Frakcja olejowa masła shea

Frakcja olejowa masła shea
Frakcja olejowa masła shea

Olej ten otrzymuje się z masła shea - odziela sie z niego frakcje stałą. Masło otrzymuje się z owoców - orzeszków drzewa masłowego Butyrospermum parkii, rosnącego w Afryce w środowisku naturalnym. Zbierane ręcznie orzeszki charakteryzują się bardzo wysoką zawartością tłuszczu. Drzewo owocuje dopiero po 30 latach, a najobficiej po ok. 50 latach.

INCI Butyrospermum Parkii Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,70 zł (netto: 7,07 zł )

Olej z orzechów laskowych NATURALNY

Olej z orzechów laskowych NATURALNY
Olej z orzechów laskowych NATURALNY

Olej z orzechów laskowych, zimnotłoczony i nierafinowany, jest bogaty w witaminy A i E oraz kwas oleinowy. Używany jako czysty olejek do ciała lub do masażu (szczególnie do aromatycznych masaży), Dobrze i głęboko wnika w skórę, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych oraz przyspiesza regenerację komórek naskórka. Przeznaczony dla skóry z popękanymi naczynkami krwionośnymi, bladej, ziemistej, zmęczonej i wrażliwej. Ma właściwości stabilizujące i ściągające z tego względu także odpowiedni do pielęgnacji skóry tłustej i łojotokowej oraz z popękanymi naczynkami włosowatymi.


INCI Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,50 zł (netto: 6,91 zł )

Olej z nasion Baobabu NATURALNY

Olej z nasion Baobabu NATURALNY
Olej z nasion Baobabu NATURALNY

Olej o przyjemnym orzechowym zapachu, złocistym kolorze przeznaczony szczególnie do pielęgnacji cery suchej i zniszczonej. Znajduje zastosowanie w mleczkach i kremach oraz jako olej do masażu. Jest to jeden z najtrwalszych olei-jest bardzo odporny na jełczenie. Olej zawiera witaminy A, E, D i F.

INCI Adansonia Digitata Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,94 zł (netto: 6,46 zł )

Naturalny olej z owoców leśnych

Naturalny olej z owoców leśnych
Naturalny olej z owoców leśnych

 

Zimnotłoczony, bardzo wartościowy olej z pestek malin, jeżyn, truskawek, jagód, żurawiny, poziomek. Doskonale pielęgnuje skórę dbając o jej jędrność, opóźniając procesy starzenia, wzmacnia barierę naskórkową. Działa silnie antyoksydacyjnie wymiatając wolne wrodniki.

Postać: olej o specyficznym dla pestek owoców zapachu.

Jak stosować?

 

  • jako serum olejowe,

  • w połączeniu z żelem hialuronowym jako silny “nawilżacz”,

  • do olejowania włosów, szczególnie pozbawionych blasku, zniszczonych, nadmiernie wypadających,

  • jako składnik kosmetyków do każdego rodzaju skóry i włosów (kremów, balsamów, serum, odżywek, itd),

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY

Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY
Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY

Olej o bardzo wysokiej zawartości kwasów Ω-3 i Ω-6 i idealnym stosunku pomiędzy nimi 3:1. Pod względem jakości porównywalny z olejem z rokitnika (Sea buckthorn).

INCI Salvia Hispanica Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z męczennicy RAFINOWANY

Olej z męczennicy RAFINOWANY
Olej z męczennicy RAFINOWANY

Olej z Męczennicy jadalnej (Passiflora edulis Sims),  jest dobrym środkiem zmiękczającym i ochronnym, bogatym w wapno i fosfor. Zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy i flawonoglikozydy, które są silnymi neutralizatorami wolnych rodników i antyutleniaczami. Jest źródłem NNKT - Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Posiada silne właściwości łagodzenia podrażnień i działa przeciwzapalnie. 

INCI: Passiflora Edulis (Passion Flower) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY
Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z pestek śliwki NATURALNY

Olej z pestek śliwki NATURALNY
Olej z pestek śliwki NATURALNY

Tłoczony z nasion śliwki domowej. Olej o wspaniałym zapachu, dodaje niepowtarzalnego aromatu naszym surowcom kosmetycznym. Szybko wnika w skórę i dzięki temu nie pozostawia tłustego filmu, jest silnym antyoksydantem. 

INCI Prunus Domestica Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej sojowy ORGANICZNY

Olej sojowy ORGANICZNY
Olej sojowy ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnościami do łojotoku, zanieczyszczonej i wrażliwej. Stosowany jako olejek do kąpieli, olejkach do ciała i w emulsjach. Dobrze wchłaniany przez skórę, chroni przed utratą wilgoci. 

INCI
: Glycine Soja (Soybean) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,90 zł (netto: 6,42 zł )

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY
Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY

Olej o wysokiej jakości, znajdujący zastosowanie w produktach dla dzieci, osób o skórze wrażliwej, zniszczonej, w kosmetykach po opalaniu. Wysoka zawartość kwasu GLA - ponad 13%

INCI Ribes Nigrum Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,60 zł (netto: 6,18 zł )

NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA

NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA
NATURALNY OLEJ Z PESTEK JABŁKA

OLEJ Z PESTEK JABŁKA

 

INCI: Pyrus Malus (Apple) Seed Oil

 

Olej z pestek jabłka charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, fitosteroli, fosfolipidów, tokoferoli i witaminy E. Jest bogatym źródłem siarki, co czyni go skutecznym w redukcji zmian skórnych, łuszczycy i innych problemów dermatologicznych. Jego działanie poprawiadetoksykację skóry i zwiększa produkcję kolagenu. Posiada silne właściwości przeciwutleniające i przeciwbakteryjne.
Olej z pestek jabłek hamuje procesy degeneracyjne i jednocześnie promuje syntezę kolagenu,
co prowadzi do poprawy wyglądu skóry. Zmiękcza, chroni, nawilża i odżywia skórę oraz
cebulki włosowe. Jest więc doskonałym składnikiem kosmetyków nawilżających i
przeciwstarzeniowych. Zatrzymuje wypadanie włosów, wzmacnia je, nadaje im miękkość,
blask i sprawia, że stają się bardziej puszyste. Z tego powodu używany jest w odżywkach i
szamponach do włosów.
Może być dodawany jako składnik aktywny do kremów, olejków, szamponów, odżywek.
Najczęściej stosowany jest w preparatach nawilżających i przeciwstarzeniowych do skóry
twarzy i ciała, w olejkach do masażu, w balsamach do ust, w produktach do pielęgnacji
włosów.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,50 zł (netto: 6,10 zł )

Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY

Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY
Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY

Olej z orzecha włoskiego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy który pomaga w regeneracji, tonizowaniu nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo. Przeznaczony do skóry dojrzałej i wrażliwej. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Juglans regia (Walnut) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 7,37 zł (netto: 5,99 zł )

Olej z pestek winogron zimnotłoczony

Olej z pestek winogron zimnotłoczony
Olej z pestek winogron zimnotłoczony

 

Olej z pestek winogron zimnotłoczony



INCI:
Vitis Vinifera Oil

 


Olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-6, o intensywnym kolorze i charakterystycznym zapachu. Zawartość kwasu linolowego odgrywa istotną rolę w procesach metabolicznych skóry, chroni przed odwodnieniem i przesuszeniem, wzmacnia barierę lipidową naskórka. Nadaje skórze elastyczność, wygładza ją, dodaje blasku. Działa również przeciwzapalnie i zapobiega powstawaniu zaskórników. Stosowany na włosy czyni je bardziej błyszczącymi, dzięki czemu wyglądają zdrowiej. Doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Naturalny olej z pestek dyni

Naturalny olej z pestek dyni
Naturalny olej z pestek dyni

Olej z nasion dyni jest dobrym emolientem. Doskonale zmiękcza skórę. Wyjątkowo bogaty w witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6, oraz potas, selen i cynk. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ponad 70%) czyli witaminę F. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9) i kwas α-linolenowy (typu omega-3). Szczególnie polecany w formulacjach kosmetyków dla dzieci. Olej z nasion arbuza nie jest komedogenny (nie zatyka porów) i nie hamuje wydzielania toksyn przez skórę. Bogata kompozycja niezbędnych kwasów tłuszczowych zawartych w tym oleju pomaga przywrócić i utrzymać odpowiednią elastyczność skóry.

INCI: Citrullus vulgaris (Watermelon) Seed Oil 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY

Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY
Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY

Olej stosowany w pielęgnacji skóry i włosów. Wspomaga leczenie egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu i stanów zapalnych. Stosowany także w przy kruchych paznokciach. Jest olejem nieschnącym. Olej działa antybakteryjnie, łagodzi swędzenie. Zalecany do skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń.

INCI Azadirachta Indica (Neem Oil)

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY
Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Może być stosowany jako czysty olejek do ciała lub jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej, a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. 

INCI: Carthamus Tinctorius

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 6,90 zł (netto: 5,61 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium