Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

Darmowa dostawa od 200zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Brakuje 200,00zł do darmowej dostawy.

Koszt dostawy od:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

Różne

Filtruj/Sortuj

W tej kategorii prezentujemy rożne produkty.

Mikronizowany tlenek cynku

Mikronizowany tlenek cynku
Mikronizowany tlenek cynku
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: tlenek10
Mikronizowany tlenek cynku

Mineralny filtr UV-A i UV-B, fotostabilny, mikronizowany (cząsteczki wielkości powyzej 100 nm). Pozwala uzyskać emulsje nie pozostawiające białych śladów (przy zawartości filtra do 15%).  

INCI Zinc Oxide 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Euceryna

Euceryna
Euceryna
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 004C-448CB
Euceryna

Euceryna jest substancją o mocnych właściwościach natłuszczających. Składa się ona z wazeliny (95%), alkoholu cetearylowego i cholesterolu. Euceryna to produkt, który ze względu na swój bezwodny skład i silne właściwości natłuszczające znalazła zastosowanie w przemyśle kosmetycznym, farmaceutycznym - w recepturze aptecznej jako podstawa maści oraz kremów.

INCI Petrolatum, Cholesterol, Cetearyl Alcohol

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Borowina NATURALNA

Borowina NATURALNA
Borowina NATURALNA
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID765
Borowina NATURALNA

Borowina jest naturalnym surowcem kosmetycznym i leczniczym. Preparat o dużym rozdrobnieniu w postaci pasty, dzięki temu aktywność składników jest wyższa. Składniki biologicznie czynne to przede wszystkim: kwasy humusowe wykazujące działanie antyoksydacyjne. Nadaje skórze korzystny lekko kwaśny odczyn, wspomagając naturalny płaszcz wodno-lipidowy skóry. Działa oczyszczająco i długotrwale nawilżająco. Wpływają na przemiany węglowodanów, białek, tłuszczów stymulując odnowę tkanek. 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR adsorbent zapachów
DEO ZR adsorbent zapachów
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: deo zr
DEO ZR adsorbent zapachów

DEO ZR - pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów do zastosowań kosmetycznych. Substancja dezodorująca o wysokiej skuteczności na bazie soli cynkowej kwasu rycynolowego. Polecana do zastosowań w recepturach dezodoryzujących typu emulsyjnego. 

INCI Zinc Ricinoleate

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Różowa sól himalajska

Różowa sól himalajska
Różowa sól himalajska
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 1D42-4106D_20180314111815
Różowa sól himalajska

Różowa sól himalajska jest solą wyjątkową. Ze względu na czystość i zawartość minerałów najlepsze gatunki tej soli nie mają sobie równych. Wychwalana przez specjalistów z zakresu zdrowia i żywienia. Dostarcza organizmowi wiele korzyści zdrowotnych, działa terapeutycznie, w tym obniża ciśnienie, poprawia krążenie i pomaga w detoksykacji organizmu z metali ciężkich. Z powodu zawartości minerałów kryształki soli mienią się odcieniami czerwieni, różu i bieli. Sól ta zawiera wapń, magnez, potas, miedź, żelazo i wiele innych bardzo istotnych dla organizmu minerałów i pierwiastków śladowych.

INCI Sodium Chloride

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Kwas stearynowy

Kwas stearynowy
Kwas stearynowy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS211
Kwas stearynowy

Kwas stearynowy  - stearyna my będziemy go używać do produkcji mydeł ale w przemyśle kosmetycznym jest  stosowany np. w kremach i piankach do golenia, ma też właściwości nawilżające. Ponadto jest głównym składnikiem świec. Produkt pochodzenia roślinnego.

INCI: Stearic Acid

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Sól Epsom

Sól Epsom
Sól Epsom
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: eps500
Sól Epsom

 

Sól Epsom

 

INCI: Magnesium Sulfate

 

Inaczej sól angielska, sól gorzka, siarczan magnezu. Wykazuje silne działanie regenerujące, przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwtrądzikowe, przeciwłupieżowe. Działa relaksująco, kojąco na układ nerwowy. Działanie przeciwbólowe wykazuje szczególnie w bólach stawów, mięśni oraz menstruacyjnych. Przyspiesza procesy gojenia po ukąszeniach owadów. Łagodzi świąd i obrzęki. Wspomaga leczenie zmian trądzikowych regulując wydzielanie sebum.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Sól z morza martwego

Sól z morza martwego
Sól z morza martwego
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: mor500
Sól z morza martwego

Sól z Morza Martwego jest produktem naturalnym o właściwościach pielęgnacyjnych. Zawiera ok. 40 minerałów i pierwiastków śladowych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ciepłe kąpiele powodują otwarcie się porów skóry i stymulują proces wymiany jonowej podczas którego organizm opuszczają produkty przemiany materii a wchłaniane są woda wraz ze znajdującymi się w niej minerałami.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,40 zł (netto: 9,27 zł )

FEOG

FEOG
FEOG
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS208
FEOG

Jeden z najnowszych produktów konserwujących stosowanych w kosmetyce. Odpowiedź na rosnące wymagania klientów co do jakości, skuteczności i bezpieczeństwa stosowania konserwantów. 

Zakres pH  od 0 do 12
Stabilny w temperaturze do 120ºC
Zalecane stężenie 0.5 - 1.0% 
 
INCI: Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Glikol propylenowy

Glikol propylenowy
Glikol propylenowy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: Glikol propylenowy
Glikol propylenowy

Glikol propylenowy – powszechnie używany w kosmetyce i farmacji. Stosowany jest jako podłoże czyli surowiec, który sam nie ma istotnego wpływu, działania dla organizmu ale ze względu na swoje właściwości umożliwia przenikanie substancji czynnej przez warstwy skóry.

INCI: Propylene Glycol

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Masażer głowy 2

Masażer głowy 2
Masażer głowy 2
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: 674F-89013
Masażer głowy 2
Masażer głowy.
 
 
Relaksuje, rozluźnia, usprawnia krwiobieg.
 
Wymiar:
  • szerokość ok 9cm
  • długość ok 19cm

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,99 zł (netto: 7,31 zł )
szt.

Kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy
Kwas cytrynowy
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS210
Kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy, środek spożywczy ale my będziemy go używać do produkcji musujących kul do kąpieli oraz jako środek regulujący pH przy robieniu np. szamponów.

INCI:Citric Acid

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

PEG-400

PEG-400
PEG-400
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: ID663
PEG-400

PEG 400 – higroskopijny glikol polietylenowy, o niskiej masie cząsteczkowej ok. 400 kDa. Są modyfikatorami konsystencji i poprawiają rozsmarowywalność. Używane są jako substytut gliceryny, do produkcji substancji powierzchniowo czynnych i emulgatorów. Surowiec nawilżający, pomocny w rozpuszczaniu i wprowadzaniu do kosmetyków surowców nie rozpuszczających się w wodzie (kwas salicylowy, kwas azelainowy czy niektóre ekstrakty). 

INCI: PEG 8

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Suszone kwiaty lawendy

Suszone kwiaty lawendy
Suszone kwiaty lawendy
Producent: - | Kod produktu: ID41
Suszone kwiaty lawendy

Suszone kwiaty prowansalskiej lawendy o oszałamiającym charakterystycznym zapachu - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych, woreczków zapachowych do szaf.

INCI: Lavandula Angustifolia Flower

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert

DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert
DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: PS207
DHA BA - konserwant akceptowany przez Eco-cert

Mieszanka substancji konserwujących akceptowana przez Eco-cert do stosowania w kosmetykach organicznych. Aktywne składniki mieszaniny: DHA - kwas dehydrooctowy, BA - alkohol benzylowy.  

Zakres pH  poniżej 7
Stabilny w temperaturze do 50ºC
Zalecane stężenie 0.2 - 1.0% 
 
INCI: Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Wersenian dwusodowy EDTA

Wersenian dwusodowy EDTA
Wersenian dwusodowy EDTA
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: edta20
Wersenian dwusodowy EDTA

EDTA - inaczej kwas wersenowy to substancja pochodzenia syntetycznego, w kosmetyce pełni funkcje konserwantu oraz stabilizatora. Posiada właściwości przeciwgrzybicze, antybakteryjne i zmiękczające, zapobiega zmianom zapachu, konsystencji i wyglądu kosmetyków. Poprawia także lepkość kosmetyku. Wspomaga swoim działaniem inne konserwanty.

INCI Disodium EDTA

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Suszone kwiaty kocanki

Suszone kwiaty kocanki
Suszone kwiaty kocanki
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: koc30
Suszone kwiaty kocanki

Suszone kwiaty kocanki  - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych, woreczków zapachowych do szaf.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Suszone kwiaty nagietka

Suszone kwiaty nagietka
Suszone kwiaty nagietka
Producent: - | Kod produktu: ID42
Suszone kwiaty nagietka

Suszone kwiaty nagietka - dodatek do mydeł, soli do kąpieli, kul kąpielowych. Nagietek działa kojąco, przeciwbakteryjnie, regrnerująco, przyśpiesza gojenie uszkodzonej skóry, ma działanie kojące i przeciwświądowe.

 
INCI: Calendula Officinalis Flos

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant w proszku
GSB - ekologiczny konserwant w proszku
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: GSB5
GSB - ekologiczny konserwant w proszku

GSB - ekologiczny konserwant bazujący na dwoch składnikach aktywnych - glukonolaktonie oraz soli sodowej kwasu benzoesowego. Oferowany układ konserwujący posiada akceptację Ecocertu do stosowania w kosmetykach organicznych.

Zakres pH  od 3 do 6
Stabilny w podwyższonej temperaturze (można dodawać do fazy wodnej jeszcze przed zmieszaniem z fazą olejową)
Zalecane stężenie od 0,75 - 2,0%

INCI Gluconolactone (and) Sodium Benzoate

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Wazelina farmaceutyczna

Wazelina farmaceutyczna
Wazelina farmaceutyczna
Producent: zrobsobiekrem.pl | Kod produktu: wazelina
Wazelina farmaceutyczna

Wazelina - substancja pochodzenia chemicznego, mieszanina węglowodorów. Choć wazelina nie jest akceptowalna jako składnik kosmetyków naturalnych to z drugiej strony jest to składnik hipoalergiczny, bezpieczny dla osób podatnych na uczulenia. Nie wchłania się przez skórę dlatego nie wywołuje podrażnień. Stosowana w maściach farmaceutycznych jako nośnik substancji czynnych.

INCI Petrolatum

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium