Oferowane przez nas oleje podzieliliśmy na trzy grupy:Oleje zimnotloczone

 
 # oleje naturalne - oleje otrzymane w wyniku tłoczenia na zimno, bez dodatkowych etapów oczyszczania poza filtracją przez filtry papierowe pod niskim ciśnieniem. Filtracja pozwala na usunięcie fragmentów nasion i innych mechanicznych zanieczyszczeń. Rośliny najczęściej pochodzą z plantacji gdzie nie stosuje się herbicydów ale ze względu na używanie nawozów mineralnych nie są one kwalifikowane jako  organiczne, w innych przypadkach są to oleje z roślin zebranych w naturalnych siedliskach. 


 # oleje rafinowane - oleje także otrzymane w wyniku tłoczenia na zimno lecz dodatkowo zostały one później dokładnie oczyszczone - np. poprzez filtrację na ziemii okrzemkowej czy destylację pod zmniejszonym ciśnieniem. Oleje te są mniej wrażliwe na podgrzewanie, mają też dłuższą trwałość w porównaniu z produktem naturalnym. Dodatkową cechą jest pozbycie się charakterystycznego koloru i zapachu - czasami jest to wada a czasami zaleta :-). Oleje i masła rafinowane polecamy do stosowania w produkcji mydeł - ze względu na odporność na wysoką temperaturę. Oleje rafinowane przeznaczone są także dla osób ze skłonnościami do alergii.


 # oleje organiczne - otrzymane tak jak oleje naturalne lecz producent rośliny oraz firma tłocząca oleje posiadają odpowiedni certyfikat świadczący o tym, że rośliny nie miały styczności z pestycydami, herbicydami, nawozami a oleje nie ulegały żadnym reakcjom chemicznym - produkt taki w pełni zasługuje na miano ekologicznego.

 

W przypadku mniej trwałych olei naturalnych polecamy dodać ok. 2% witaminy E, która jest naturalnym konserwantem fazy olejowej.

Oleje są dostępne w butelkach farmaceutycznych, które dla wygody odmierzania są zaopatrzone w kroplomierze. Dostępne opakowania 30, 60 i 115 ml. W przypadku droższych olei możliwy jest także zakup 15 ml próbki.

Olej z opuncji figowej

Olej z opuncji figowej
Olej z opuncji figowej

 

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil 

 

Nierafinowany olej z opuncji figowej, nazywany naturalnym botoksem to jeden z najbardziej ekskluzywnych olei na świecie. Jest bardzo ceniony za wyjątkowe działanie przeciwstarzeniowe- w swoim składzie zawiera m.in. dużą dawkę witaminy E, jak i 13 pierwiastków, których nie znajdziemy nigdzie indziej. To cały „pakiet” aminokwasów, antyoksydantów i kwasów tłuszczowych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry.

 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 32,90 zł (netto: 26,75 zł )

Olej z zielonej kawy NATURALNY

Olej z zielonej kawy NATURALNY
Olej z zielonej kawy NATURALNY

Olej z zielonych ziaren kawy ceniony jest w kosmetyce ze względu na jego doskonałe właściwości nawilżające skórę (ponad 6 razy lepiej niż olej jojoba czy olej ze słodkich migdałów), zmiękczające  i wygładzające. Olej zapobiega fotostarzeniu się skóry, jest pomocny w kojeniu skóry po oparzeniach słonecznych.

INCI Coffea Arabica Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 19,90 zł (netto: 16,18 zł )

Olej Buriti NATURALNY

Olej Buriti NATURALNY
Olej Buriti NATURALNY

Zimnotłoczony olej Buriti wytworzony poprzez tłoczenie pulpy owoców amazońskiej palmy Mauritia Flexuosa. Ten biozgodny olej chroni skórę przed podrażnieniami spowodowanymi działaniem promieniowania UV, reguluje wydzielanie sebum, ze względu na antyoksydacyjne właściwości opóźnia efekty starzenia się skóry. Olej polecany jest do cery dojrzałej, cery narażonej na działanie czynników stresujących, skóry zniszczonej, suchej, z atopowym zapaleniem skóry AZS.

