Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Olej palmowy z miąższu RAFINOWANY

Dostępność:
duża ilość
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 4,89 zł
Cena netto: 3,98 zł
szt.

INCI Elaeis Guineensis (Palm) Oil

Olejowiec gwinejski, palma olejowa (Elaeis guineensis), występuje dziko w zachodniej Afryce, obecnie szeroko uprawiany w Azji i Ameryce Południowej.Jedna z najważniejszych roślin olejodajnych z nasion i miąższu otrzymuje się olej palmowy stosowany w przemyśle kosmetycznym. Olej oferowany przez nasz sklep pochodzi z Kolumbii.

Produkt posiada  Certyfikat organizacji Soil Association

Koncentracja w kosmetyku
Do 100%
Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę.


Postać
Olej o temperaturze pokojowej ma wygląd miękkiego masła biało-beżowym kolorze, o neutralnym zapachu. Otrzymany przez tłoczenie na zimno miąższu. 

Skład oleju 
- kwas laurynowy, 
- kwas mirystynowy, 
- kwas oleinowy, 
- kwas palmitynowy
- kwas stearynowy, 
- kwas linolowy.

Zastosowanie
Używany jako czysty olej do ciała lub do masażu, jako dodatek do kosmetyków przy bardzo suchej, dojrzalej, pękającej skórze. Olej złotej palmy był stosowany w przeszłości do leczenia chorób skóry, ran, nowotworów i reumatyzmu. Olej działa przeciwzapalnie, odżywczo, przeciwobrzękowo, łagodząco, oczyszczająco, przyśpiesza regenerację tkanek. Wywiera doskonały wpływ nawilżający, natłuszczający, uelastyczniający i wygładzający skórę. Zawiera naturalne antyoksydanty i wymiatacze wolnych rodników.  Dodawany jest do kosmetyków wysokiej jakości.

Do produkcji mydeł metodą na gorąco i transparentnych. Mydła można zrobić używając tylko tego oleju ale wtedy jest kruche i ma rzadką pianę. Uszlachetnić można takie mydło przez dodanie oleju z nasion palmy olejowej lub oleju kokosowego.

Liczba zmydlania 141 mg NaOH / g oleju 

Przechowywanie
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.


Przykładowe receptury: 

Mydła transparentne - glicerynowe

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl