Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Substancje czynne w kosmetykach

Filtruj/Sortuj

Witamina E

Witamina E
Witamina E
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS230
Witamina E

Witaminę E można spotkać w recepturze niemal każdego kosmetyku. Spełnia ona bowiem dwa zadania. Po pierwsze witamina E i jej pochodne wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i włosy. Po drugie pełni ona funkcję naturalnego i skutecznego przeciwutleniacza lipidowych składników kosmetyków. Jest doskonałym naturalnym konserwantem, który zapewnia stabilność preparatu kosmetycznego chroniąc jego składniki przed zniszczeniem i rozkładem.

INCI Tocopherol Acetate

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Witamina C rozpuszczalna w olejach

Witamina C rozpuszczalna w olejach
Witamina C rozpuszczalna w olejach
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: WITC5
Witamina C rozpuszczalna w olejach

Rozpuszczalna w olejach, trwała postać witaminy C - palmitynian kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci - kwasu askorbinowego. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę, i wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Ascorbyl Palmitate

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego NIACYNAMID

Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego NIACYNAMID
Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego NIACYNAMID
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: b310
Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego NIACYNAMID

Oferowana przez nas witamina B3 jest to specjalna forma stworzona dla przemysłu kosmetycznego. Amid kwasu nikotynowego nie rozszerza naczyń krwionośnych. Amid kwasu nikotynowego stosowany miejscowo prowadzi do zmiejszenia przezskórnej utraty wody. Zwiększa wytwarzanie skórnego kolagenu. Zmniejsza zaburzenia pigmentacji i żółtawy, ziemisty odcień skóry. Zmniejsza nasilenie trądziku i wytwarzanie sebum. Jest silnym antyoksydantem.

INCI: Niacinamide 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Witamina A - palmitynian retinylu

Witamina A - palmitynian retinylu
Witamina A - palmitynian retinylu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS228
Witamina A - palmitynian retinylu

Witamina A w postaci proretinolu. W skórze ulega przekształceniom z wydzieleniem retinolu - podstawowej formy witaminy A. Odmładza skórę, ujędrnia, rozjaśnia i regeneruje naskórek. Przy dłuższym stosowaniu ujędrnia skórę właściwą, wzmacnia włókna kolagenowe, dzięki czemu przywracana jest jej sprężystość.

INCI Retinyl Palmitate (and) Arachis Hypogaea (Peanut) Oil (and) Tocopherol

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 20,90 zł (netto: 16,99 zł )

Węgiel aktywny

Węgiel aktywny
Węgiel aktywny
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID797
Węgiel aktywny

Węgiel aktywny w kosmetyce posiada właściwości antybakteryjne, oczyszczające, ściągające. Doskonale oczyszcza skórę z wszelkich nagromadzonych zanieczyszczeń, a przede wszystkim z sebum. Węgiel jest najsilniejszym naturalnym adsorbentem. Polecany szczególnie dla skóry tłustej, zanieczyszczonej, trądzikowej.

INCI: Carbon

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 4,90 zł (netto: 3,98 zł )

Tripeptyd miedziowy - proszek

Tripeptyd miedziowy - proszek
Tripeptyd miedziowy - proszek
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 0DE7-5683E
Tripeptyd miedziowy - proszek

INCI: Copper Tripeptide-1

 

Tripeptyd miedziowy GHK-Cu (Glycyl-L-histidyl-L-lysine:copper) to kompleks peptydu GHK (trójpeptyd naturalnie występujący w organizmach ssaków) i jonów miedzi. Po raz pierwszy został odkryty w ludzkiej osoczu w latach 70. XX wieku i szybko wzbudził zainteresowanie ze względu na swoje silne właściwości regenerujące, przeciwzapalne i przeciwstarzeniowe.

 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 56,90 zł (netto: 46,26 zł )

Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C

Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C
Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 20170506121122
Tetraizopalmitynian askorbylu - Witamina C

Innowacyjna, rozpuszczalna w tłuszczach, olejowa, trwała postać witaminy C – tetraizopalmitynian askorbylu. Jest to nowoczesna estrowa pochodna kwasu askorbinowego. W skórze łatwo ulega przekształceniu do biologicznie czynnej postaci. Witamina C stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę a także wpływa na spłycenie zmarszczek. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych. 

INCI Tetrahexyldecyl Ascorbate 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Śluz ślimaka

Śluz ślimaka
Śluz ślimaka
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID861
Śluz ślimaka

 

Śluz ślimaka

 

INCI: Snail secretion filtrate, Phenoxyethanol

 

Naturalny ekstrakt z wydzieliny odnóży ślimaków hodowlanych.
W swoim składzie zawiera m.in. alantoinę, kwas glikolowi, witaminy A,C i E, mukopolisacharydy, kolagen, i elastynę.
Wykazuje działanie:
- złuszczające,
- przeciwtrądzikowe,

- stymuluje produkcję kolagenu i elastyny,
- ochronne przeciw promieniowaniu UV i wolnych rodników,

- poprawia elastyczność skóry.

Dzięki swojemu wielokierunkowemu działaniu znajduje zastosowanie w produktach przeciwzmarszczkowych, przeciwtrądzikowych, na przebarwienia, cellulit, blizny, rozstępy i utratę jędrności.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 21,90 zł (netto: 17,80 zł )

Stabilna forma witaminy C

Stabilna forma witaminy C
Stabilna forma witaminy C
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 3A74-92638
Stabilna forma witaminy C

Kwas 3-O-etylo-L-askorbinowy (3-O-Ethyl-L-ascorbic acid) - stabilna forma witaminy C, lipofilowa i hydrofilowa pochodna witaminy C. Obecnie najefektywniejsza i najstabilniejsza forma witaminy C, rozpuszczalna w wodzie.
Łatwo przyswajalna przez skórę, dobrze tolerowana nawet przez osoby o skórze wrażliwej. 

INCI: 3-O-Ethyl-L-ascorbic acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Smocza krew

Smocza krew
Smocza krew
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ED25-93037
Smocza krew

Smocza krew

INC : Propanediol, Aqua (Water), Croton Lechleri Resin Powder.
Ekstrakt pozyskany z żywicy drzewa Croton lechleri.

Żywica z drzewa Croton lechleri wykazuje bardzo silne właściwości antyoksydacyjne, stymuluje produkcję kolagenu, działa przeciwzapalnie, redukuje widoczność blizn i rozstępów. Doskonale nadaje się w preparatach dla skór dojrzałych, z utratą jędrności, potrzebujących intensywnego nawilżenia, wyrównania kolorytu, z bliznami i rozstępami. Surowiec dba o barierę naskórkową, intensywnie nawilża, zapewnia “anti-pollution”, czyli ochronę przed zanieczyszczeniami.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 37,90 zł (netto: 30,81 zł )

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: CED3-1331F
Skwalan z oliwy z oliwek

Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan jest naturalną substancją tłuszczową, z przy tym  niekomedogenną. , jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. 

INCI Squalane

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

SAP - Witamina C

SAP - Witamina C
SAP - Witamina C
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: sap5
SAP - Witamina C

Sól sodowa monofosforanu kwasu askorbinowego (SAP) - stabilna postać witaminy C, odporna na utlenianie i działanie promieni UV.  W porówaniu ze zwykłym kwasem askorbinowym jest trwała w roztworach obojętnych - pH powyżej 6. Pod wzgledem biologicznym w skórze działa tak samo jak zwykła witamina C.

Rozpuszczalna w wodzie.

INCI Sodium Ascorbyl Phosphate

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Retinol roślinny BIO

Retinol roślinny BIO
Retinol roślinny BIO
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS258
Retinol roślinny BIO

Ekstrakt z lucerny stymuluje metabolizm komórek skóry, wydajnie niweluje zmarszczki, podobnie jak retinol bierze udział w utrzymaniu funkcji macierzy pozakomórkowej. Wzmaga syntezę kolagenu I oraz hamuje działanie metaloproteinaz odpowiedzialnych za degradację kolagenu. Odżywiona skóra staje się promienna a zmarszczki się spłycają. 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 18,90 zł (netto: 15,37 zł )

Retinol 10%

Retinol 10%
Retinol 10%
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ret105
Retinol 10%

Retinol 10%

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride, Phospholipids, Retinol

Retinol to pochodna witaminy A. Jeden z najskuteczniejszych składników przeciwzmarszczkowych, rozjaśniających przebarwienia i antytrądzikowych. Retinol złuszcza skórę, przenika do skóry właściwej wykazując silne działanie złuszczające, przez co zmniejsza zmarszczki, ujędrnia skórę, redukuje trądzik i rozjaśnia przebarwienia. Zapobiega powstawaniu zaskórników.
UWAGA!
Preparat, który oferujemy zawiera 10% czystego retinolu. Pod żadnym pozorem nie stosuj bezpośrednio na skórę, grozi to trwałym uszkodzeniem skóry. Nie stosuj w ciąży i podczas karmienia piersią.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 26,90 zł (netto: 21,87 zł )

Retinoinian hydroksypinakolonu (HPR)

Retinoinian hydroksypinakolonu (HPR)
Retinoinian hydroksypinakolonu (HPR)
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: inia1
Retinoinian hydroksypinakolonu (HPR)

 

Retinoinian hydroksypinakolonu

NAJNOWSZY CZŁONEK RODZINY RETINOIDÓW

INCI: Hydroxypinacolone Retinoate, Polyquaternium-51, Dicaprylyl Carbonate, Octyldodecyl Isostearate, Caprylic/Capric Glycerides, Tocopheryl Acetate

Postać: żółta ciecz o oleistej konsystencji

Dozowanie: 0,1-3%, dodawać do fazy olejowej, gotowy produkt powinien mieć pH 4,5-6,5, można podgrzewać aż do 85st.C.

To zaawansowany retinoid nowej generacji, który wykazuje silną aktywność w głębszych warstwach skóry bez przekształcenia się w kwas retinowy. Może wiązać się bezpośrednio z receptorami komórek skóry, dzięki czemu działa szybko i intensywnie bez wywoływania silnych podrażnień.

Retinoat hydroksypinakolonu wykazuje podobną aktywność jak kwas retinowy, ale nie powoduje podrażnień. Retinoat hydroksypinakolonu (HPR), będący kosmetycznym estrem kwasu all-trans retinowego (ATRA), to niezwykle obiecująca wschodząca gwiazda w rodzinie retinoidów.W surowcu, który oferujemy zastosowano technologię modyfikującą fosfolipidy, która zapewnia lepsze wchłanianie transdermalne i większą skuteczność. To łagodny preparat o silnym działaniu, wiążący się bezpośrednio z receptorem RA bez przemian metabolicznych. Spośród powszechnie stosowanych retinoidów stabilność nowszego retinoinianu hydroksypinakolonu (HPR) była największa, a kosmetyki zawierające go charakteryzowały się dłuższym okresem przydatności do użycia. Może być stosowany w produktach przeciwstarzeniowych, przeciwtrądzikowych, rozjaśniających i innych produktach do codziennej pielęgnacji.

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 32,90 zł (netto: 26,75 zł )

Proteiny ryżu

Proteiny ryżu
Proteiny ryżu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 23D8-816AB
Proteiny ryżu

INCI: Aqua, Hydrolyzed Rice Protein, Sodium Benzoate

Proteiny ryżu działają na skórę wyjątkowo odżywczo, dbają o zachowanie bariery naskórkowej wykazując działanie ochronne. Aktywują również mechanizmy obronne, aby poradzić sobie ze stresem oksydacyjnym. Dzięki poprawie funkcjonowania bariery naskórkowej ogólna kondycja skóry ulega poprawie, oznaki starzenia są zredukowane, cera staje się bardziej jędrna, promienna i ukojona.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 15,90 zł (netto: 12,93 zł )

Proteiny łubinu

Proteiny łubinu
Proteiny łubinu
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: F8DD-36871
Proteiny łubinu

Proteiny łubinu bogate są w peptydy, oligoelementy i witaminy. Regulują cykl wzrostu włosów poprawiając mikrokrążenie i stymulując metabolizm komórek. Są zatem polecane do wszystkich preparatów do pielęgnacji włosów, aby zapobiec ich wypadaniu, jak również przyspieszyć ich odrost. Inhibują aktywność 5-alfa reduktazy, ograniczają przekształcanie testosteronu do dihydrotestosteronu, który odpowiada za łysienie androgenowe.

INCI Hydrolyzed Lupine Protein

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

PROPANEDIOL - glikol roślinny

PROPANEDIOL - glikol roślinny
PROPANEDIOL - glikol roślinny
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: prop10
PROPANEDIOL - glikol roślinny

 

PROPANEDIOL (roślinny rozpuszczalnik kwasów, ekstraktów)

INCI: PROPANEDIOL


Propanediol, inaczej “glikol roślinny” to całkowicie naturalny surowiec, który:

 

  • jest doskonałym nośnikiem substancji aktywnej (dzięki niemu kosmetyk będzie działał skuteczniej),

  • doskonale rozpuszcza składniki aktywne, jak np.: kwas salicylowy, ferulowy, alfa-liponowy, ekstrakty w proszku, alantionę,

  • intensywnie nawilża i zmiękcza skórę,

  • wykazuje działanie pianotwórcze w szamponach i żelach oczyszczających,

  • zwiększa skuteczność konserwantów- dodanie do formulacji propanediolu sprawia, że można zmniejszyć ilość konserwantu o połowę,

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Potrójny kwas hialuronowy 3 %
Potrójny kwas hialuronowy 3 %
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID804
Potrójny kwas hialuronowy 3 %

Mieszanina trzech kwasów hialuronowych o różnej masie cząsteczkowej. Zawiera 1% kwasu wielkocząsteczkowego o masie 0.85 - 1.15 MDa, 1% małocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie poniżej 500 kDa oraz 1 ultraniskocząsteczkowego kwasu hialuronowego o masie cząsteczkowej - poniżej 10 kDa.

INCI: Aqua and Hyaluronic Acid

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii
Oligofruktozany Cykorii
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: EC18-40465
Oligofruktozany Cykorii

Oligofruktozany Cykorii to aktywny składnik restrukturyzacyjny, umożliwia dojrzałej skórze zachowanie optymalnej bariery naskórkowej bez ekspozycji na promieniowanie UV. Posiada zbliżone działanie do witaminy D, a tym samym odbudowuje wewnętrzną zdolność komórek do przywrócenia funkcjonalności receptora witaminy D, odnowy bariery skórnej, aktywizacji genów kontrolujących proces podziału komórek naskórka oraz ich procesu keratynizacji.

INCI Cichorium intybus (Chicory) Root Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Substancje czynne w kosmetykach to składniki, które decydują o skuteczności produktów pielęgnacyjnych. Dzięki nim kosmetyki mogą działać na głębsze warstwy skóry, dostarczając jej niezbędnych składników odżywczych i wspomagając procesy regeneracyjne. W tej kategorii znajdziesz szeroką gamę składników aktywnych, które odpowiadają na różnorodne potrzeby skóry, pomagając w walce z problemami skórnymi oraz wspierając codzienną pielęgnację.

Czym są substancje aktywne?

Substancje czynne w kosmetyce to składniki, które mają bezpośredni wpływ na stan skóry. Są to m.in. witaminy, minerały, ekstrakty roślinne i inne związki chemiczne, które mogą przenikać w głąb skóry, wywołując określone efekty. Charakteryzują się wysoką skutecznością i są niezbędne w nowoczesnej kosmetologii, pozwalając na tworzenie zaawansowanych formuł kosmetycznych.

Substancje czynne w kosmetykach – nasza oferta

W sklepie Zrób Sobie Krem znajdziesz szeroki wybór substancji czynnych, które można dodawać do domowych kosmetyków, aby wzmocnić ich działanie. Zamówisz, m.in.:

  • D-pantenol – znany ze swoich właściwości nawilżających i łagodzących, idealny do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej.
  • Alantoina – działa regenerująco i kojąco, wspomaga gojenie się drobnych uszkodzeń skóry.
  • Arbutyna – pomaga w rozjaśnianiu przebarwień i wyrównywaniu kolorytu skóry.
  • Karagenian – naturalny polisacharyd o właściwościach nawilżających i wygładzających.
  • Koenzym Q10 – silny antyoksydant, który wspomaga regenerację skóry i opóźnia procesy starzenia.
  • Kolagen naturalny – zwiększa elastyczność i jędrność skóry, idealny dla cery dojrzałej.
  • Kompozycja witaminowa All-In-One – kompleks witamin wspierających zdrowie i wygląd skóry.
  • Kwas foliowy – wspomaga regenerację komórek skóry, działa przeciwstarzeniowo.
  • Mentol – zapewnia uczucie chłodzenia, idealny do kosmetyków odświeżających.
  • Retinol 10% – silnie działający składnik przeciwstarzeniowy, wspomaga odnowę komórek skóry.

Składniki aktywne - zastosowanie

Substancje aktywne w kosmetykach DIY to niezastąpione składniki, które pozwalają na tworzenie spersonalizowanych produktów do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Dzięki nim możesz uzyskać pożądane efekty pielęgnacyjne, dostosowane do indywidualnych potrzeb Twojej skóry i włosów.

  • Kosmetyki do twarzy – dodawaj substancje czynne do baz kremowych, serum, toników i maseczek, aby stworzyć produkty, które nawilżają, regenerują i odżywiają skórę twarzy. Na przykład, retinol 10% świetnie sprawdzi się w serum przeciwstarzeniowym, podczas gdy alantoina będzie idealna w kremach łagodzących.
  • Kosmetyki do ciała – wzbogacaj balsamy, masła do ciała i peelingi składnikami aktywnymi, które poprawiają elastyczność skóry, nawilżają ją i regenerują. D-pantenol i kolagen naturalny są doskonałe do produktów nawilżających i ujędrniających, które możesz stosować na całe ciało.
  • Kosmetyki do włosów – twórz odżywki, szampony i maski do włosów, dodając substancje aktywne, które wzmacniają włosy, zapobiegają ich wypadaniu i nadają im blask. Olejki kosmetyczne, takie jak olej arganowy czy jojoba, można dodawać do masek, aby intensywnie nawilżyć i odżywić włosy, podczas gdy mentol doda im świeżości i uczucia chłodzenia.

Stosowanie substancji aktywnych w kosmetykach DIY pozwala na pełną kontrolę nad składem produktów, co jest szczególnie ważne dla osób z wrażliwą skórą lub specyficznymi problemami dermatologicznymi. Dzięki wysokiej jakości składnikom możesz tworzyć kosmetyki, które naprawdę działają i są dostosowane do Twoich potrzeb.

Substancje czynne – sklep zrobsobiekrem.pl

W sklepie Zrób Sobie Krem oferujemy tylko najwyższej jakości składniki aktywne, które zostały starannie wyselekcjonowane, aby zapewnić skuteczność i bezpieczeństwo stosowania. Nasze produkty pochodzą od renomowanych dostawców i są przetestowane pod kątem skuteczności. Dzięki nam możesz tworzyć własne, spersonalizowane kosmetyki, które w pełni odpowiadają potrzebom Twojej skóry. Jeśli potrzebujesz pomocy w wyborze substancji, skontaktuj się z nami, a otrzymasz fachowe wsparcie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium