Zapraszamy do działu gotowe zestawy - kremy, mydła, olejki do demakijażu i masełka do masażu w zestawach do samodzielnego zrobienia.
Kosmetyki naturalne. Surowce
i półprodukty kosmetyczne.
ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury
i półprodukty kosmetyczne.
ZRÓB SOBIE KREM
Najlepsze z natury
Wyróżnione produkty
-
Retinol roślinny
9.50zł -
Ekstrakt przeciwtrÄ…dzikowy
8.60zł -
Kwas hialuronowy 1%
5.90zł -
Baza kremowa 1-1-3
7.30zł -
Kolagen i elastyna
7.90zł -
Skwalan z oliwy z oliwek
7.90zł -
Olej arganowy VIRGIN
8.90zł
Dla poczÄ…tkujÄ…cych
Skwalan z oliwy z oliwek
Oleje zimnotłoczone|Substancje czynne
Cena:7.90zł
masz pytania?
Dopuszczony przez EcoCert surowiec w 100% otrzymywany z oliwy z oliwek. Skwalan - wyjÄ…tkowy olej jest skÅ‚adnikiem ludzkiego sebum, ochronnej warstwy tÅ‚uszczowej naszej skóry. Zalecany do pielÄ™gnacji skóry suchej, odwodnionej, delikatnej, wrażliwej, alergicznej. Olej jest bardzo lekki, po aplikacji szybko siÄ™ wchÅ‚ania i nie pozostawia uczucia tÅ‚ustoÅ›ci tylko nawilżenia i wygÅ‚adzenia. UzupeÅ‚nia braki w warstwie lipidowej naskórka.Â
Â
INCIÂ Squalane
Â
Postać
Bezbarwny, przezroczysty olej, bezzapachu.
Olej o gÄ™stoÅ›ci 0.8 g / mlÂ
Â
Stężenie w kosmetykach
Może być stosowany bezpoÅ›rednio na skórÄ™.Â
Olej nie powoduje  podrażnień, nie powoduje alergii, nie jest toksyczny.
Â
Zastosowanie w kosmetykach
Skwalan naturalnie wystÄ™puje w naszej skórze, jest skÅ‚adnikiem ludzkiego sebum (ochronnej warstwy tÅ‚uszczowej) w iloÅ›ci do 10%. Skwalan charakteryzuje siÄ™ silnymi wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ciami nawilżajÄ…cymi i regeneracyjnymi - uszczelnia, odbudowuje pÅ‚aszcz lipidowy, przedÅ‚uża dziaÅ‚anie antyoksydantów - witaminy E, A czy koenzymu Q10. Wraz z wiekiem zmniejsza się ilość skwalanu w skórze.Â
Skwalan z oliwy z oliwek zalecany jest do stosowania w kosmetykach:
- dla cery dojrzałej
- do pielęgnacji cery trądzikowej (redukuje przebarwienia, blizny potrądzikowe)
- nawilżających
- do pielęgnacji skóry podrażnionej, po opalaniu
- dla osób o skłonnościach alergicznych
- do pielęgnacji skóry atopowej i z egzemą
- do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu, ust czy też przesuszonej skóry dłoni
Przykładowe zastosowanie skwalanu:
- bezpośrednio na skórę
- dodatek do gotowych kremów i mleczek
- składnik fazy olejowej własnoręcznie robionych kremów, mleczek, balsamów, pomadek do ust, maseł i olejków do masażu, (skwalan może być ogrzewany)
Przechowywanie:
Olej odporny na utlenianie - przechowywać w temperaturze pokojowej.Â
Â
Â
| Cechy | |
| Ilość | 15, 30, 65 i 120 ml |
|---|---|
Polecamy także:
|
Olej Babassu RAFINOWANY / ORGANICZNY
6.80zł
|
P-4C
6.50zł
|
Hydrolizat keratyny
3.90zł
|
Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:
- Kwas hialuronowy 1% 5.90zł
- Baza kremowa 1-1-37.30zł
- Kolagen i elastyna7.90zł
- Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie5.95zł
- Plastikowy pojemnik 50 ml0.99zł
Komentarze:
Copyright © 2008 - 2010 Zrób sobie krem ZSK.















