Promocje

Dinozaury 31,90 zł 39,90 zł

Koliber 31,90 zł 39,90 zł

Koło i prostokąt 31,90 zł 39,90 zł

Koń 31,90 zł 39,90 zł

Krokodylek i żółwik 31,90 zł 39,90 zł

Kura 31,90 zł 39,90 zł

Kwiaty 31,90 zł 39,90 zł

Lotos 31,90 zł 39,90 zł

Zaloguj się

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

 

Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.

ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury

Oferowane przez nas oleje podzieliliśmy na trzy grupy:Oleje zimnotloczone

 
 # oleje naturalne - oleje otrzymane w wyniku tłoczenia na zimno, bez dodatkowych etapów oczyszczania poza filtracją przez filtry papierowe pod niskim ciśnieniem. Filtracja pozwala na usunięcie fragmentów nasion i innych mechanicznych zanieczyszczeń. Rośliny najczęściej pochodzą z plantacji gdzie nie stosuje się herbicydów ale ze względu na używanie nawozów mineralnych nie są one kwalifikowane jako  organiczne, w innych przypadkach są to oleje z roślin zebranych w naturalnych siedliskach. 


 # oleje rafinowane - oleje także otrzymane w wyniku tłoczenia na zimno lecz dodatkowo zostały one później dokładnie oczyszczone - np. poprzez filtrację na ziemii okrzemkowej czy destylację pod zmniejszonym ciśnieniem. Oleje te są mniej wrażliwe na podgrzewanie, mają też dłuższą trwałość w porównaniu z produktem naturalnym. Dodatkową cechą jest pozbycie się charakterystycznego koloru i zapachu - czasami jest to wada a czasami zaleta :-). Oleje i masła rafinowane polecamy do stosowania w produkcji mydeł - ze względu na odporność na wysoką temperaturę. Oleje rafinowane przeznaczone są także dla osób ze skłonnościami do alergii.


 # oleje organiczne - otrzymane tak jak oleje naturalne lecz producent rośliny oraz firma tłocząca oleje posiadają odpowiedni certyfikat świadczący o tym, że rośliny nie miały styczności z pestycydami, herbicydami, nawozami a oleje nie ulegały żadnym reakcjom chemicznym - produkt taki w pełni zasługuje na miano ekologicznego.

 

W przypadku mniej trwałych olei naturalnych polecamy dodać ok. 2% witaminy E, która jest naturalnym konserwantem fazy olejowej.

Oleje są dostępne w butelkach farmaceutycznych, które dla wygody odmierzania są zaopatrzone w kroplomierze. Dostępne opakowania 30, 60 i 115 ml. W przypadku droższych olei możliwy jest także zakup 15 ml próbki.

Oleje zimnotłoczone

Sortuj wg: Nazwa produktu | ▲ Cena
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY
Cena: 4,29 zł
szt.
Olej z pestek brzoskwini RAFINOWANY

Olej ten jest lekki zawiera wysoką koncentrację NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9). Jest podobny w odczuciu, składzie i zastosowaniu do oleju ze słodkich migdałów i oleju z pestek moreli. Także cechą tych trzech olei jest szybka wchłanialność bez uczucia tłustości. 

INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

Olej ze słonecznika ORGANICZNY
Cena: 4,59 zł
Olej ze słonecznika ORGANICZNY

Bogactwo NNKT i naturalnych witamin. Olej o wspaniałym zapachu świeżego słonecznika. Doskonale się wchłania, zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i normalizujące. Nie jest komogenny zalecany do wszystkich typów skóry a przede wszystkim do tłustej i zanieczyszczonej.

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
 

Olej z nasion papai RAFINOWANY
Cena: 4,71 zł
Olej z nasion papai RAFINOWANY

Przedstawiamy Państwu kolejny egzotyczny olej tym razem pochodzący z Kenii. Olej z papai jest bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe. Dobrze się wchłania, wygladza, uelastycznia, zapobiega nadmiernej utracie wody przez skórę. 

