|
Ekstrakt z miłorzębu japońskiego
Standaryzowany ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego Ginkgo Biloba L. o gwarantowanej zawartości flawonoidów na poziomie 24% i 6% terpenowych laktonów. Ekstrakt działa pobudzająco i wzmacniająco na układ krążenia, polepsza ukrwienie, wzmacnia system naczyń krwionośnych, jest bardzo silnym antyoksydantem. W kosmetyce jest stosowany głównie ze względu na wzmacnianie tkanki łącznej skóry - hamuje proces starzenia się skóry. Poza produktami anty-aging jest on powszechnie stosowany w kosmetykach antycellulitowych, ujędrniających, rozjaśniających cienie pod oczami, do pielęgnacji cery naczynkowej. INCI Ginkgo Biloba Leaf Extract Ekstrakt w postaci jasnobrązowego proszku łatwo rozpuszczalnego w wodzie i alkoholu etylowym. Po rozpuszczeniu w samej ciepłej wodzie powstaje zawiesina (mleczko). Gęstość nasypowa około 0.5 g / ml (płaska łyżeczka 5.0 ml wazy około 2.5 g) Zalecane zastosowanie w kosmetykach (w produktach typu kremy, toniki, żele, szampony i odżywki do włosów) do 5%. Ekstrakt z miłorzębu japońskiego zawiera wiele cennych oraz unikatowych związków czynnych wsród których należy wymienić polifenole - terpenoidy (ginkgolidy, bilobalidy), flawonoidy i ich glikozydy. Badania ekstraktu lub jego frakcji potwierdzają następujące właściwości powyższych substancji:
W przypadku pielęgnacji skóry z problemami naczynkowymi polecane jest równoczesne stosowanie trzech ekstraktów - z zielonej herbaty, z miłorzębu oraz z soi. Przechowywanie Opinie o produkcie (0) |
|