INCI Mauritia Flexuosa (Buriti) Fruit Oil 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 17,90 zł (netto: 14,55 zł )

Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu NATURALNY
Olej z pestek granatu NATURALNY

Olej z pestek granatu o działaniu silnie przeciwutleniającym i wspomagającym odnawianie komórkowe, odżywia i rewitalizuje skórę. Pomocny w walce z trądzikiem różowatym. Zwalcza wolne rodniki, które powodują starzenie się skóry. 

INCI: Punica Granatum Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 13,90 zł (netto: 11,30 zł )

Olej z rokitnika NATURALNY

Olej z rokitnika NATURALNY
Olej z rokitnika NATURALNY

Ciemno pomarańczowy olej z rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z pomarańczowych owoców i filtracji. Jest olejem tłustym wykorzystywanym w gojeniu oparzeń, odmrożeń i stanów zapalnych. Ma właściwości regenerujące, przeciwstarzeniowe, ochronne. Uśmierza ból. Jest cenionym naturalnym surowcem kosmetycznym znajdującym zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, popękanej, dojrzałej, podrażnionej oraz włosów. Olej wspomaga gojenie się  blizn pourazowych potrądzikowych, rozstępów, egzem, stanów zapalnych i alergicznych skóry.

 
INCI Hippophaë rhamnoides fruit oil (Seabuckthorn Oil)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 12,90 zł (netto: 10,49 zł )

Olej Tamanu NATURALNY

Olej Tamanu NATURALNY
Olej Tamanu NATURALNY

Olej Tamanu (Kamani, olej z gumiaka) wywiera działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwreumatyczne, pobudzające regenerację tkanek. W literaturze opisano przypadki wyleczenia gangreny, łuszczycy, przewlekłych trądzików, owrzodzeń, trudno gojących się oparzeń, wyprysków, dermatoz - za pomocą tego oleju. 

INCI: Calophyllum Inophyllum  

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,99 zł (netto: 9,75 zł )

Olej makadamia ORGANICZNY

Olej makadamia ORGANICZNY
Olej makadamia ORGANICZNY

Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )

Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z nasion brokuła NATURALNY
Olej z nasion brokuła NATURALNY

Olej z pestek brokuła jest unikalny ze względu na profil kwasów tłuszczowych. Łatwo się wchłania i pozostawia na skórze/włosach film. Olej zalecany jest w produktach do pielęgnacji włosów i kosmetykach przeznaczonych cery suchej, normalnej.
Opakowania 15 ml

INCI: Brassica oleraceae italica (Broccoli) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 11,90 zł (netto: 9,67 zł )
szt.

Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY

Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY
Olej makadamia ORGANICZNY DEODORYZOWANY

Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej z wiesiołka ORGANICZNY
Olej z wiesiołka ORGANICZNY

Olej stosowany zarówno przy skórze suchej, łuszczącej się, atopowej, wrażliwej, dojrzałej jak i tłustej ze skłonnością do zanieczyszczeń. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność, a zaaplikowany bezpośrednio w skórę, odmładza ją. Ma również kolosalne znaczenie w pielęgnacji różnego rodzaju dolegliwości skórnych.

INCI: Oenothera Biennis Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY
Olej z żurawiny wielkoowocowej NATURALNY

Olej żurawinowy jest jednym z najbardziej nienasyconych olei, ponadto wykazuje on bardzo silne właściwości nawilżające. Połączenie takich właściwości z dużą stabilnością oksydacyjną czyni ten olej niezwykle wyjątkowym. Olej żurawinowy jako jedyny posiada naturalny stosunek kwasów omega-6 do omega-3 wynoszący 1:1. Taki stosunek jest niezwykle istotny w przypadku absorpcji i wykorzystania niezbędnych kwasów przez skórę. 