INCI: Carica papaya (Papaya) Seed Oil

Olej kokosowy FRAKCJONOWANY
Cena: 4,78 zł
Olej kokosowy FRAKCJONOWANY

Przejrzysty olej o bardzo rzadkiej konsystencji. Nadaje się dla każdego typu skóry, dobrze się rozprowadza jest doskonałym emolientem.

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride

Olej z nasion bawełny RAFINOWANY
Cena: 4,99 zł
Olej z nasion bawełny RAFINOWANY

O znakomitej przydatności oleju z nasion bawełny w kosmetyce decyduje jego skład - wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie kwasu olejowego i linolowego. Dzięki podwójnym wiązaniom w budowie wyżej wymienionych kwasów, mają zdolność eliminowania wolnych rodników. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Gossypium (Cotton) Seed Oil

Olej z orzechów laskowych RAFINOWANY
Cena: 5,20 zł
Olej z orzechów laskowych RAFINOWANY

Używany jako czysty olejek do ciała lub do masażu (szczególnie do aromatycznych masaży), Dobrze i głęboko wnika w skórę, wzmacniając ściany naczyń krwionośnych oraz przyspiesza regenerację komórek naskórka. Przeznaczony dla skóry z popękanymi naczynkami krwionośnymi, bladej, ziemistej, zmęczonej i wrażliwej.


INCI Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil

 

Olej sojowy ORGANICZNY
Cena: 5,20 zł
Olej sojowy ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, mieszanej, ze skłonnościami do łojotoku, zanieczyszczonej i wrażliwej. Stosowany jako olejek do kąpieli, olejkach do ciała i w emulsjach. Dobrze wchłaniany przez skórę, chroni przed utratą wilgoci. 

INCI
: Glycine Soja (Soybean) Oil

Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY GLA 13%
Cena: 5,28 zł
Olej z nasion czarnej porzeczki RAFINOWANY GLA 13%

Olej o wysokiej jakości, znajdujący zastosowanie w produktach dla dzieci, osób o skórze wrażliwej, zniszczonej, w kosmetykach po opalaniu. Wysoka zawartość kwasu GLA - ponad 13%

INCI Ribes Nigrum Seed Oil

Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY
Cena: 5,37 zł
Olej z orzecha włoskiego RAFINOWANY

Olej z orzecha włoskiego jest bogaty w NNKT. Kwas linolowy który pomaga w regeneracji, tonizowaniu nawilżaniu zniszczonej lub suchej skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek. Działa przeciwzapalnie, normalizująco, kojąco, przeciwstarzeniowo. Przeznaczony do skóry dojrzałej i wrażliwej. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Juglans regia (Walnut) Seed Oil

Olej sezamowy ORGANICZNY
Cena: 5,40 zł
Olej sezamowy ORGANICZNY

Rozgrzewajacy olej o lekko orzechowym zapachu, idealnie nadaje się do masażu. Olej sezamowy stanowi naturalną ochronę przeciwsłoneczną o faktorze 3-4. Posiada naturalne konserwanty - sezamol i sezaminę, przez co jest jednym ze stabilniejszych olei.  Olej sezamowy ma właściwości rozgrzewające, odtruwające, reguluje pracę gruczołów łojowych. Oczyszcza skórę z toksyn. Olej sezamowy poprawia krążenie. Zaliczany do środków ''anti-aging''.

INCI: Sesamum Indicum seed oil.

 

Olej z kiełków pszenicy NATURALNY
Cena: 5,45 zł
Olej z kiełków pszenicy NATURALNY

Olej z kiełków pszenicy zawiera cenną roślinną lecytynę, duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych - NNKT oraz prowitaminy A, E, i D. Nadaje skórze gładkość i miękkość. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV.

INCI:Triticum aestivum

Olej avocado NATURALNY
Cena: 5,47 zł
Olej avocado NATURALNY

Olej z awokado ORGANICZNY łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej.


INCI Persea Gratissima (Avocado) Oil

 

Olej konopny ORGANICZNY
Cena: 5,47 zł
Olej konopny ORGANICZNY

Niezwykle cenny olej roślinny zawiera wyważony stosunek cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil

Olej konopny NATURALNY
Cena: 5,99 zł
Olej konopny NATURALNY

Niezwykle cenny olej roślinny zawiera wyważony stosunek cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Dobrze się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.

INCI: Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil

Olej z pestek dyni ORGANICZNY
Cena: 5,51 zł
Olej z pestek dyni ORGANICZNY

Organiczny olej z nasion dyni jest dobrym emolientem. Doskonale zmiękcza skórę. Wyjątkowo bogaty w witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6, oraz potas, selen i cynk. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (ponad 70%) czyli witaminę F. NNKT charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę, dobrze się wchłania. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

INCI: Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil 

 

Linianka siewna (Gold of pleasure) NATURALNY
Cena: 5,67 zł
Linianka siewna (Gold of pleasure) NATURALNY

O znakomitej przydatności oleju z Linianki siewnej decyduje wyjątkowo wysoka zawartość NNKT (dochodząca do 90%). Ze względu na wysoką zawartość naturalnych tokoferoli jest bardzo skutecznym wymiataczem wolnych rodników i zaliczany do środków ''anti-aging''.

INCI Camelina Sativa Seed Oil

 

Olej z nasion Baobabu NATURALNY
Cena: 5,94 zł
Olej z nasion Baobabu NATURALNY

Olej o przyjemnym orzechowym zapachu, złocistym kolorze przeznaczony szczególnie do pielęgnacji cery suchej i zniszczonej. Znajduje zastosowanie w mleczkach i kremach oraz jako olej do masażu. Jest to jeden z najtrwalszych olei-jest bardzo odporny na jełczenie. Olej zawiera witaminy A, E, D i F.

INCI Adansonia Digitata Seed Oil

 

Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY
Cena: 5,97 zł
Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil 

Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY
Cena: 5,98 zł
Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości, jest dobrze wchłaniany. Olej ze słodkich migdałów, cechuje się łagodnością, jest bardzo dobrze tolerowany, stąd często używany w kosmetykach dla niemowląt. Olej migdałowy zmiękcza i wygładza skórę.

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Olej rycynowy ORGANICZNY
Cena: 5,40 zł
Olej rycynowy ORGANICZNY

Zastosowany zewnętrznie wykazuje działanie natłuszczające i ochronne. Zapobiega utracie wilgotności naskórka. Stosowany jako środek pielęgnujący i leczniczy do włosów Działa pozytywnie na skórę i tkankę podskórną. Olej rycynowy jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym, dlatego jest głównym składnikiem szminek i błyszczyków. 

INCI: Ricinus Communis

Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY
Cena: 6,35 zł
Olej z krokosza barwierskiego ORGANICZNY

Może być stosowany jako czysty olejek do ciała lub jako dodatek w kosmetykach przeznaczonych dla skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej, a także przy skórze ze skłonnością do stanów zapalnych. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. 

INCI: Carthamus Tinctorius

Olej lniany ORGANICZNY
Cena: 6,49 zł
Olej lniany ORGANICZNY

Przeznaczony dla skóry tłustej, pękającej, skłonnej do zapaleń. Olej lniany zastosowany na skórę działa przeciwzapalnie, rozmiękczająco, przeciwświądowo, pobudza procesy regeneracji skóry właściwej i naskórka, rozmiękcza strupy, przyśpiesza gojenie oparzeń, odleżyn, owrzodzeń, ropni. Działa przeciw tworzeniu zaskórników.


INCI: Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil

 

Olej z pestek arbuza RAFINOWANY
Cena: 6,75 zł
Olej z pestek arbuza RAFINOWANY

Zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega-6), kwas oleinowy ( typu omega-9) i kwas α-linolenowy (typu omega-3). Szczególnie polecany w formulacjach kosmetyków dla dzieci. Olej z nasion arbuza nie jest komedogenny (nie zatyka porów) i nie hamuje wydzielania toksyn przez skórę. Bogata kompozycja niezbędnych kwasów tłuszczowych zawartych w tym oleju pomaga przywrócić i utrzymać odpowiednią elastyczność skóry.

