Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY

Dostępność:
brak towaru
Cena: 6,80 zł
Cena netto: 5,53 zł
szt.

INCI Azadirachta Indica (Neem Oil)

Olej ten otrzymuje się poprzez wyciskanie na zimno nasion drzewa miodli indyjskiej Azadirachta Indica. Oferowany przez nas olej pochodzi z Indii. Produkt posiada  Certyfikat organizacji Soil Association.

Koncentracja w kosmetyku

Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę, w tym celu należy 3-4 krople oleju wmasować opuszkami palców w oczyszczoną skórę twarzy. Masować skórę przez około 30 sekund aż do pełnego wchłonięcia.  

Postać

Olej o zabarwieniu ciemno żółtym do brązowego i intensywnym charakterystycznym zapachu. W temperaturze poniżej 23oC zastyga.

Skład

Spośród kwasów tłuszczowych zawartych w oleju mozna znaleźć ok. 48% kwasu olejowego, ok.19% kwasu palmitynowego, ok. 17% linolowego,  ok. 15 % stearynowego, ok. 1% kwasu mirystynowego. 

Zastosowanie

Neem (Miodla indyjska), w sanskryptach ajurwedyjskich jest nazywane sarva nivarini, czyli „lekarstwo na wszystkie choroby”. Jej zastosowanie w kosmetyce oparte jest na właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych i regenerujących. Olej Neem jest stosowany w mydłach, szamponach, pastach do zębów i płynach do płukania jamy ustnej. Preparaty zawierające olej stosowane są w pielęgnacji skóry i włosów. Wspomaga leczenie egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu i stanów zapalnych. Stosowany także w przy kruchych paznokciach. Jest olejem nieschnącym. Olej działa antybakteryjnie, łagodzi swędzenie. Zalecany do skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń.

Olejowe kąpiele włosów (olej z miodli indyjskiej wcierać w skórę i we włosy, potem zmyć łagodnym szamponem): Zalecany do leczenia chorób włosów i skóry owłosionej (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych) 

Przechowywanie

Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl