczna

Alkaloid naturalnie występujący w nasionach kawy, liściach herbaty, nasionach guarany (występuje u prawie 60 rodzajów roślin) ma doskonałe właściwości drenujące - pobudza mikrokrążenie skórne. Dobrze wpływa na zwiotczałą skórę, zmniejsza obrzęki. Kofeina z powodzeniem używana jest w kosmetykach dla suchej i wrażliwej skóry. Badania wskazują, że zastosowanie kofeiny w kosmetykach do pielęgnacji włosów zmniejsza i spowalnia łysienie męskie.

INCI Caffeine  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Koenzym Q10

Koenzym Q10
Koenzym Q10

Koenzym Q10 Ubiquinone - "eliksir młodości" - naturalny składnik skóry. Ubichinion powstrzymuje utratę kwasu hialuronowego, opóźnia objawy starzenia się skóry. Koenzym Q10 powoduje wzrost stężenia glikozaminoglikanu oraz przyśpiesza podziały komórkowe. Ubichinion chroni też przed rozpadem kolagenu wywołanym przez UVA. Miejscowo podany ubichinion łatwo penetruje warstwę rogową naskórka wnikając do głębszych warstw skóry.

INCI Ubiquinone

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Karnozyna

Karnozyna
Karnozyna

 

Karnozyna 

INCI: Carnosine

Czysty peptyd, identyczny z naturalnym, który występuje w naszym ciele. Stymuluje produkcję kolagenu i odnowę komórek skóry. Jest silnym antyoksydantem, zapewnia doskonałą foto-ochronę, której tradycyjne filtry przeciwsłoneczne nie mogą zapewnić. Chroni komórki skóry przed uszkodzeniami DNA, promieniowaniem UV, IR i światłem widzialnym. Przywraca skórze promienny wygląd i jednolity koloryt. Wzmacnia zdolności obronne skóry. Zapobiega foto-starzeniu i uszkodzeniom środowiskowym, naprawia i regeneruje.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 17,90 zł (netto: 14,55 zł )

Karagenian - silikon roślinny

Karagenian - silikon roślinny
Karagenian - silikon roślinny

Ekstrakt z alg - krasnorostu Chrząstnicy kędzierzawej  Chondrus Crispus zawierający karagenian oraz sole mineralne. Surowiec zastosowany w kosmetykach działa nawilżająco (zmniejsza transepidermalną utratę wody, tworzy polisacharydowy film na powierzchni skóry), wygładza ją, ułatwia jej regenerowanie. Ekstrakt znajduje także zastosowanie w produktach do pielęgnacji włosów.

INCI Aqua/Water - Chondrus Crispus (Carrageenan) extract

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )

Glukozyd ketonu malinowego

Glukozyd ketonu malinowego
Glukozyd ketonu malinowego

Glukozyd ketonu malinowego jest czynnikiem rozjaśniającym, skuteczniejszym w działaniu niż arbutyna. Badana naukowe dowodzą, że skutecznie obniża poziom tlenku azotu w organizmie, a także hamuje melanogenezę – tworzenie pigmentów w skórze. Ze względu na podobieństwo budowy do kapsaicyny polecany jest także do stosowania w produktach antycellulitowych i ujędrniających. 

INCI:Raspberry Ketone Glucoside 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,40 zł (netto: 7,64 zł )

Glukonian cynku

Glukonian cynku
Glukonian cynku

 

Glukonian cynku

 

INCI: Zinco Gluconato 

 

 

Glukonian cynku wykazuje pozytywny wpływ na skórę- oczyszcza ją, zapobiega nieprzyjemnym zapachom i hamuje rozwój drobnoustrojów -  idealny składnik dla cery tłustej i trądzikowej. Odblokowuje pory, matuje i reguluje wydzielanie sebum. Znajduje zastosowanie w preparatach pielęgnacyjnych, jak serum, kremy, jak i myjących: żele oczyszczające, szampony przeznaczonych do skóry z nadmiernym wydzielaniem sebum, problemami z trądzikiem i podrażnieniami. Świetnie sprawdza się w kombinacjach z innymi składnikami aktywnymi, np. kwasem azelainowym i salicylowym.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,40 zł (netto: 4,39 zł )

Fitoskin

Fitoskin
Fitoskin

Fitoskin to biomimetyczny składnik aktywny pochodzenia naturalnego. Zawiera glukopolimery otrzymane z galaktomannanów z drzewa Tara i galaktanów siarczanowych z czerwonej algi. Dzięki przenikającej się nawzajem sieci naturalnych biopolimerów, tworzy na skórze cienki, nieokluzyjny, elastyczny film ochronny, przypominający „drugą skórę”. Naśladuje jej właściwości. Ponadto wykazuje działanie przeciwstarzeniowe, liftingujące.

INCI Kappaphycus Alvarezii Extract, Caesalpinia Spinosa Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza - naturalny samoopalacz
Erytruloza - naturalny samoopalacz

Erytruloza jest naturalnym związkiem cukrowym, który może zastąpić DHA. W składzie chemicznym jest podobna do DHA i wykazuje podobne właściwości.Charakteryzuje się przy tym dużo większą stabilnością. Właściwość ta jest przez niektórych uważana za wadę tego związku, ponieważ na pierwsze efekty przebarwienia skóry trzeba czekać około doby. Jednakże dzięki wolniejszemu przenikaniu przez warstwę rogową naskórka możliwe jest równomierne rozprowadzenie preparatu i uzyskanie ładniejszej opalenizny niż w przypadku zastosowania DHA. Wolniejsze, łagodniejsze działanie erytrulozy pozwala na stosowanie jej w kosmetykach naturalnych.

INCI L-erythrulose

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)

Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)
Ekstrakt z winnika (dihydromirycetyna)

Standaryzowany ekstrakt z winnika Ampelopsis grossedentata. Surowiec zawiera powyżej 98% dihydromirycetyny (ampelopsyny) - flawonoidu hamującego wzrost włosów. Regularne i długotrwałe stosowanie pozwala zmniejszyć ilość rosnących włosów oraz je osłabić. 

INCI Ampelopsis Grossedentata Extract

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna
Ekstrakt z perełkowca japońskiego - trokserutyna

Perełkowiec japoński jest uważany za jedno z podstawowych ziół w medycynie chińskiej. Jest miododajną rośliną. Jego kwiaty i owoce zawierają blisko 30% flawonoidów, głównie rutynę. W medycynie ludowej jest używany głównie do sporządzania nalewek i odwarów, które mają za zadanie wzmacniać naczynia krwionośne. Oferowany przez nas ekstrakt sporządzono z kwiatów i pąków perełkowca japońskiego. Jest zatężony 12-krotnie. Zawiera do 20% hydroksyetylowych pochodnych rutyny, które są lepiej rozpuszczalne i przyswajalne niż rutyna. Do ich grupy należy trokserutyna. Oprócz bogactwa rutyny zawiera soforykozyd, sorabielazyd, glikozydy, olejki eteryczne.

INCI Troxerutin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,40 zł (netto: 6,02 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium