Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

P-4C

Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 6,59 zł
Cena netto: 5,36 zł
szt.

INCI Polyglyceryl-4-Caprate

HLB 14

Wygląd
Żółty płyn o konsystencji miodu.
Ciężar właściwy 1.17 g / ml 

Rozpuszczalność
Rozpuszczalny w wodzie i etanolu. Nierozpuszczalny w tłuszczach.
Stężenie w kosmetykach

Zalecane dozowanie do 35%.

Od 2 do 5 % w wodach micelarnych w zależności od przeznaczenia (5% do trudno zmywalnego wodoodpornego makijażu).

Właściwości
-P-4C  jest surfaktantem nie zawierającym PEG.
-P-4C  posiada doskonałe właściwości solubilizujące.
-Nie jest drażniący wobec skóry.
-P-4C  jest produktem na bazie poliglicerolu. Nie zawiera azotu, dzięki czemu nie powoduje formowania się nitrozoamin.

Aplikacja
P-4C jest używany jako natłuszczający, nie zawierający PEG, środek do stosowania w:

· Preparatach do mycia ciała
· Mydłach w płynie
· Olejkach do kąpieli

P-4C jest stosowany jako emulgator samo-emulgujących formulacji olejowych, takich jak olejowe koncentraty do kąpieli, które samoistnie emulgują się po dodaniu do wody.

Przykładowe receptury


Przechowywanie
W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Opinie o produkcie (1)

magda01.10@wp.pl
09-01-2012 01:17:21

Woda micelarna z jego zawartością jest idealna. Łagodna,a przy tym bardzo dobrze zmywa makijaż.Pierwsza ,która naprawdę mnie nie uczula:)Polecam!

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl