|
Olejek jałowcowy z jagód NATURALNY
Jałowiec pospolity Juniperus communis jest zimozielonym, iglastym krzewem dorastającym do ok 3 metrów. Cała roślina ma żywiczo – balsamiczny bardzo przyjemny zapach. Olejek eteryczny może być otrzymywany z igieł bądź owoców - jagód. Jagody zbierane są ręcznie, następnie są suszone i dopiero w takiej postaci poddawane destylacji z parą wodną w celu uzyskania oferowanego przez nas sklep olejku eterycznego. Występowanie: Popularny w całej Europie, Azji Środkowej i Ameryce Północnej. Oferowany w naszym sklepie olejek pochodzi z Chorwacji. Działanie i zastosowanie: Olejek eteryczny działa przeciwobrzękowo, bakteriobójczo i bakteriostatycznie, przeciwzapalnie, pobudza krążenie, reguluje gospodarkę płynami. Surowiec wykazuje działanie przeciwtrądzikowe - zawiera składniki antybiotyczne o działaniu przeciwbakteryjnym (fitoncydy). Olejek znajduje także zastosowanie w kosmetykach o działaniu antycellulitowym, przeciwtrądzikowym, przeciwrozstępowym, regulujących działanie gruczołów łojowych. Opinie o produkcie (0) |
|

