Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Wodorowęglan sodu

Dostępność:
średnia ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 1,99 zł
Cena netto: 1,62 zł
szt.

INCI Sodium Bicarbonate 

Płaska łyżeczka 1ml waży 1,2 g 

Wodorowęglan sodu bezwodny, spożywczy. Roztwory wodorowęglanu sodu działają na skórę łagodnie przeciwzapalnie. Korzystnie działają na zmiany trądzikowe. W naszych recepturach jest używany przede wszystkim do kul kąpielowych dla dzieci, kul kąpielowych SPA oraz jako związek regulujący pH.

W temperaturze pokojowej jest to biała substancja krystaliczna. Rozkłada się w temperaturze powyżej 60 °C z wydzieleniem dużych ilości dwutlenku węgla (zdolność pianotwórcza i spulchniająca). Rozpuszcza się w wodzie: w temp. 20 °C 9,6g/100cm³.

Przykładowe receptury:

Kwaśny węglan sodowy jest głównym składnikiem proszków do pieczenia. Jednakże nie polecamy do stosowania w kosmetykach spożywczego proszku do pieczenia gdyż produkty te zawierają wiele innych związków - regulatory kwasowości oraz substancje przeciwzbrylające.

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl