Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Macerat aloesowy

Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka:
w następny dzień roboczy
Cena: 4,40 zł
Cena netto: 3,58 zł
szt.

Aloes już od wieków był wykorzystywany w tradycyjnej medycynie ludowej. W kosmetyce produkty z aloesu (hydrolaty, soki oraz olejowe maceraty) są cenione głównie ze względu na działanie przeciwutleniające, regenerujące i nawilżające. Oferowany macerat bazuje na hipoalergicznej bazie parafinowej. 

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Extract, Paraffinum Liquidum

Postać:

Klarowny olejowy macerat o żółtym zabarwieniu, tężeje w temperaturze poniżej 15°C. Przed użyciem należy go delikatnie ogrzać (w letniej wodzie).

Skład:

Macerat aloesowy zawiera w swoim składzie do 70% olejowej frakcji aloesowej oraz przynajmniej 30% oleju parafinowego. Choć olej parafinowy nie jest akceptowalny jako składnik kosmetyków naturalnych to z drugiej strony jest to składnik hipoalergiczny, bezpieczny dla osób podatnych na uczulenia.
Macerat aloesowy posiada właściwości przeciwutleniające dzięki zawartości m.in. substancji fenolowych - redukują one skutki oksydatywnych procesów zachodzących w komórkach skóry. Substancje te działają także przeciwzapalnie - łagodzą skutki zapaleń. Za właściwości przeciwzapalne w głównej mierze odpowiedzialne są chromeny i sterole hamujące syntezę prostaglandyn oraz redukujące migrację glikoprotein. 
Zawarte w maceracie aloesowym sterole pomagają w regeneracji tkanki łącznej - przyspieszają gojenie ran. Sterole zwiększają syntezę kolagenu dzięki czemu korzystnie wpływają na dojrzałą, zmęczoną skórę. 
 
Zastosowanie:
W kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, podrażnionej, alergicznej, w produktach antyaging, po kapielach słonecznych i wizytach w solarium. 
Zalecane zastosowanie - od 2 do 10% ze względu na dużą zawartośc olejowej frakcji aloesowej
 
Przechowywanie:
Macerat aloesowy należy przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Macerat tężeje w temperaturze poniżej 15°C. Przed użyciem należy go delikatnie ogrzać (w letniej wodzie).

Opinie o produkcie (0)

Kosmetyki mineralne

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl