|
Hydrolat aloesowy
INCI Aloe Barbadensis Leaf Water
Klarowny płyn o lekko zielonkawej barwie, pH 5.5 - 6.5.
Możliwy naturalny osad.
Bardzo delikatny, słabo wyczuwalny zapach.
Destylat aloesowy otrzymywany jest z liści aloesu (Aloe Barbadensis). Hydrolat aloesowy ma właściwości nawilżające, regenerujące, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Hydrolat znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji skóry podrażnionej (np. po depilacji czy po goleniu). Dzięki delikatnemu, neutralnemu zapachowi może być stosowany przez osoby o wrażliwym powonieniu. Ze względu na działanie antybakteryjne może być stosowany w tonikach, płukankach i szamponach przeciwłupieżowych.
Hydrolat aloesowy polecany jest szczególnie do pielęgnacji cery suchej, podrażnionej. Działa tonizująco. Przywraca naturalne pH skóry.
Przykładowe receptury:
Aloesowy płyn po goleniu Surowiec jest oferowany wraz z minimalną ilością konserwantów -Methylchloroisothiazolinone ok. 0,001% oraz Methylisothiazolinone ok. 0,0003%
Opinie o produkcie (1) |
|


Ola
Bardzo dobrze odświeża i tonizuje, łagodzi zaczerwienienia, polecam przy naczynkach, po całym dniu na mrozie jest wybawieniem.