INCI: Citrullus vulgaris (Watermelon) Seed Oil 

 

Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY
Cena: 6,80 zł
Olej z miodli indyjskiej ORGANICZNY

Olej stosowany w pielęgnacji skóry i włosów. Wspomaga leczenie egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu i stanów zapalnych. Stosowany także w przy kruchych paznokciach. Jest olejem nieschnącym. Olej działa antybakteryjnie, łagodzi swędzenie. Zalecany do skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń.

INCI Azadirachta Indica (Neem Oil)

 

 

Olej z ogórecznika lekarskiego NATURALNY
Cena: 8,19 zł
Olej z ogórecznika lekarskiego NATURALNY

Polecany jest skórze bardzo suchej, popękanej, wrażliwej i łuszczącej się. Polecany do skóry dojrzałej, zniszczonej opalaniem. Działa regenerująco i odmładzająco, poprawia elastyczność skóry, ujędrnia. Olej ten reguluje wilgotność skóry, regeneruje ją, łagodzi swędzenie. Kwas gammalinolenowy zapewnia skórze właściwą odporność.

INCI: Borago Officinalis Seed Oil

Olej z pachnotki ORGANICZNY
Cena: 6,99 zł
Olej z pachnotki ORGANICZNY

Olej z pachnotki działa łagodząco na podrażnioną i swędzącą skórę. Nawilża skórę, podnosi jej elastyczność i regeneruje ją. Zwiększa zdolności obronne skóry. Ułatwia przebieg egzemy atopowej. Badania wykazały, że olej z pachnotki działa hamująco na rozwój Propionibacterium acnes - bakterii wywołującej trądzik młodzieńczy. 

INCI: Perilla Frutescens (Perilla) Seed Oil

Olej z pestek śliwki NATURALNY
Cena: 6,99 zł
Olej z pestek śliwki NATURALNY

Tłoczony z nasion śliwki domowej. Olej o wspaniałym zapachu, dodaje niepowtarzalnego aromatu naszym kosmetykom. Szybko wnika w skórę i dzięki temu nie pozostawia tłustego filmu, jest silnym antyoksydantem. 

INCI Prunus Domestica Seed Oil

Olej z owoców róży RAFINOWANY
Cena: 7,05 zł
Olej z owoców róży RAFINOWANY

Olej z owoców róży znajduje zastosowanie w produktach do pielegnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i uszkodzonej (także przez opalanie) - wspomaga proces łuszczenia się skóry, hamuje proces starzenia.

INCI Rosa Canina (Fruit) Oil

Olej makadamia ORGANICZNY
Cena: 7,30 zł
Olej makadamia ORGANICZNY

Wysoka koncentracja kwasu oleopalmitynowego sprawia, że olej ten jest efektywnym wymiataczem wolnych rodników. Polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej i dojrzałej skórze, stosowany przy łamliwych, kruchych włosach. Kwas oleopalmitynowy ochrania skórę w ten sam sposób jak sebum wytwarzany przez skórę człowieka.

INCI: Macadamia (Macadamia ternifolia) Seed Oil

Olej z męczennicy RAFINOWANY
Cena: 7,40 zł
Olej z męczennicy RAFINOWANY

Olej z Męczennicy jadalnej (Passiflora edulis Sims),  jest dobrym środkiem zmiękczającym i ochronnym, bogatym w wapno i fosfor. Zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy i flawonoglikozydy, które są silnymi neutralizatorami wolnych rodników i antyutleniaczami. Jest źródłem NNKT - Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Posiada silne właściwości łagodzenia podrażnień i działa przeciwzapalnie. 

INCI: Passiflora Edulis (Passion Flower) Seed Oil

Kosmetyki mineralne

PayU - Bezpieczne płatności internetowe

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Sklep internetowy Shoper.pl