INCI: Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z amarantusa

Olej z amarantusa
Olej z amarantusa

 

Olej z amarantusa

 

INCI: Amaranthus cruentus seed oil

Olej z amarantusa powstaje w procesie tłoczenia w niskiej temperaturze, nie przekraczającej 40
oC. Temperatura kontrolowana jest podczas całego procesu tłoczenia. .Jest to w pełni wegański odpowiednik oleju z wątroby rekina, cennego z uwagi na zawartość skwalenu. Biorąc pod uwagę, że rocznie miliony rekinów giną w celach przemysłowych ten produkt ma nie tylko wyjątkowy wymiar kosmetyczny, ale i etyczny.

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z amarantusa o zapachu różanym

Olej z amarantusa o zapachu różanym
Olej z amarantusa o zapachu różanym

 

Olej z amarantusa o zapachu różanym

 

INCI: Amaranthus cruentus seed oil, Aniba Rosaeondora(Resewood) Oil

Olej z amarantusa powstaje w procesie tłoczenia w niskiej temperaturze, nie przekraczającej 40oC. Temperatura kontrolowana jest podczas całego procesu tłoczenia. .Jest to w pełni wegański odpowiednik oleju z wątroby rekina, cennego z uwagi na zawartość skwalenu. Biorąc pod uwagę, że rocznie miliony rekinów giną w celach przemysłowych ten produkt ma nie tylko wyjątkowy wymiar kosmetyczny, ale i etyczny. Dodatek naturalnego aromatu różanego który zmienia i znacznie wzbogaca jego właściwości zapachowe .

 

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej Jojoba RAFINOWANY

Olej Jojoba RAFINOWANY
Olej Jojoba RAFINOWANY

Olej Jojoba - tłoczony na zimno, rafinowany, bezzapachowy produkt.

INCI: Simmondsia Chinensis 

 

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 10,90 zł (netto: 8,86 zł )

Olej z nasion truskawki NATURALNY

Olej z nasion truskawki NATURALNY
Olej z nasion truskawki NATURALNY

Olej z nasion truskawki jest znaczącym źródłem anty-oksydantów i gamma-tokoferolu, jest cennym źródłem podstawowych nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, alfa-linolenowego i kwasu oleinowego. Olej z pestek truskawki stosowany jest w pielęgnacji skóry suchej uszkodzonej i dojrzałej. Także polecany w preparatach Anti-Aging. Jest łatwo wchłaniany przez skórę, działa nawilżająco, ochronnie i odżywczo i lekko ściągająco.

INCI: Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,97 zł (netto: 8,11 zł )

Olej z pachnotki ORGANICZNY

Olej z pachnotki ORGANICZNY
Olej z pachnotki ORGANICZNY

Olej z pachnotki działa łagodząco na podrażnioną i swędzącą skórę. Nawilża skórę, podnosi jej elastyczność i regeneruje ją. Zwiększa zdolności obronne skóry. Ułatwia przebieg egzemy atopowej. Badania wykazały, że olej z pachnotki działa hamująco na rozwój Propionibacterium acnes - bakterii wywołującej trądzik młodzieńczy. 

INCI: Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY
Olej z Czarnuszki siewnej NATURALNY

O znakomitej przydatności oleju z czarnuszki decyduje jej bogaty skład: NNKT, fitosterole, naturalne tokoferole i olejki eteryczne. Zalecany do skóry alergicznej, z egzemą, trądzikowej nękanej przez zapalenia skórne, grzybice. 

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )

Olej abisyński NATURALNY

Olej abisyński NATURALNY
Olej abisyński NATURALNY

Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego. Ten kwas tłuszczowy stanowi ponad 50% całkowitej ilości kwasów tłuszczowych wchodzący w skład oleju abisyńskiego i to właśnie kwas erukowy decyduje o dobroczynnych właściwościach tego oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Olej ten wykazuje wysoką stabilność oksydacyjną i nie jest wrażliwy na podgrzewanie. 

INCI Crambe Abyssinica Seed Oil

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: w następny dzień roboczy

Cena: 9,90 zł (netto: 8,05 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium