Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY
Olej z Czarnuszki siewnej SUROWY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne: nigellon i tymochinon odpowiedzialne za silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwzapalne tego surowca. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY

Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY
Olej z pestek bzu czarnego NATURALNY

Olej z nasion bzu czarnego stosowany jest z powodzeniem zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej (w kremach przeciwzmarszczkowych) jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Olej z bzu czarnego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy pomaga w regeneracji, tonizowaniu, nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo.

INCI Sambucus Nigra Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )
szt.

Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY

Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY
Olej arganowy organiczny DEODORYZOWANY

Olej arganowy tłoczony na zimno z nasion, następnie poddawany oczyszczaniu w celu pozbycia się charakterystycznego dla tego oleju zapachu.

INCI Argania Spinosa Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej Moringa NATURALNY

Olej Moringa NATURALNY
Olej Moringa NATURALNY

Olej z nasion "drzewa cudu" wysokoceniony w kosmetyce ze względu na swoje unikalne właściwości. Jest to bardzo lekki olej, doskonale rozprowadzający się na skórze, idealnie nadający się do masażu. Olej Moringa można stosować między innymi w produktach antyaging, kosmetykach do włosów, do produkcji mydeł oraz w olejkach aromaterapeutycznych.

INCI Moringa Oleifera Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej abisyński NATURALNY

Olej abisyński NATURALNY
Olej abisyński NATURALNY

Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego. Ten kwas tłuszczowy stanowi ponad 50% całkowitej ilości kwasów tłuszczowych wchodzący w skład oleju abisyńskiego i to właśnie kwas erukowy decyduje o dobroczynnych właściwościach tego oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Olej ten wykazuje wysoką stabilność oksydacyjną i nie jest wrażliwy na podgrzewanie. 

INCI Crambe Abyssinica Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z pachnotki ORGANICZNY

Olej z pachnotki ORGANICZNY
Olej z pachnotki ORGANICZNY

Olej z pachnotki działa łagodząco na podrażnioną i swędzącą skórę. Nawilża skórę, podnosi jej elastyczność i regeneruje ją. Zwiększa zdolności obronne skóry. Ułatwia przebieg egzemy atopowej. Badania wykazały, że olej z pachnotki działa hamująco na rozwój Propionibacterium acnes - bakterii wywołującej trądzik młodzieńczy. 

INCI: Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z owoców róży RAFINOWANY

Olej z owoców róży RAFINOWANY
Olej z owoców róży RAFINOWANY

Olej z owoców róży znajduje zastosowanie w produktach do pielegnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i uszkodzonej (także przez opalanie) - wspomaga proces łuszczenia się skóry, hamuje proces starzenia.

INCI Rosa Canina (Fruit) Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z nasion malin NATURALNY

Olej z nasion malin NATURALNY
Olej z nasion malin NATURALNY

Olej z pestek malin jest unikalny ze względu na wysoką zawartość witaminy E (w postaci α i γ-tokoferolu). Zawarte karetonoidy (witamina A) nadają mu właściwości pielęgnacyjnych.  Kwasy tłuszczowe omega-3 (ALA) i omega-6 (LA) pozwalają zmniejszyć skutki stresu oksydacyjnego w skórze. Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększa elastyczność i jędrność skóry oraz redukuje zmarszczki. Posiada unikalne właściwości przeciwzapalne. Potwierdzono właściwości absorbowania promieniowania UV (na poziomie SPF 28 - 50 – tak jak czysty tlenek tytanu).

 INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z rokitnika NATURALNY

Olej z rokitnika NATURALNY
Olej z rokitnika NATURALNY

Ciemno pomarańczowy olej z rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z pomarańczowych owoców i filtracji. Jest olejem tłustym wykorzystywanym w gojeniu oparzeń, odmrożeń i stanów zapalnych. Ma właściwości regenerujące, przeciwstarzeniowe, ochronne. Uśmierza ból. Jest cenionym naturalnym surowcem kosmetycznym znajdującym zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej oraz włosów. Olej wspomaga gojenie się  blizn pourazowych potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry.

 
INCI Hippophaë rhamnoides fruit oil (Seabuckthorn Oil)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z aronii NATURALNY

Olej z aronii  NATURALNY
Olej z aronii NATURALNY

Olej z aronii stosowany jako przeciwutleniacz, jest przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, stosowany jako dodatek do olejów do masażu, wygładza skórę, odświeża. W produktach kosmetycznych stosowany jest jako emolient, środek nawilżający, kondycjonujący, zmniejszający przeznaskórkową utratę wody (TEWL) poprzez wzmacnianie bariery lipidowej skóry. 

INCI Aronia melanocarpa Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,80 zł (netto: 7,97 zł )
szt.

Olej bakuchi

Olej bakuchi
Olej bakuchi

Olej bakuchi

INCI: PSORALEA CORYLIFOLIA SEED OIL

Olej Bakuchi jest tłoczony na zimno z nasion rośliny Psoralea corylifolia, stosowanej od bardzo dawna w medycynie chińskiej i indyjskiej. To bardzo wysokiej jakości olej, idealny dla cer problematycznych, dotkniętych trądzikiem, bielactwem, nierównym kolorytem, łuszczycą, przebarwieniami, wspaniale sprawdza się także przy skórze z oznakami starzenia i zmęczenia. Regeneruje i wzmacnia skórę, łagodzi stany zapalne. Zawiera w sobie bakuchiol- roślinny retinoid, który nie działa fotouczulająco, mogą stosować go kobiety w ciąży i karmiące piersią.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej laurowy

Olej laurowy
Olej laurowy

Olej laurowy

INCI: Laurel Oil

Olej laurowy wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i antygrzybiczne . Jest bardzo pomocny w walce z takimi problemami skóry, jak trądzik, łuszczyca, czy egzema. Polecany jest również do włosów ze skłonnością do nadmiernego wypadania, słabych, przetłuszczających się, jak i w przypadku zanieczyszczonej skóry głowy, czy łupieżu. Przyspiesza gojenie ran, podrażnień i stanów zapalnych skóry. Olej laurowy sprawdza się przy pielęgnacji słabych, kruchych i rozdwajających się paznokci. Stosowany systematycznie wzmacnia płytę paznokcia, poprawia jej wygląd i ogólną kondycję. Przynosi ulgę w schorzeniach reumatycznych, gdyż wykazuje także działanie rozgrzewające.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej jojoba złoty NATURALNY

Olej jojoba złoty NATURALNY
Olej jojoba złoty NATURALNY

Złoty Olej Jojoba - tłoczony na zimno, nierafinowany. Płynny wosk, zawiera alkohole i kwasy tłuszczowe, nie zawiera gliceryny. Działa natłuszczająco, zmiękczająco, łagodząco, przeciwzapalnie i odżywczo. Nie pozostawia tłustej warstwy na powierzchni skóry. Stosowany jest jako olej bazowy jak i składnik aktywny, wykazuje duże powinowactwo do skóry, jest szybko absorbowany.

INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Skwalan z oliwy z oliwek

Skwalan z oliwy z oliwek
Skwalan z oliwy z oliwek

Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan - wyjątkowy olej jest składnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tłuszczowej naszej skóry. Zalecany do pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Olej jest bardzo lekki, po aplikacji szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości tylko nawilżenia i wygładzenia. Uzupełnia braki w warstwie lipidowej naskórka. 

INCI Squalane

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z ogórecznika lekarskiego NATURALNY

Olej z ogórecznika lekarskiego NATURALNY
Olej z ogórecznika lekarskiego NATURALNY

Polecany jest skórze bardzo suchej, popękanej, wrażliwej i łuszczącej się. Polecany do skóry dojrzałej, zniszczonej opalaniem. Działa regenerująco i odmładzająco, poprawia elastyczność skóry, ujędrnia. Olej ten reguluje wilgotność skóry, regeneruje ją, łagodzi swędzenie. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność.

INCI: Borago Officinalis Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

Olej z nasion bawełny RAFINOWANY
Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

O znakomitej przydatności oleju z nasion bawełny jako surowca kosmetycznego decyduje jego skład - wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie kwasu olejowego i linolowego. Dzięki podwójnym wiązaniom w budowie wyżej wymienionych kwasów, mają zdolność eliminowania wolnych rodników. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Gossypium (Cotton) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,90 zł (netto: 7,24 zł )

Olej z orzecha włoskiego NATURALNY

Olej z orzecha włoskiego NATURALNY
Olej z orzecha włoskiego NATURALNY

Olej z orzecha włoskiego zimnotłoczony i nierafinowany, bogaty jest w NNKT. Kwas linolowy który pomaga w regeneracji, tonizowaniu nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo. Przeznaczony do skóry dojrzałej i wrażliwej. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Juglans regia (Walnut) Seed Oil

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 8,80 zł (netto: 7,15 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium